HBO Max-sjefen vil doble antall ansatte i Norge: - Vi skal bli den ledende strømmetjenesten

Med lanseringen av HBO Max i Norge og Norden ruster Warner Media den snart ti gamle TV-tjenesten kraftig opp.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Strømmekampen bare fortsetter å tilta i styrke, og for HBO Nordic-kundene er det nå bare å telle nedover til 26. oktober. For da slår den Warner Media-eide strømmetjenesten på stortromma og døper om tjenesten HBO Nordic til HBO Max. Det kommer til å skje med en ny tjeneste og nytt og bedre innhold, alt fulgt opp av en større markedskampanje som skal på lufta senere i høst.

- Vi kommer til å lansere en helt ny tjeneste. Dette er mer enn bare ett navnebytte og en oppgradering. Vi kommer til å skape en strømmeplattform som fans i Europa bare kommer til å elske, sier HBO Max-toppen Christina Sulebakk til Kampanje.

Allerede før jul i fjor kunne mediegiganten WarnerMedia fortelle at de skulle rulle ut sin strømmetjeneste HBO Max globalt, men i dag kunne HBOs europasjef, halvt norske Christina Sulebakk, avsløre datoen for lansering i Norge og Norden.

- Vi kommer til å bytte ut alle våre ulike HBO-tjenester i Europa med HBO Max som ligger på en helt ny global plattform og en helt ny teknisk løsning. Kundene kommer til å få en helt ny forside inne på tjenesten, og mange nye funksjoner som personalisering, skreddersydd redaksjonelt innhold og anbefalinger, sier Sulebakk.

HBO Max kommer da til å erstatte dagens tjeneste HBO Nordic som har vært på markedet i snart ti år, og kundene i Norge og Spania vil bli de første i Europa til å få tilgang til den nye strømmetjenesten. Alle abonnenter av HBO Nordic vil da automatisk konverteres til HBO Max-abonnenter ved lansering. Men viktigst av alt, ifølge HBO-toppen, er satsingen på innhold.

- Det er innhold vi selger og vi kommer derfor til å lansere HBO Max med mye nytt innhold, sier hun.

Selskapet legger ikke frem tall isolert på det norske markedet, men det nordiske selskapet kunne i 2019 vise til en omsetning på nesten 2,6 milliarder kroner. Det var en økning på hele 750 millioner kroner. Warner Media er også i en prosess med å slå seg sammen med Discovery, i en megafusjon på som vil skape en om mulig enda større gigant på det globale mediemarkedet. 

- Det er spennende, men vi har ingen flere detaljer om dette nå, sier Sulebakk. 

Les også: NRK og TV 2 om Discoverys nye Warner-allianse: - Umulig å matche budsjettene

Vi vil nå så mange konsumenter som overhodet mulig og har tro på at en konkurransedyktig pris vil få flere konsumenter til å prøve produktet. Christina Sulebakk, HBO Max-sjef i Europa

Lover mer agggresiv prising

Med sine 109 kroner i måneden ligger HBO, som er kjent for sine kvalitetsserier som «The Sopranos», «Sex in the City» og «Band of Brothers», en del over sine konkurrenter Disney+, Apple+, Amazon og de rimeligste tilbudene til Netflix, som man alle kan kjøpe for under 90 kroner i måneden. Kun de nasjonale strømmeselskapene er dyrere, som TV 2 Play og Viaplay som begge ligger godt over hundrelappen med TV 2 Play som den dyreste til 129 kroner.

- Gjør dere noe med prisen?

- Vi får se. Vi kommer til å være aggressive på prisen vår ut i markedet, men sier ikke noe mer i dag. Den kommer til å være konkurransedyktig, sier Sulebakk.

- Har dere blitt for dyre med dagens pris?

- Jeg synes ikke prispunktet vårt i dag er dyrt med tanke på kvaliteten og hva man får. Men vi vil gjerne nå så mange konsumenter som overhodet mulig og har tro på at en konkurransedyktig pris vil få flere konsumenter til å prøve produktet, sier Sulebakk.

Les også: HBO Nordic øker omsetningen med 750 millioner – men nå stuper TV-seingen i Norge

Slår an i Norge:

Ifølge HBO Max er en serie som Vikings noe som slår godt an hos de norske strømmekundene. Her vikingen Bjørn Jernside i skuespilleren Bjørn Alexander Ludwigs fremtoning i en ørkenscene fra sesong fem i serien. Foto: HBO Maxl

Nærmer seg 70 millioner kunder

Kampen om verdensherredømmet på det globale strømmemarkedet er bare blitt mer og mer tilspisset med Netflix og deres drøye 200 millioner kunder som nummer én. Men Netflix utfordres nå stadig mer av Disney og Warner Media med sine henholdsvis 116 millioner og nærmere 70 millioner kunder.

- Vi står oss veldig bra med HBO Nordic og har vokst opp gjennom årene. Vi er fornøyde med penetrasjonen i Norden, men med Max som kommer med full styrke og et mye bredere og volum så vil vi stå mye sterkere. Jeg er derfor sikker på at vi kommer til å være en av de lendende streamingaktørene, ikke bare når vi lanserer, men også i fremtiden, sier Sulebakk.

Hun sier utviklingen går dit at kundene har mer enn én tjeneste og heller vil ha et utvalg av tjenester. Undersøkelser på det norske markedet viser at husholdninger i snitt abonnerer på mer enn to tjenester og Sulebakk utelukker ikke at kundene vil ha opp mot tre tjenester i snitt fremover.

- Vi tror vi kommer til å være en av de sterkeste på markedene og helt i toppen. Det er vårt mål fordi vi kommer til å ha bredt innhold av filmer, serier og lokalt innhold. Noen av konkurrentene våre er gode barneinnhold og andre er gode på sport, men vi har vår distinkte underholdningsprofil, sier hun.

Les også: Nordmenn bruker mest penger på TV og strømming i Norden

Svarer på Disney+-angrep – kommer med mer innhold

Nylig kunne Disney+ utvide sitt underholdningsunivers med voksentilbudet Star og nordensjefen Hans Van Rijn lovet etter hvert også flere lokale produksjoner på sin høstlansering tidligere denne uken. HBO og Warner vil ikke være noe dårligere, og Sulebakk sier strømmetjenesten fremover vil utvides med flere nye kategorier og merkevarer i forbindelse med omelggingen.

Etter lansering i slutten av oktober vil HBO Max bestå av innhold fra både Warner Bros, DC, Cartoon Network og HBO Max Originals. Dermed åpner eieren Warner Media strømmetjenesten også for dokumentarer, reality, barne-TV og et enormt film- og seriebibliotek i tillegg til alt av nye amerikanske og lokale produksjoner.

- Alt disse merkevarene er del av den samme Warner Media-familien og det er første gang vi bringer alt Warner Media-innholdet inn på én og samme plattform. Det er veldig viktig for oss. Vi er allerede den beste på drama og serier, men nå blir vi også ledende på film, sier Sulebakk.

Hun sier dette er bakgrunnen for overgangen til Max-navnet. Med HBO Max vil de norske strømmekundene få tilgang til alle de nye produksjonene til Warner Bros som for eksempel den nye storfilmen «Dune», men også gamle serieklassikere som «Friends» og «Big Bang Theory».

Ny tech-plattform og flere ansatte i Norge

HBO-sjefen sier man de siste årene har jobbet med to forskjellige tech-plattformer i Europa, den vi kjenner i Norden og Spania og en annen i Sentral-Europa og Portugal.

- Vi har utviklet oss løpende, men har også visst at vi skulle flyttes over på en global plattform. Så det siste året har vi jobbet steinhardt med å bygge inn alle de tjenestene som vi vet er viktige for våre norske kunder på den nye plattformen, sier hun.

Hun sier HBO har et eget produktteam i Europa som også jobber inn mot det amerikanske teamet med tanke på hva som er viktige for kundene også utenfor det amerikanske markedet, der Warner Media og HBO fortsatt er størst.

- Dette kan handle om alt fra betalingsløsninger til produktkategorier. Det skal også tilpasses våre europeiske markeder.

Hun kan videre fortelle at det er blitt ansatt mange nye folk i Norden den siste tiden og totalt så teller HBO i Norden et sted mellom 200-300 mennesker i dag. Også i Norge trappes det opp, og en liten gjeng på tre-fire PR- og markedsfolk er blitt til det dobbelte.

- Vi kommer til å investere i folk som skal jobbe med tjenesten lokalt og skal vel bli syv-åtte stykker bare i Norge, sier hun.

Også på produksjonssiden har HBO investert i mennesker. Tidligere i år hentet også inn TV 2s dramasjef Christopher Haug som skal jobbe i team med Christian Wikander som er bestiller og ansvarlig for originale serier.  I tillegg hentet også HBO også inn Hege Skjerven Clausen som produsent.

- Vi produserer allerede veldig mye norsk og nordisk innhold vi kommer med sesong to av «Beforeigners» når vi blir HBO Max og det morsomme er at når vi produserer noe i Max Original-regi fremover så kommer alle våre produksjoner til å være å finne på tjenesten vår i USA, i Latin-Amerika og etter hvert også Asia. De norske produksjonene kommer til å få en veldig stor eksponering, sier hun.

HBO Max-sjefen vil doble antall ansatte i Norge: - Vi skal bli den ledende strømmetjenesten