Ole Erik Almlid (43) er ansatt som direktør for Kommunikasjon og samfunn i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Han kommer fra jobben som nyhetsredaktør i Aftenposten. I NHO etterfølger Almlid Elisabeth Evjen, som skal ut i fødselspermisjon etter sommeren. Hun kommer ikke tilbake til NHO etter endt permisjon.

Almlid får ansvar for både intern og ekstern informasjon i NHO, og skal lede avdelingen for politisk kontakt og analyse.

-Jeg ser frem til å få Ole Erik Almlid i min ledergruppe. Hans mangeårige erfaring fra flere lederstillinger i mediebransjen og hans kunnskap og interesse for politikk vil tilføre NHO verdifull kompetanse, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO i en pressemelding.

Almlid har hatt flere lederstillinger i Aftenposten. Blant annet har han vært digitalredaktør, sjef for politisk redaksjon, og nå sist nyhetsredaktør. I tillegg har han også vært sjefredaktør i Østlendingen.

Almlid starter i sin nye jobb i september, og informasjonsdirektør Rune Nøstvik skal fungere i stillingen inntil Almlid er på plass.