Saken blir oppdatert. 

Onsdag ettermiddag norsk tid kunne et av verdens største mediekonsern, Warner Bros. Discovery, starte sitt globale lanseringsevent der selskapet presenterte sine planer for fremtiden. 

- Vi skal bygge Warner Bros for det neste århundret, sa den nye TV-kongen i Hollywood, David Zaslav.

Zaslav er den som i dag leder det sammenslåtte mediekonsernet Warner Bros og Discovery. Ett av spenningsmomentene var hva den nye sammenslåtte strømmetjenesten til Warner Bros Discovery skulle hete, og på kveldens presselansering kunne det nye navnet for første gang avsløres.

- Vi har gitt den navnet Max. Det er distinkt og appellerende og det kommer til å bli den tjenesten du må se, sa Zaslav.

Warner Bros og Discovery slo seg sammen i april fjor og dermed fikk kanaler som TVNorge, Fem og Eurosport en rekke nye søsterkanaler og strømmetjenester.

Les også: TVNorge inn i samme mediefamilie som CNN og HBO Max: - Det venter mange tøffe tak

Vraker HBO-navnet
Dermed vraker Warner Bros Discovery navnet HBO fra tjenesten som seerne frem til i dag har kjent som HBO Max

Tjenesten vil ha flere tusen timer med TV-shows og filmer på tjenesten og selskapet lover i snitt mer enn 40 nye titler og TV-program hver måned i tillegg til sin enorme film- og seriekatalog som består av merkevarer som «Game of Thrones», «The Lord of the Rings» og «The Dark Knight Trilogy».

I den nye strømmetjenesten vil innholdet som tidligere har vært en del av strømmetjenesten Discovery+ også bli tilgjengelig. Max kommer på lufta i USA først og lanseringsdatoen er satt til den 23. mai. 

Den nye strømmetjenesten er også ventet å bli lansert i Europa, men da først i 2024. Da Kampanje snakket med den nordiske toppsjefen i Warner Bros. Discovery kunne Christina Sulebakk ikke si mer enn at mediekonsernet vil fortsette med både Discovery+ og HBO Max ut 2023 i Norden.

Ny Harry Potter-serie
«Succession», «The White Lotus» og «Last of Us» er noen av strømmetjenesten HBO Max aller nyeste seersuksesser, men HBO-merkevaren forbindes også med gamle seersuksesser som  «Sopranos» og «Band of Brothers». 

Strømmesjefen i Warner Bros. Discovery, JB Perette, sier imidlertid at HBO-navnet vil bestå. 

- Vi elsker alle HBO, og det er en merkevare som har blitt bygget opp over de siste fem tiårene, sier Perette. 

Men med det Perette kalte for «spisset, banebrytende underholdning for voksne»m har ikke HBO Max vært en tjeneste foreldrene har vært så ivrige å slippe til barna.

- Samtidig har Warner Bros. Discovery noen av de mest kjente barnekarakterene, animasjonene og merkevarene i bransjen, som har ikke fått tatt ut sitt virkelige potensial på HBO Max, sier Perette. 

På den store Max-lanseringen kunne Warner Bros. Discovery-toppe derfor avsløre at en av selskapets største satsing fremover blir en helt ny «Harry Potter»-serie basert på de syv originale bøkene, men med helt nye skuespillere.

I tillegg kan Max-tjenesten også friste med en helt ny «Game of Thrones»-serie og en ny sesong av «True Detective».

Skal tjene penger innen 2025
Prisen på den nye tjenesten vil forbli uendret kunne Warner Bros. Discovery fortelle med referanse til hva tjenesten koster i USA. Den annonsefrie tjenesten vil koste 15,99 amerikanske dollar, mens en reklamefinansiert versjon vil koste 9,99 dollar.

Warner Bros. Discovery oppgir ikke abonnementstall for sine ulike strømmetjenester i dag som HBO Max og Discovery+, men selskapet sa ved slutten av 2022 at samlet for alle konsernets tjenester nå hadde passert 96 millioner kunder. Målet er å få 130 millioner kunder globalt innen 2025 og at strømmevirksomheten skal gi en milliard dollar i brutto driftsresultat.

- Vi skal generere en fri kontantstrøm og vi skal investere. Vi er et konsern som driver med innhold og i motsetning til mange andre selskaper det eneste vi driver med. Det er bare å feste setebeltet for det blir en morsom reise på den ene tjenesten du må se, sier Zaslav. 

Les også: Warner Bros. Discovery når 96 millioner strømmekunder