The&Partnership ble startet opp for to år siden for å håndtere reklame- og mediebyråjobbingen til Toyota og Lexus. Siden har også andre kunder kommet til, og byrået der norske Joachim Medalen er sjef vokser nå i Norden.

- Med The&Partnerships samarbeidsmodell får vi det beste fra to verdener; et eksternt byrå in-house, sa Toyotas norske markedssjef, Per Christian Huse, til Kampanje da kontrakten ble inngått.

Les også: Nordmann i førersete – han skal lede Toyotas byråsatsing

I dag jobber byrået også med kunder som Bridgestone, Continental Foods, Hotels.com og Tretti.se, og nå vil Medalen ha på plass en egen byråleder i Norge. Så langt er det Sverige som har stått for brorparten av veksten.

The & Partnership hadde en registrert omsetning i Sverige i 2017 på snaue 80 millioner kroner.

- Vi har lett etter en leder for The&Partnership i Norge som både kan drive virksomheten fremover med nåværende kunder og rigge oss for videre vekst, sier Medalen som er administrerende direktør og partner i T&P Nordics.

Kommer fra Schjærven
Den som skal lede arbeidet er Erlend Simonsen som blir byråleder i The&Partnership i Norge fra 1. april. Han kommer fra Schjærven Reklamebyrå der han har jobbet som kundeansvarlig. Dermed forsvinner enda en ressurs fra Schjærven etter at byråleder Kei Grieg Tomoyasu blir ny markedsdirektør i Norwegian. 

Les også: Schjærven-sjef blir ny markedsdirektør i Norwegian

- Det er flere grunner til at jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Simonsen.

The&Partnership er sterkt knyttet til WPP som har en minoritetsandel i selskapet og i Norge har det så langt vært WPP-byrået Wavemaker (tidligere Mec. red. anm.) som har håndtert medie-millionene til bilprodusenten.

Både på medie- og reklamesiden har The&Partnership en uttalt datadrevet tilnærming til markedsføringen og det datadrevne, kreative byrået er en modell Erlend har klokkertro på.  

- Jeg er overbevist om at ethvert suksessrikt byrå må være datadrevet, men det vil være en kardinalfeil å forveksle segmenteringsstrategier med kreativitet. Samme hvor godt du klarer å identifisere kjernepublikummet ditt og deres karakteristikker, vil du alltid trenge noe relevant og engasjerende å si. Jeg tror at det de siste årene har vokst frem en slags latskap, hvor kunder og byråer overlater en for stor del av strategiene til mediebyråene. Det leder til manglende vektlegging av det kreative og det man ønsker å formidle, sier han.

- Nysgjerrig og drivende
Medalen sier det «har viktig å finne noen med tung erfaring fra ledende norske reklamebyråer» og som også står stødig digitalt.

- Videre har det vært viktig med en nysgjerrig og drivende personlighet, helt enkelt noen som er litt uredd, da vår modell utfordrer den konvensjonelle byråmodellen - om noe slikt engang finnes lenger. Selv om alle byråer vil være plus-size i dag, mener vi at tilnærmingen med skreddersydde, dedikerte kundeteam som er både full-service reklame- og full-service mediebyrå er unik i Norden og Norge. I Erlend Simonsen har vi funnet den perfekte kandidaten og jeg gleder meg til å begynne jobbe sammen, sier Medalen.

The&Partnership Nordics tilhører det globale nettverket The&Partnership som finns representert i over 40 ulike markeder rundt om i verden. The&Partnership inkluderer også mediebyrået m/SIX som gruppen driver sammen med GroupM. I Norden har The&Partnership virksomhet i Sverige, Danmark, Norge og Finland.