Ny Warner Bros. Discovery-sjef rydder i rekkene – flere dramatopper forsvinner ut døren

Store deler av det nordiske HBO Max-teamet er ute av selskapet.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Flere norske og nordiske ledere er på vei ut døra etter fusjonen av mediekjempene Discovery Communications og Warner Media tidligere i år. Tidligere har Kampanje omtalt at norgessjefen i Discovery, Espen Skoland, har sluttet i selskapet etter 12 år. Det samme har Linda Vabø, tidligere direktør for partnerskap og distribusjon, gjort. De har begge sittet i den nordiske ledergruppen til Discovery.

Nå kan ny nordisk sjef i Warner Bros. Discovery, Christina Sulebakk, bekrefte at nordmannen Christopher Haug forlater selskapet i 2023. Han har ledet utviklingen av dramaserier på strømmetjenesten siden starten av 2021. Før det var han dramasjef i TV 2.

Christopher Haug var en del av en større opprustning i HBO i Norden, ledet av daværende europeisk HBO-sjef Christina Sulebakk. Hun hentet blant annet inn svenske Christian Wikander til å lede satsingen på nordisk innhold. Også norske Hege Skjerven Clausen ble rekruttert til en stilling som produsent.

Allerede i mai i år ble det kjent Clausen har meldt overgang til Viaplay., og Christian Wikander vil også forlate selskapet i 2023, bekrefter Warner Bros. Discovery.

HBO Max har de siste årene lansert nordiske dramaserier som «Beforeigners», «Pray, Obey, Kill» og «Kamikaze», men nå er det helt slutt på nordiske produksjoner på denne strømmetjenesten. Det ble kjent i sommer.

Les mer: HBO Max vil slutte å lage norske dramaserier

- Skal fortsatt lage originalserier fra Norden

Christina Sulebakk understreker at satsingen på norsk og nordisk innhold fortsetter på strømmetjenesten Discovery+ og TV-kanaler som TVNorge og Max.

- I Warner Bros. Discovery skal vi fortsette å lage originalserier fra Norden, og vi produserer og bestiller tusenvis av timer med lokalt innhold hvert år. Dette kommer vi til å fortsette med, og kollegaene våre som jobber i produksjonsroller er uvurderlige og høyt ansett, sier Christina Sulebakk til Kampanje.

Pil Gundelach Brandstrup har hovedansvaret for innhold og planlegging på tvers av Norden i Warner Bros. Discovery, samtidig som hun er innholdsansvarlig for Danmark. Magnus Vatn er programdirektør i Norge.

Torsdag ettermiddag inviterer Vatn og Sulebakk til lanseringsfest der de skal presentere selskapets norske meny for vinteren og våren.

Skal spare tre milliarder kroner

Da mega-fusjonen ble kjent kom det også frem at selskapet satte seg noen tøffe økonomiske mål der det nye Warner Bros. Discovery i løpet av neste år skulle klare et EBITDA-resultat på 14 milliarder dollar, ha åtte milliarder dollar i fri kontantstrøm og betale ned 58 milliarder dollar i gjeld. Finansdirektør Gunnar Wiedenfield, kunne også fortelle at det skal hentes ut synergier i de to selskapene på tre milliarder kroner i overlappende kostnader.

I dag teller Warner Bros. Discovery rundt 700 ansatte i Norden. Sulebakk vil ikke kommentere hvor mange som jobber med HBO Max og hvor mange som jobber med Discovery+.

- Warner Bros. Discovery i Norden har rundt 700 ansatte. Vi deler imidlertid ikke ut konkrete tall for HBO Max eller Discovery+ siden ansatte jobber på tvers av vår portefølje av TV-kanaler, strømmetjenester, med mer, sier Sulebakk.

Christopher Haug har ikke ønsket å gi en kommentar til saken.

Les også: Drager setter fyr på strømmetallene til HBO Max - nest størst i Norge etter Netflix

Forlater TV-kjempe:

Christopher Haug har tidligere vært dramasjef i TV 2 og jobbet som TV-manusforfatter. Det siste året har han jobbet i HBO.

Ny Warner Bros. Discovery-sjef rydder i rekkene – flere dramatopper forsvinner ut døren