I forrige uke skrev Kampanje at Group M-byrået Mediacom mistet storkunden Procter & Gamble til rivalen etter 25 år. Nå er det et lite plaster på såret at det statlige Helsedirektoratet har valgt Group M-byrået Mindshare som nytt mediebyrå.

I konkurranse med seks andre byråer gikk Mindshare seirende ut av pitsjen og skal dermed levere mediebyråtjenester til Helsedirektoratet, som har stått bak en rekke omtalte reklamekampanjer mot tobakk, alkohol og andre rusmidler.

Les mer: Carat vant kampen om verdens største annonsør

Les mer: Mediacom-sjef om bruddet: - Vi er veldig lei oss

I anbudskonkurranse fikk de syv byråene blant annet i oppdrag å gi råd om en tenkt kampanje mot cannabis. Mindshare imponerte aller mest.

- Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt, sier kundeansvarlig Peer Morten Løchting i Mindshare.

- Teamet vårt gleder seg til å gå i gang med arbeidet for Helsedirektoratet. At vi nå får bidra i arbeidet for bedre helse i befolkningen gir oss en ekstra dimensjon i jobbhverdagen, sier han.

- Viktig å utnytte kanaler best mulig
Helsedirektoratet skal informere nordmenn om kosthold, fysisk aktivitet, psykisk helse og alkohol og tobakk. De står blant annet bak de faste kommunikasjonssatsningene på Dine30, Nøkkelhullet, Små grep og Slutta. I tillegg har Helsedirektoratet flere store og små kampanjer gjennom året mot ulike målgrupper.

Bilder av tjærefylte lunger og innsnevrede halspulsårer er blant virkemidlene Helsedirektoratet har benyttet i sine kampanjer.

- Det er viktig for oss å utnytte både kanaler og ressurser best mulig i kommunikasjons- og kampanjearbeidet vårt. Mindshare skal bidra til at vi er tilstede i de kanalene målgruppene våre bruker, sier kommunikasjonssjef Berit Kolberg Rossiné i Helsedirektoratet.

Les også: Ny kampanje skal skremme til røykestopp

Les også: Følger opp brutal røykefilm med humor

Avtalen omfatter i tillegg Direktoratet for e-helse, Folkehelseinstituttet, Helfo, Norsk helsenett, Norsk pasientskadeerstatning, Bioteknologirådet, Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten, Statens helsetilsyn, Statens legemiddelverk, Statens strålevern og Pasient- og brukerombudet.

Kan ikke kommentere
Hos Group M ønsker ikke viseadministrerende direktør Martin Bentzen å kommentere størrelsen på kunden, men bekrefter at Helsedirektoratet kommer til å bli én av byråets største kunder.

- Dette er en av de største kundene i Mindshare og betyr derfor selvfølgelig mye for Mindshare og GroupM, sier han til Kampanje.

Det var Vizeum som var Helsediretorates mediebyrå tidligere.