Amedia-direktør Are Stokstad slo i bordet med 220.000 betalende brukere av konsernets nye innloggingsløsning, aID, da han møtte pressen på dagens resultatfremleggelse. Veksten i antall digitale abonnenter er et lysglimt for Amedia, som legger bak seg et underskudd på 424 millioner kroner.

Les mer: Amedia-underskudd på 424 millioner

Kuttekostnader belaster fjerde kvartal med hele 110 millioner kroner. På toppen av det kommer avskrivinger i den russiske trykkerivirksomheten, noe som gir et resultat før skatt på minus 141 millioner kroner.

Skal doble
- For ett år siden spådde jeg et krevende år for mediebransjen, det var det ikke mange som var enige med meg i. Jeg er glad for at vi satte i gang omstillingen da vi gjorde det, sa Stokstad på presentasjonen.

- Men det jeg er aller mest stolt av er at vi har bygd en digital posisjon innen brukerabonnement med en kraft og kvalitet som er Amedia på sitt beste, la han til.

Målet er 500.000 betalende aID-brukere i løpet av 2015.

- Dette er gullet vårt. Dette er vår store digitale reise som vi har lagt ut på, og 2014 har vært et strålende år for de digitale mediene våre.

Sliter på inntektssiden
Amedias nye digitalabonnenter er i stor grad eksisterende papirabonnenter, og det vil dermed ta tid før effekten slår inn på topplinjen.

- Hvor skal veksten til Amedia komme fra fremover?

- Den absolutte topplinjen kommer til å falle som følge av fallet i papirøkonomien, men den digitale veksten kommer til å komme fra brukerbetaling, fortsatt digital annonsevekst og utvikling av tjenester som TicketCo, sier Stokstad.

Konsernet gikk inn på eiersiden av billettselskapet TicketCo i fjor og selskapet omsetter nå billetter i lokalmarkedene til en verdi på 500 millioner kroner. Andre digitale satsingsområder er Digitale Medier 1881 og nye tjenester som Karriere.no.

- 1881 er vel allerede etablert?

- Det har vært en listingtjeneste som nå går mot å bli en søketjeneste, som kan være noe ganske annet. Vi lanserer også Karriere.no, som er et spennende oppstartsinitiativ. Her kommer det til å skje mye.

- Opptatt av å gjøre det ordentlig
- Hvor mange i Amedia jobber med å utvikle nye tjenester?

- Noe gjør vi i egen regi, noe skjer utenfor. TicketCo er et enkeltstående selskap. Jeg klarer ikke å gi noe svar på det.

- Har dere store nok ressurser til å utvikle nye digitale tjenester?

- Sammenlignet med Google og Facebook har vi ikke det, men vi har en beydelig kraft i å kjøre noen vesentlige initiativ, og vi er veldig opptatt av å gjøre de tingene vi gjør ordentlig.

- Ingen sjefflukt
Dagens presentasjonsfremleggelse kom bare ett døgn etter at det ble kjent at finansdirektør Glenn Veiby slutter i konsernet. Stokstad avviser at det er en sammenheng mellom de fire direktørene som har sluttet i konsernledelsen siden i fjor sommer.

Les egen sak: Avviser sjefflukt i Amedia