Rett før helgen skrev Kampanje at tidligere Dagblad-journalister starter opp eget Content Marketing-byrå og samme dag ble det klart at VG oppretter sin egen avdeling for kommersielt innhold.

Nå er det klart at Norges største utgiver av ukeblader og magasiner, Egmont Publishing, girer opp sin satsing på innholdsmarkedsføring og kjøper digitalbyrået Sempro, samtidig som de øker sin eierandel i Bonzaii. Mens erkekonkurrenten i magasinmarkedet, Aller Media, i noen år har rustet opp i content marketing-markedet  og har som mål å være markedsleder i Norden, begynte Egmont Publishing å snuse på dette markedet i 2014. Nå har mediehuset fått stor apetitt på Content Marketing.

Les mer: Tidligere Dagblad-journalister satser på content marketing

Les mer: Content marketing-satsing skaper VG-splid

- Vår ambisjon er til enhver tid å treffe våre målgruppers interesser med relevant innhold i alle kanaler, både overfor leser og annonsør. Vi har det siste året gjort en omfattende analyse av markedet. Ved å kjøpe 50,1 prosent av Sempro med opsjon på å kjøpe resten av selskapet, har vi funnet den riktige digitale kompetansen vi trenger for å bli en enda mer attraktiv og fullverdig content-aktør, sier administrerende direktør i Egmont Publishing, Espen Asheim, i en pressemelding.

- Sammen med Egmonts brede redaksjonelle kompetanse blir dette et stort nytt forretningsområde for Egmont, sier Asheim.

Håper på 60 millioner i 2014
Egmonts andel i Bonzaii økes fra 32 til 51 prosent i Bonzaii og har det siste året økt til fem årsverk i sitt inhouse-selskap. Totalt vil 42 årsverk jobbe med content marketing i Egmont Publishing-eide selskaper fremover. Egmonts voksende satsing på innholdsmarkedsføring og de siste kjøpene kommer bare to måneder etter at medieselskapet kvittet seg med halvparten av journalistene - fra 50 til 24. I juni skrev også Kampanje at Egmont hadde inngått avtaler med fem eksterne selskaper om kjøp av redaksjonelt innhold. Alle selskapene tilbyr også innholdsmarkedsføring.

Les mer: Content-byråer erstatter Egmont-journalister

Les mer: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte

Egmont Publishings kommersielle direktør, Ole Ullereng, forteller at det interne contentselskapet skilles ut i en egen enhet som vil jobbe tett med Sempro og Bonzaii der det er naturlig.

- Samlet vil de vokse raskere enn hver for seg, og slik skaper vi de beste og mest effektive produktene, sier Ole Ullereng.

Les også: Egmont satser tungt på content marketing

Han anslår at selskapet kan nå 60 millioner på totalomsetning innen innholdsmarkedsføring i år. Målet er 100 millioner kroner i løpet av to år.

Ønsker å satse utenfor Norge
Sempro omsatte for 28 millioner kroner i 2014 og satt igjen med et overskudd før skatt på 2,1 millioner kroner. Nå er daglig leder og medeier Kjetil Sinding i Sempro fornøyd med at Egmont spiser en stor del av selskapet.

- Vi har hatt en god utvikling de siste fem årene med utmerkelser, solid vekst og resultater. Med et marked i endring der stort sett alle medieaktører nå vil inn på digitalsiden, tar vi Sempro et steg videre. Vi har ikke behov for en finansiell investor, men et selskap som ser vårt potensial og ønsker å bygge Sempro videre, også utenfor Norge. Vi er sikre på at Egmont er den perfekte matchen for oss både når det gjelder synergier og verdier, sier han i meldingen.

Bonzaii omsatte de for rundt 10 millioner kroner i fjor. Det er bare et snaut år siden Kampanje omtalte Egmonts inntreden på eiersiden.

- Egmonts eierskap i Bonzaii gir oss en unik industriell kraft. Samtidig ser vi at det stadig gjøres konsolideringer, og jeg tror at de grupperingene som best greier å kombinere innovativ teknologi med solid fortellerteft, er de som kommer til å ta de sterkeste posisjonene i markedet fremover, sier gründer Christian Enger i Bonzaii.

På Kampanje Premium kan du i en ny, stor sak lese om hvordan content marketing-markedet utviklet seg i 2014 og hva aktørene tror om veksten fremover.

Les mer:  Tror på eksplosiv vekst i content-markedet (krever innlogging)