Ny norsk Discovery-topp slutter: - Har bestemt meg for å søke nye utfordringer

Linda Vabø slutter i Warner Bros. Discovery etter fire år.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Linda Vabø har hatt stillingen som direktør partnerskap i Discovery Norge siden 2018. I fjor gikk hun også inn i den nordiske ledergruppen med ansvar for partnerskap og distribusjon i fjor.

Nå forlater hun selskapet. Det får Kampanje bekreftet av Vabø selv.

- Med etableringen av en ny nordisk struktur for det sammenslåtte selskapet Warner Bros. Discovery og etter å ha diskutert potensielle roller i selskapet, har jeg bestemt meg for å søke nye utfordringer, sier hun til Kampanje.

- Jeg har ledet det norske distribusjonsteamet siden 2018, og tok over ansvaret for all nordisk distribusjon for cirka to år siden. Det har vært en spennende reise og en unik opplevelse, spesielt med den veksten vi har hatt med våre strømmetjenester. Jeg vil takke alle de flotte kollegaene og partnerne som jeg har hatt gleden av å jobbe sammen  med gjennom årene. Jeg kommer garantert til å savne alle sammen.

Warner Bros. Discovery opplyser til Kampanje at de ikke ønsker å kommentere avgangen.

Linda Vabø slutter nesten nøyaktig én måned etter at Warner Bros. Discoverys norske sjef Espen Skoland ga seg.

Les også: Espen Skoland slutter i Warner Bros. Discovery

Har gjort flere endringer i ledergruppen

Det har skjedd flere store endringer i organiseringen av Warner Bors- Discovery Christina Sulebakk ble i juni utvevnt til leder for Warner Bros. Discoverys nordiske operasjon. Hun kom fra en stilling som leder for HBO i Europa. Tidligere i høst offentliggjorde hun sin nye ledergruppe. Der utgjør Morten Johannessen, leder av sportsoperasjonen, og Tore Fredrik Dreyer, leder distribusjon av Theatrical, Games og Home Entertainment, og programdirektør Magnus Vatn de norske representantene.

Tidligere markedsdirektør Rebecca Rørmark skal i en overgangsperiode lede markedsføring og PR av lineære kanaler, samt Trade Marketing for HBO Max. Hva slags rolle hun skal ha etter det, er ikke kjent.

Discovery kunne samtidig fortelle at ansettelsene av nye ledere innenfor juridisk, People & Culture og kommunikasjon om kort tid ville bli kjent, samt en øverste ansvarlig for finans, operations og research.

Les mer: Slik blir den nordiske ledergruppen i Warner Bros. Discovery

Ny norsk Discovery-topp slutter: - Har bestemt meg for å søke nye utfordringer