I går kom meldingen om at Glenn Veiby slutter som finansdirektør i Amedia. I dag la han frem et resultat før skatt på minus 424 millioner kroner av en omsetning på 4,6 milliarder. I fjerde kvartal endte underskuddet på 141 millioner kroner. Året før gikk Amedia i 81 millioner kroner i pluss mens det gikk med 77 millioner i underskudd i fjerde kvartal 2013.

Kuttekostnader belaster fjerde kvartal med hele 110 millioner kroner. På toppen av det kommer avskrivinger i den russiske trykkerivirksomheten, noe som gir et resultat før skatt på minus 141 millioner kroner.

Les mer: Amedia-underskudd på 424 millioner

Veiby blir den fjerde direktøren i konsernledelsen som slutter siden sommeren 2014. Konsernsjef Are Stokstad avviser imidlertid at det er en sammenheng mellom avgangene.

- Hver og en avgang har sin egen historie. Det å slå ring rundt det blir en gal betraktning. Ser man på Schibsted Norge gjennom de siste 12-16 månedene, ser man ikke den store forskjellen, kanskje andre veien, mener Stokstad.

- Men er det et problem for kontinuiteten i Amedia?

- Det er beklagelig at flinke folk slutter, men med tanke på prestasjon, har det ikke påvirket oss.

Går til klesbransjen
Glenn Veiby er i dag styreleder BA-Group (Blender Holding AS) og vil fra sommeren også gå inn som daglig leder i vekstselskapet, som han er partner og medeier i. Også han avviser at det er en sammenheng mellom det dårlige resultatet for 2014 og egen avgang.

- Amedias finansielle situasjon er god. Vi har en bra egenkapitalandel, vi har lagt bak oss et år der vi har endt opp med lav gjeld og vi har gode driftsrsulatet på ordinær drift, sier han til Kampanje.

- Men dere legger bak dere et år med stort underskudd. Er det det verste året i Amedias historie?

- Det vet jeg ikke, men det er et stort underskudd.

- Ikke et synkende skip
- Har dere lagt bak dere det verste?

- Det vil jeg tro. Det er fortsatt store verdier i balansen til Amedia som kan nedskrives, men det kommer helt an på hvilken inntektsutvikling vi ser fremover, men det vil være overraskende om vi ser noe så stort på så kort tid.

- Forlater du et synkende skip?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg forlater et konsern med fantastisk mange dyktige kollegaer og som jeg synes får til utrolig gode ting. Den delen har vært veldig vanskelig fordi jeg trigges av de utfordringene vi står overfor, og jeg forlater masse gode relasjoner jeg har brukt fem år på å bygge opp. Jeg har lenge tenkt på at jeg har hatt lyst til å drive for meg selv og tenker at hvis jeg noen gang skal gjøre det, er det nå.