På den første dagen med Epica-juryering kunne SMFB innkassere gull for sin Ikea-jobb «Winter is coming». Det Oslo-baserte byrået er selvsagt veldig fornøyde.

- Vi er veldig glade! Det er gøy med anerkjennelse for en jobb vi er stolte av, sier byråleder Kristian Kristiansen til Kampanje.

«Winter is coming»-kampanjen ble sluppet i august i år, og ble til etter at det ble kjent at skaperne bak den gigantiske tv-suksessen «Game of Thrones» benyttet skinn kjøpt fra Ikea i serien. SMFB kastet seg rundt og fikk laget en «bruksanvisning» i velkjent Ikea-stil, og denne gikk verden rundt.

- I samarbeidet vårt med Ikea ligger det i kortene at hvis vi ser ting som er dagsaktuelle, så kaster vi oss rundt og gjør noe på det. Denne gangen gikk det noen timer fra vi kontaktet Ikea til vi laget posten. Det gjelder å smi mens jernet er varmt, uttalte kreatør Alexander Gjersøe i SMFB til Kampanje den gangen.

Les også: Ikeas norske Game of Thrones-oppskrift går verden rundt

Under Epica-juryens arbeid mandag dukket det opp spørsmål om denne ideen var original norsk eller ikke. Påstanden om at en liknende idé kom fra England tilbakeviser SMFB på det sterkeste.

- Ideen kom definitivt fra Oslo, og spredde seg raskt til resten av verden. At det dukker opp flere saker med folk som lager seg GOT-kostymer av Ikea-skinn er bare gøy, og det viser at vi har nådd ut til mange med manualen vår. 

Bruksanvisning:

Slik så hele bruksanvisningen fra SMFB ut - og den spredde seg som ild i tørt gress.

Vil sende til flere konkurranser
Selv om denne jobben har fått mye omtale verden over, har den ikke rukket å vinne noen priser ennå. Men det dukker raskt opp nye sjanser.

- Jobben er så fersk at dette er aller første konkurransen vi sender den inn til. Men vi kommer sikkert til å levere den i Eurobest og Cannes Lions, som er de to andre internasjonale konkurransene vi prioriterer, sier Kristian Kristiansen.

Les også: Rammes av reklame-gigantenes konkurranse-kutt

Les også: Skal finne de beste reklamejobbene i verden - her er årets Epica-nominerte

Det kreative teamet hos SMFB som står bak kampanjen, er Pia Ølstad, Alexander Gjersøe, Hans Magne Ekre og Linus Hjellström. Men byrået har ikke bestemt om noen av disse eller andre fra SMFB tar turen til prisutdelingen i Berlin, som finner sted på torsdag kveld denne uken.

- Det har vi ikke tatt stilling til enda, ettersom vi akkurat har fått nyheten, men har hørt at Berlin er flott på denne tiden av året, svarer Kristiansen lurt.

Alle jobber som vinner gull er også med i kampen om Grand Prix. Disse gjeveste prisene blir ikke kjent før torsdag kveld.

Vinnerteamet:

Her er SMFB-teamet som står bak Ikea-jobben «Winter is coming», som vant gull i Epica i år. Fra venstre: Hanne Danielsen, Magnus Snickars, Sverrir Brynjólfsson, Kristian Schøning Kristiansen, Mari Engen, Linus Hjellström, Pia Ølstad, Hans Magne Ekre og Alexander Gjersøe.

Under kan du se casefilmen som forklarer stuntet: