Anti begynte som et designbyrå, men utvider stadig virksomheten sin til nye områder. For mindre enn ett år siden skrev Kampanje at byrået hadde opprettet et selskap som skal utvikle nye tv-formater, og forrige uke kom nyheten om at Stian Blipp, kjent som programleder for «Idol» på TV 2, skal lede det Anti-produserte programmet «Mitt dansecrew» på TV 2. Nå oppretter Anti nok en ny avdeling, Anti Brand People, hvor Blipp går inn som partner.

- Jeg ønsker å bruke min kreativitet til å utfordre og engasjere, samtidig som jeg ønsker å jobbe med visjonære ressurser rundt min egen merkevare. Anti representerer et verdisett og evne og vilje til å kompromissløst utfordre, sier Stian Blipp i en pressemelding fra Anti.

Anti-gründerne Kjetil Wold og Kenneth Pedersen forklarer hva den nye avdelingen skal være på følgende måte:

- Vi bygger et selskap hvor vi tenker utradisjonelt, og hvor merkevareutvikling like gjerne skjer gjennom personer, tv og SoMe-kanaler som tradisjonelle flater. Det er innholdet som produseres som vil flytte folks opplevelse av merkevaren, og når vi skaper innhold er formidlerne av dette, altså merkevarepersonen, utrolig viktige budskapsformidlere. Vi lager merkevareopplevelser hvor formidleren blir klar over sin egen posisjon, samtidig som vi kjenner bedriftenes behov for å være tydelige rundt sine visjoner og strategier, uttaler Wold og Pedersen.

- Stor satsing
Anti Brandpeople vil ledes av Marte Schei, som kommer fra Gambit. Ansvarlig for booking blir Carrie-Ann Clarke, som til nå har jobbet for Artistpartner.

- Vår ambisjon er å bygge sterke merkevarer, både for og med kunder, sammen med våre profiler. Vi bygger nå et team med kreative, spennende profiler som alle i dag jobber med formidling på ulike scener. Som i alt Anti gjør, er ambisjonene høye. Dette er en stor satsing for oss, skriver Wold og Pedersen i en e-post til Kampanje.

- Er dette et marked med et uutnyttet potensial?

- Absolutt. Kombinasjonen av Anti som tydelig og sterk avsender av design, vårt store kommersielle nettverk og evnen til å se kommunikasjon på tvers av disipliner, åpner mange muligheter. Våre profiler vil få jobbe aktivt med alle våre ressurser for å utnytte sitt potensial til det fulle. Slik vi ser det, er det ingen andre på markedet som er posisjonert på samme måten i Norge i dag, skriver Wold og Pedersen.

Bakgrunnen for Antis nye satsingsområde er at byrået i det siste har jobbet med identitetsprogrammer for kjente personer som skiesset Petter Northug, den forhenværende snowboardstjernen Terje Haakonsen og artisten Jarle Bernhoft.

- For de tre nevnte har Anti utviklet nye identitetsprofiler. Det være seg logo, kjennemerker, visuell og strategisk merkevarekommunikasjon, skriver Wold og Pedersen.

- En perfekt match
Anti-gründerne mener Stian Blipp passer som hånd i hanske til Antis nye satsing. Blipp skal jobbe med konseptutvikling og kommunikasjonsideer for Antis kunder.

- Stian Blipp er en ung, kreativ mann med ambisjoner og imponerende evne til å tenke konseptuelt og utradisjonelt, og er en perfekt match for Anti. Stians egenskaper og erfaringer gjør han til en fremtidens kommunikatør, sier kreativ leder i Anti, Kjetil Wold.

Blipp vil samtidig fortsette i TV 2, uten endringer.

- Er Stian Blipp også ansatt i kraft av selv å være en sterk merkevare?

- Stian er først og fremst en svært dyktig og kreativ mann som kommer til å ha en sentral rolle i kommunikasjonsbransjen fremover. Stian er som Anti – en som tør og vil utfordre, svarer Wold og Pedersen.

Anti Brandpeople har også knyttet til seg Celine Aagaard, som slutter i sin nåværende jobb som redaktør i Aller Media. Her har hun vært i 18 år og bidratt til å bygge opp flere magasiner, senest STYLEmag, som ble kåret til «Årets nyskapning» under Nordiske Mediedager i Bergen i fjor.

- Å ha med Celine på laget er ekstremt spennende. Celine deler samme lidenskap som oss i Anti for kommunikasjonsfaget. Celines teft og engasjement er helt unikt, sier daglig leder i Anti, Kenneth Pedersen.

Samarbeider med artister
Anti Brandpeople vil tilby profilene de samarbeider med tjenester som fullservice management og booking. Anti Brandpeople inngår også to strategiske samarbeid, med Friendly Entertainment og Atomic Soul Booking AS. Gjennom disse samarbeidene vil flere kjente profiler både fra musikkbransjen og kommunikasjonsbransjen bli tilknyttet Anti Brandpeople, som Madcon, Øystein Greni, Esben «Dansken» Selvig, Donkeyboy, Charlotte Thorstvedt og Ida Maria.

Anti har vokst kraftig siden oppstarten i 2008, da byrået ble startet av utbrytere fra designbyrået Bleed, og  har nå 50 ansatte. Byrået har vunnet flere priser for sine arbeider, og ble i sommer første norske byrå til å vinne Grand Prix i kategorien Design under reklamefestivalen Cannes Lions. De to andre Grand Prix-prisene som Norge har hentet hjem, er Mediafront som i 2008 fikk Grand Prix i kategorien interaktiv, og Leo Burnett som i 2002 fikk Grand Prix i kategorien utendørs.

Les også: Bleed-utbrytere blir Anti

- Dere startet opp tv-avdeling tidligere i år, og nå denne avdelingen. Kommer det flere nye satsinger fra Anti i tiden som kommer?

- Anti står for A New Type of Interference, og det er med oss i alt vi gjør.  Vi har vist at vi tør og evner å satse, og ikke minst levere. Et selskap med vår modell vil hele tiden være i utvikling, skriver Wold og Pedersen.