Tidligere i år ble det kjent at NRK og Warner Bros. Discovery har sikret seg rettighetene til De olympiske leker fra 2026 til 2032. Nå har partene også blitt enige om å dele rettighetene til De olympiske leker i Paris 2024.

NRK får rettighetene til å vise all friidrett fra OL i Paris, mens TVNorge og Warner Bros. Discoverys øvrige plattformer vil vise samtlige idretter og øvelser. 

- Dette er svært gledelig for oss i NRK. Som allmennkringkaster er det viktig å kunne samle befolkningen om store norske idrettsøyeblikk, og friidretten er selve indrefileten under De olympiske leker i Paris 2024. Vi mener at denne nyheten kommer det norske publikummet til gode, og ser frem til å formidle historiske idrettsprestasjoner sammen med de dyktige menneskene i Warner Bros. Discovery, sier kringkastingssjef i NRK, Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

Warner Bros. Discovery skal fortsatt vise alle øvelser på sine kanaler og digitale plattformer.

- Vi håper dette samarbeidet vil styrke TV-opplevelsen for alle som bryr seg om sport. Å kunne overlevere stafettpinnen til NRK for friidretten nå, gjør vi med glede og vel vitende om at de vil forvalte rettigheten veldig bra. Dette vil være en forsmak på hvordan vi skal samarbeide om De olympiske leker også i fremtiden, sier ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge, Magnus Vatn.

- En perfekt start
Forhandlingene om De olympiske leker i Paris 2024 startet etter at samarbeidsavtalen for De olympiske leker fra 2026 til 2032 ble kjent tidligere i år.

– Vi har jo allerede sikret oss De olympiske leker sammen med Warner Bros. Discovery fra og med 2026. Derfor var det ekstra viktig for oss at vi kom til en enighet om å starte samarbeidet allerede fra 2024. Dette blir en perfekt start på vår langsiktige satsing, sier rettighetssjef i NRK, Runar Østmo.

De olympiske leker i Paris 2024 vil pågå fra 26. juli til 11. august neste år. I tillegg til de nye TV-rettighetene har NRK også radiorettigheter for alle øvelsene i Paris.