Warner Bros. Discovery vil skape TV-bølger med Max - mannekanal mister navnet sitt

- Vi har de globale, enorme titlene sammen med det nære og kjære innholdet fra TVNorge, sier strømmesjefen til Warner Bros. Discovery.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Onsdag kveld la det amerikanske TV-konsernet Warner Bros. Discovery året 2023 bak seg og presenterte programmene som skal på lufta i første halvår neste år. Da kunne de samtidig bekrefte at den nye strømmetjenesten Max skal lanseres på det norske markedet til våren. Denne tjenesten skal kombinere det beste innholdet fra HBO Max og Discovery+. Strømmesjefen i Warner Bros. Discovery eller Streaming Marketing Director Nordics i TV-konsernet, Stine Raste Amundsen, har stor tro på at Max vil skape bølger på det norske strømmemarkedet.

- Dette er to store, velkjente og godt brukte tjenester som blir ett produkt. Du har de globale, enorme titlene sammen med det nære og kjære innholdet fra TVNorge. Det er det vel nesten ingen andre som kan tilby på samme måte som oss, sier Amundsen til Kampanje.

Hun ser for seg at de store globale titlene fra Hollywood vil trekke de store massene til strømmetjenesten, mens de norske programmene vil holde på seerne.

- Disse to elementene sammen vil forhåpentligvis øke våre engasjementsrater og den generelle bruken av tjenesten.

- TV 2 har vel et lignende tilbud med samarbeidet med Disney+?

- Ja, jeg vil ikke snakke ned TV 2, men vi sitter på alt dette innholdet selv i større grad. Vi har alt på vårt hus, så vi kan kanskje optimalisere dette på en annen måte.

- Kan de norske titlene risikere å begraves under alt innholdet fra Hollywood?

- Jeg tror ikke det. Man kan ikke lansere en så stor tittel som «House of the Dragon» annenhver måned, naturlig nok, men da har vi det norske innholdet som kan være stort i de periodene hvor vi ikke har store globale titler. Eller motsatt. I de periodene hvor vi ikke lanserer friskt lokalt innhold, så har vi kanskje store titler.

Les også: Warner Bros. Discovery lanserer ny strømmetjeneste

Du behøver faktisk ikke å stå opp på natta for å se favorittøvelsene dine. Stine Amundsen, nordisk strømmesjef i Warner Bros. Discovery

Lanserer Max med reklame

Warner Bros. Discovery-toppene vil ikke gå ut med prisen på nye Max enda. I dag koster et månedsabonnement på HBO Max 99 kroner, mens et abonnement på Discovery+ kan sikres for 59 kroner i måneden, dersom man tåler å se reklame.

- Vi kommenterer ingenting rundt priser enda. Det vil komme nærmere lanseringstidspunktet. Det vi kan si er at det blir konkurransedyktige priser, sier Amundsen. 

I dag opererer Warner Bros. Discovery med de to TV-tjenestene HBO Max og Discovery+ på det norske markedet der HBO Max er den største med snaue 50 prosent dekning på det norske markedet, ifølge tall fra Kantar. Det er på høyde med TV 2 Play i antall husholdninger som har tilgang på tjenesten.  Discovery+ har en dekning på 23 prosent.  I forbindelse med lanseringen av Max forsvinner HBO Max-merkevaren.

Les også: Her er navnet på den nye strømmetjenesten til Warner Bros Discovery

I likhet med flere andre strømmetjenester på markedet, vil det være mulig å redusere den månedlige prisen på Max i bytte mot reklamevisninger.

- Ja, det blir et abonnement med reklame til en noe lavere månedspris. Det har vi god erfaring med fra Discovery+, sier hun. 

OL-samarbeid med NRK

Warner Bros. Discovery har også lang erfaring med sport på det norske markedet ikke minst etter seks år med norsk toppfotball og flere store OL-arrangementer. Når Paris-OL går av stabelen til neste år, skal Max være «Home of the Olympics», mener TV-konsernet.  For første gang i Warner Bros. Discoverys rettighetsperiode foregår lekene også i vår tidssone.

- Du behøver faktisk ikke å stå opp på natta for å se favorittøvelsene dine, sier Amundsen. 

Men denne gangen skal ikke Warner Bros. Discovery stå som OL-verter alene. Tidligere denne måneden ble det kjent at NRK og Warner Bros. Discovery har inngått en ny OL-avtale som gir NRK rettighetene til å vise all friidrett fra lekene. Det vil si at både Karsten Warholm og Jacob Ingebrigtsens medaljeforsøk skal vises på statskanalen.

- Har dere gitt bort indrefileten til NRK?

- Indrefileten er på Max også. Der får du virkelig alt. Du får hvert eneste øyeblikk.

Les også: NRK skal vise all friidrett fra OL i Paris

 Varsler navnebytte for TV-kanal

Den oppmerksomme seer har fått med seg at Warner Bros. Discovery allerede har en merkevare kalt Max på det norske markedet i form av en nisjekanal rettet mot den mer maskuline delen av befolkningen. 

- Kan denne kanalen beholde navnet når dere lanserer strømmetjenesten Max?

- Nei, den kan ikke det, sier programdirektør Magnus Vatn i Warner Bros. Discovery.

- Kommer kanalen til å bestå?

- Ja, vi har ikke noen planer om å legge ned en kanal, sier Vatn. 

TV-kanalen Max ble lansert i 2010 som del av TVNorges satsing på nisjekanaler og med den nye mannekanalen ønsker TV-selskapet å tiltrekke seg mer mannlige seere.

Våren på ett TV-brett:

Ny strømmetjeneste, olympiske leker i Paris og en stor satsing på norsk TV-underholdning, er hovedingrediensene i Warner Bros. Discoverys plan for 2024. Foto: Espen Solli/WBD.

- Det er litt færre titler

Vi finner flere kjente stolper i vårens programskjemaer som «16 ukers helvete», «Kongen befaler», «71 grader nord - Team» og «Ex on the Beach». Et av de nye programmene som ble presentert under vårlanseringen var talkshowet «Else!» med Else Kåss Furuseth. Ronny Brede Aase, også tidligere NRK-profil, blir å se i et helt nytt gameshow kalt «Skinnet bedrar».

- Hva kan du si om det nye talkshowet til Else Kåss Furuseth?

- Det er et talkshow med Else, og Else er Else. Det hun gjør fryktelig bra er at hun også klarer å behandle litt tyngre temaer på en Else-måte.

I høst har Warner Bros. Discovery rykket inn på fredagskvelden med «Norske talenter». Vatn vil ikke si om noen av vårens programmer er tiltenkt samme ukedag.

- Det kan jeg ikke si enda av konkurransehensyn. Men du kommer til å se at vi har mye stor, bred underholdning med samseingspotensiale.

Programdirektøren avviser at han presenterer et programskjema på sparebluss, men han innrømmer at de har færre titler på menyen.

- Ja, det er litt færre titler, men det er like mange timer, sier han.

- Så det betyr at dere strekker konseptene litt lengre?

- Det er ikke nødvendigvis sånn at vi strekker titlene ut, men «71 grader nord» har gått to ganger i uken lenge nå og vi har gjort det samme med «Sistemann ut».

Warner Bros. Discovery har kuttet det Vatn med andre ord kaller fyllstoffet i programskjemaet, uten å nevne noen titler med navn.

- Jeg tror ikke det er stort nok eller viktig nok til at du gidder å investere tid i det, sier han.

Les også: Kåss-show, Ex on the Beach og nytt gameshow - dette skal på lufta på TVNorge neste år
 

Warner Bros. Discovery vil skape TV-bølger med Max - mannekanal mister navnet sitt