VG følger i fotsporene til blant annet Dagbladet når de etablerer VG Partnerstudio, som skal produsere innhold for annonsører for publisering på VG. Blant de første annonsørene ut er Nordisk Film, som står klar med lanseringen av filmen «Bølgen».

- Vi mener «En norsk tsunami» er branded content på sitt beste, med innhold av høy kvalitet som vi tror vil skape engasjement hos målgruppen, sier kommersiell sjef Jonas Ibsen Brynildsrud og innholdssjef Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio i en pressemelding.

Konkurransen om å produsere annonsørinnholdet er allerede beintøff. Som Kampanje skrev tidligere i dag, satser tre tidligere Dagbladet-journalister på å bygge opp sitt eget byrå kalt Newslab med hjelp av Even Aas-Eng.

Les mer: Tidligere Dagblad-journalister satser på content marketing

På Kampanje Premium kan du i dag lese om hvordan content marketing-markedet utviklet seg i 2014 og hva aktørene tror om veksten fremover.

Les også: Tror på eksplosiv vekst i content-markedet (krever innlogging)

VG Partnerstudios første artikkel er laget i samarbeid med Nordisk Film, der VG Partnerstudio står for produksjonen av innholdet. Med artikkelen ønsker Nordisk Film å skape oppmerksomhet rundt den store norske filmen, «Bølgen», som har premiere 28. august. Det er Cloud Media Service som har produsert rigget for VG sammen med Tight.

- En forutsetning for å lage denne typen innhold er imidlertid at historien er god nok til å bli publisert på VGs plattformer. I dette tilfellet satt Nordisk Film på en svært god historie og materialet mener vi egner seg godt til denne typen innholdsmarkedsføring, sier Brynildsrud og Haavik.

- Vi er overbevist om at også annonsører kan fortelle engasjerende historier, men at de trenger gode historiefortellere med stor distribusjonskraft, og det er dette VG Partnerstudio skal levere til sine kunder på VGs plattformer.

VG lover å merke innholdet godt.

- Vi ønsket å utfordre hypotesen om at merkingen må være minst mulig synlig for å få leseren interessert. I VG Partnerstudio mener vi tydelig merking er en forutsetning for en god leseropplevelse. Det skal ikke være tvil om hvem som er avsender av innholdet, sier Brynildsrud og Haavik.

- Så lenge innholdet er engasjerende og troverdig, og det kommer klart frem at det er kommersielt innhold, tror vi leseren vil sette pris på denne typen historiefortelling. Vi gleder oss til endelig å vise dette frem til våre lesere.