I 2013 var byråinntekten til Anorak på 13,6 millioner kroner, mens den i fjor økte til 15,8 millioner. Dette er en vekst på 15 prosent. Resultatet hadde fra 2012 til 2013 blitt snudd fra minus til pluss. I fjor hadde også byrået lønnsom drift, men etter at byrået ble en del av The North Alliance (NOA) i fjerde kvartal i fjor, valgte man å ta store investeringer på bemanningssiden og dermed endte resultatet på -1,2 millioner kroner, mot 1,2 millioner i 2013.

- Det var et interessant og spennende år. Det er klart at forhandlingene med NOA tok både tid og ressurser, men vi er veldig glade for at det ble en realitet. I relasjon til forhandlingene med NOA utviklet vi en bemannings- og investeringsplan som vi ser resultatet av i fjerde kvartal i 2014 og på årsresultatet.  Det var utgifter til inntektservervelse. Resultatet av dette ser vi nå i 2015 hvor vi har passert fjorårets omsetning de første 6 månedene og styrer mot dobling av byråinntekten for året, forteller byråleder Torgeir Vierdal til Kampanje.

Les også: - Koster å bygge noe av denne størrelsen

Vokser i bredden
Mens Anorak i 2013 meldte til Brønnøysund at de hadde 16 ansatte, består nå byrået av nærmere 36 ansatte, noe som innebærer mer enn fordobling. Det er ikke gjort i en håndvending å vokse såpass mye på så kort tid.

- Det tar lang tid å rekruttere. Vi har vært opptatt av å ha ledig kapasitet og ikke gape over for mye. Vi har det gøy og prøver å skynde oss sakte. Det er fort gjort å tråkke feil, men det siste året har vi vært flinke til å veie oppgaver opp mot den totale porteføljen og kapasitet. Alle som har bygd opp et byrå, vet at det tar tid. Først etablerer man kundene, så landes konseptene. Deretter begynner moroa. Så nå har vi masse spennende ting i pipelinen, sier han på sin sindige Rogalands-dialekt.

Les også: - Mitt livs vanskeligste karrierevalg

Les også: Orkla gir gigantoppdrag til Anorak

Han forteller at våren i år har blitt brukt til å gjennomføre endringer i kundeporteføljen. Noen tidligere kunder har forsvunnet ut, mens andre har kommet inn, gjerne større kunder. Mange av de nye kundene har ønsket nytt materiell mot slutten av sommeren. Derfor har aktiviteten i lokalene ved Akerselva gått på høygir denne sommeren.

- Vi har blant annet trukket oss fra enkelte store pitcher dette året enten fordi kunden ikke passet inn i porteføljen eller fordi vi ikke har hatt kapasitet til å ta på oss oppdraget. Men også presset på timeprisene som bransjen er oppe i, har spilt inn, kan Vierdal fortelle.

- Etter planen
NOAs konsernsjef Thomas Høgebøl sier til Kampanje at Anorak-tallene var forventet og helt i tråd med hva konsernet har planlagt for.

- Vi er veldig glade for at Anorak har blitt en del av Noa. Og økonomien har utviklet seg akkurat så bra som vi kunne håpe på. De kom til NOA på tampen av året og vi har investert mye i rekruttering fjerde kvartal. Tallene er i tråd med det vi planla, sier Thomas Høgebøl til Kampanje.

- Anorak har en kultur som det er lett å bli glad i; hjelpsomme og søkende for å teste alt som er nytt. Det er nok lettere å få inn et byrå som fortsatt er nokså nytt og i ferd med å etablere seg, inn i en slik allianse. Et etablert byrå er ofte mer låst i måten å tenke og jobbe på, tror Høgebøl.

Overfor Kampanje bekrefter han at NOA kommer til å åpne et eget «NOA-hus» som samler Making Waves og Anorak under samme tak. 

- Anorak og Making Waves flytter sammen i nye lokaler; et eget NOA-bygg neste sommer.  Da har vi ett NOA-hus i Stockholm, ett NOA-hus i København og ett NOA-hus i Oslo, sier en fornøyd Høgebøl. NOA-huset vil være bygget ved siden av Kunstnernes hus i Wergelandsveien 15 i Oslo sentrum.

Vil vinne konkurranser
Etter at vårens fokus har vært innhenting av nye kunder, vender nå Anoral blikket utover og mot edelt metall.

- Det er klart at vi har ambisjoner om å hevde oss i konkurranser. Det står høyt på agendaen å skape kommunikasjon som engasjerer. Lager man god reklame, vil folk engasjere seg i det. Men man må fortjene oppmerksomheten, sier Torgeir Vierdal.

- Har dere beholdt den opprinnelige Anorak-identiteten?

- Ja, det tør jeg påstå! Kultur og identitet er ikke noe man eier, men noe som skapes.  Det krever både oppmerksomhet og riktige forutsetninger for å ivaretas. Vi har jobbet mye med Åkestam og &Co internt i NOA, og begge byråene har kulturer vi kan kjenne oss igjen i. Vi jobber mye sammen med Making Waves og det har kanskje vært den største overraskelsen at det samarbeidet har fungert så bra.

- Hva er den største utfordringen til Anorak i dag?

- Plass. Vi har blitt så mange at vi må ha mere plass. Så det ligger en flytting i emning, sier Vierdal til Kampanje.

ANORAK 2014 2013 Endring
Byråinntekt 15,8 13,6 16 %
Driftsresultat -1,1 1,2 -
Resultat før skatt -1,2 1,2 -

Alle tall i millioner norske kroner.