Morgensterns årsregnskap for 2022 er klart og de viser at byråinntektene vokser samtidig med at resultatet går ned.

- Fjoråret landet totalt sett veldig bra. Vi har en sunn økonomi, vokste på topplinjen, men resultatet påvirkes av en litt seigere høst enn vår, og en del større investeringer. Det kreative regnskapet ser også veldig bra ut med «Gullfisk», 13 priser i «Gullblyanten», fem i «ANFO Effekt» og en tredjeplass i «Byråprofil», det er vel så viktig. Det har bidratt til at vi har vunnet mange nye kunder så langt i år, samtidig som vi har mye gøy å gjøre for eksisterende kunder, så her er det god trøkk, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern.

I 2022 endte byråinntektene på 41,4 millioner kroner, opp fra 38,4 millioner kroner i 2021, mens driftsresultatet endte på drøye fem millioner kroner. Det var en nedgang fra tilsvarende tall i 2021 som endte på 7,7 millioner kroner.

-  Jeg flagget allerede for et år siden at 2022 kom til å bli et år der kostnadene ville øke. Vi hadde kunstig lave kostnader i pandemien. I fjor var det mer normalt, med høyere og nødvendige investeringer i fag og sosiale aktiviteter. Også har vi pusset opp litt og byttet IT-plattform, så alt dette er kalkulerte kostnader, sier Kielland. 

Les også: Ice har funnet tonen med Morgenstern - legger på røret hos Nord DDB

Selv om resultatet faller med noen millioner kroner er byrålederen optimistisk med tanke på fremtiden.

- Vi skal fortsatt ha en sunn og kontrollert vekst, der hvem vi jobber med er viktigere enn hvor mange. Det gjelder både på kundesiden og hvem vi ansetter, sier Camilla Kim Kielland.

Morgenstern teller straks 28 ansatte, og ser heller ikke bort ifra at de kan bli flere i løpet av året. I dag jobber byrået med kunder som FINN, PowerOffice, Sparebank1, Widerøe, VG, Maxbo og Boots Apotek, i tillegg til helt nye kunder som Ice, Color Line, Lendo og Vitamail.

Her kan du se regnskapstallene til Morgenstern for 2022. 

Morgenstern 2022 2021 Endring i %
Omsetning 86,8 72,7 + 19
Driftsresultat 5,0 7,7 + 34
Resultat før skatt 5,0 7,7 + 34