Scienta og Agitec, som nå blir en del av The North Alliance (NoA), består av totalt 60 personer.

- Vi er stolte over at begge miljøene ser på NoA som den perfekte partner for vekst og utvikling, sier Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnleger av NoA.

NoA leverer tjenester innen strategisk kreativitet og teknologi. De har totalt 980 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Polen og har selskaper som Ikea, Norgesgruppen og Ruter på kundelisten.

- Sammen blir vi nå også Norges sterkeste miljø for verdiskapning for våre kunder gjennom teknologiutvikling, fortsetter han.

Agitec leverer kryssfunksjonell IT-kompetanse. Teamet består av systemutviklere og prosjektledere. De leverer  blant annet senior prosjektledelse til kundestyrte prosjekter. Selskapet omsetter for cirka 40 millioner norske kroner.

Scienta på sin side kompetanse på Java, arkitektur og rådgivning, og leverer blant annet ekspertise og utviklingskapasitet i alle faser av kundestyrte IT-prosjekter. Scienta omsetter for om lag 150 millioner norske kroner.

Begge disse teknologimiljøene har kundeporteføljer innenfor både offentlig og privat sektor. På kundelisten står blant annet Skatteetaten, Telenor og NAV.

- Vår IT-kompetanse, gir våre kunder konkurransefortrinn. I NoA-familien får vi tilgang til kompletterende kompetanse, som vil gjøre oss i stand til å forstå kundene våre enda bedre og gi dem gode råd og løsninger gjennom hele kundereisen. Vi vil kunne bidra til å forsteke våre kunders konkurransefortrinn ytterligere og differensiere både dem og oss fra resten av markedet, sier Kjell Nybråten, daglig leder i Scienta

NoA får med oppkjøpene en enda større bit av markedet for digitale tjenester. Ifølge McKinsey Strategy Report 2020 estimeres det til 60 milliarder kroner bare i Norden.

- NoA jobber utelukkende med å skape vekst for våre kunder. Og vi gjør det gjennom kundeorientering. Noe av det som gjør NoA unike er at vi jobber helhetlig og bygger broer mellom det som ofte lever i siloer. Vi kan bidra langs hele verdikjeden – vi bygger effektive og moderne verdikjeder som danner fundamentet for lønnsomme og samfunnsnyttige produkter, tjenester og selskaper, sier Høgebøl og fortsetter:

- At Scienta og Agitec nå blir en del av NoA gjør det mulig for oss å kunne tilby enda flere av de aller dyktigste og mest erfarne teknologene, og bli en viktigere partner for våre kunder gjennom bredere teknologikompetanse.

Partene ønsker ikke å gå i detalj på pris rundt transaksjonene, men kan fortelle at handelen består av kontanter og NoA-aksjer.