Totalt 2880 bidrag ble sendt inn i Norad og Klima- og miljødepartementets noe utradisjonelle musikk-konkurranse som gikk over perioden 24. mai til 17. juni. Sammen med kommunikasjonsbyrået Gambit H+K har de nå lansert resultatet: Årets sommerhit, «Save Tropical House».

- Norge er verdens største bidragsyter til bevaringen av tropisk regnskog, men også verdens ledende eksportør av tropisk housemusikk. Det var dette som ble utgangspunktet for låta og spillet «Save Tropical House», sier kundeansvarlig i Gambit H+K, Marius Myhrvold, til Kampanje. 

Inviterte folk til å fullføre låta
Komikerne Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson står bak den humoristiske låta sammen med DJ-duoen R.E.D.D. Hele Norge ble invitert til å fullføre låta de selv kaller for årets tropical house-sommerhit gjennom et virtuelt spill.

- Vi har brukt spillgrepet i tidligere kampanjer med gode resultater, og vi tror kombinasjonen musikk og spill er det som skal til for å nå frem til mange i en hverdag der kampen om oppmerksomhet er enorm. Regnskogen kan nok virke litt langt unna for mange, og med dette håper vi å ta problematikken litt nærmere det norske folk, sier Eva Bratholm, kommunikasjonsdirektør i Norad. 

- Fikk prøve seg som DJ-er
I spillet kunne man altså mikse en del av låten, men man fikk kun bruke lydklipp fra regnskoger. Andre lyder måtte låses opp ved å svare på spørsmål om verdens regnskoger. Totalt ble det besvart 80 000 spørsmål. 

- Musikklåten handler om hvor viktig det er å bevare regnskogen, og samtidig som nordmenn får prøvd seg som DJ-er i spillet, får de også muligheten til å øke sin kunnskap om hvorfor vi må bevare regnskogen. Vi har en humoristisk inngang på låta og brukt stereotypen tropical house-artister. Det har tydeligvis blitt tatt godt i mot, sier Marius Myhrvold i Gambit H+K.

Se og hør musikkvideoen her:

Student gikk til topps
Til sammen ble det brukt 5,4 millioner kroner på hele prosjektet. «Årets sommerhit» nådde før helgen én million avspillinger, og er å finne på både Youtube og Spotify. Det var markedsføring-studenten Malene Martinsen som produserte det beste droppet, og med bare 45 minutters musikkprodusent-erfaring ble hun DJ med egen artistprofil på Spotify.

- Da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet, spurte jeg om det var tull. Jeg har aldri drevet med musikk tidligere! Og jeg har som regel aldri hatt flaks når det kommer til konkurranser. Forrige ble alt snudd helt opp-ned sammenlignet med hva jeg er vant til; releasefest, photoshoots, intervju og artistprofil på Spotify. Dette ble en veldig morsom erfaring og opplevelse å ha med seg videre, sier Martinsen til Kampanje.

Good Morning stod for design og utvikling av spillet, musikkprodusent er Loveless og Michael Ray Vera Cruz Angeles er regissør.