Inntektene til verdens største nettsamfunn Facebook spretter i været og økte siste regnskapskvartal med hele 42 prosent til 3,5 milliarder. Det er imponerende med tanke på selskapets størrelse.

For kjernevirksomheten Facebook er det salget av reklame på mobil og desktop som er hovedinntektskildene.

Mobilreklame utgjorde 73 prosent av selskapets omsetning i første kvartal, opp fra 59 prosent på samme tid i fjor. 

Det var lavere enn det markedet hadde forventet og for første gang på 11 kvartaler klarte ikke nettkjempen å innfri markedets inntektsforventninger. 

Dermed falt aksjen med 1,5 prosent i etterhandelen på den amerikanske børsen.

Facebook merker også hvordan den svært sterke dollarkursen slår inn negativt på selskapets omsetningstall.

Av andre nyheter i Facebook-tallene er det nå tydelig at Mark Zuckerbergs imperiebygging slår ut i tallene. Facebook har kjøpt selskaper som WhatsApp og Instagram og investert tungt i annonseteknologi noe som merkes på resultatene for første gang.

Zuckerberg omtaler ifølge Financial Times de mange nye app’ene som en del av det «The Facebook family» eller Facebook-familien og der tanken er at hver enkelt app nå skal begynne å generere sine egne inntektsstrømmer.

Kostnadene økte med hele 83 prosent og driftsmarginen falt fra 43 prosent for de første tre månedene i 2014 til 26 prosent og nærmer seg dermed en mer «normal» driftsmargin slik en kjenner den fra mediebransjen.

Selv om resultatet for kvartalet var svakere, er det lite som tyder på de underliggende trendene for selskapet bør bekymre. Veksten i antall brukere fortsetter og Facebook har nå 1,44 milliarder brukere, noe som er en vekst på 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Selskapet nærmer seg nå én milliarddaglige brukere med stormskritt og har nå 936 millioner brukere innom tjenesten daglig.