Sammenslåingen av de to mediekonsernene Discovery og Warner Bros. til ett stort selskap, får nå konsekvenser for strømmetjenesten HBO Max i Norge og Norden. Ifølge det amerikanske bransjebladet Variety skal selskapet ikke lenger produsere lokalt innhold i markeder i Norden og dermed også på det norske markedet. 

Tidligere har HBO Max laget dramaserier som «Beforeigners» og «Velkommen til utmark» i Norge, svenske «Bjørnstad» og danske «Kamikaze». I tillegg heter det at HBO Max også vil fjerne noe av det originale innholdet fra plattformen.

- Mens vi fortsetter jobben med å kombinere HBO Max og Discovery+ til én global strømmetjeneste som skal vise bredden av innhold på tvers av Warner Bros. Discovery, vurderer vi også vårt nåværende tilbud av innhold på de eksisterende tjenestene. Som en del av denne prosessen har vi besluttet å fjerne en begrenset mengde originale programmer fra HBO Max, i tillegg til å stanse vår originale programproduksjon for HBO Max i Norden og Sentral-Europa, sier en anonym talsperson for Warner Bros. Discovery til Variety.

Warner Bros. Discovery skal som en følge av fusjonen spare over tre milliarder dollar. Nå er det klart at denne spareplanen også får konsekvenser for selskapet som på sikt har som mål å slå sammen de to strømmetjenestene HBO Max og Disocvery+. Planene om å slå de to tjenesten sammen har tidligere blitt bekreftet av Discoverys finansdirektør på konsernnivå Gunnar Wiedenfels.

Les også: Ny mediegigant vil knuse TV 2 og Viaplay på strømming - får over én million abonnenter i Norge

- Som del av en global gjennomgang er vi i ferd med å evaluere serier som for tiden er i produksjon eller post-produksjon i Norden, Sentral-Europa og Nederland for å avgjøre om de vil bli gjort tilgjengelige på HBO Max, eller om en annen lisensieringsordning kan inngås. Mer informasjon rundt dette følger på et senere tidspunkt, sier Celine Ryel, PR Manager Norway til Kampanje

Da Kampanje møtte den nye Warner Bros. Discovery-sjefen i Norden og dermed også sjefen for TV-kanalene TVNorge, Max og Fem og ikke minst strømmetjenesten Discovery+, kunne Christina Sulebakk fortelle at hun fortsatt kom til å satse på norsk innhold.

- Svaret på spørsmålet er ja, vi vil utvikle lokalt innhold som treffer det lokale publikummet vi jobber med på alle plattformer og skjermer der vi er til stede. Så det er jeg sikker på, sa Sulebakk.  

Ifølge Variety skal det ifølge Warner Bros. Discovery fortsatt satses på det norske markedet.

- Vårt engasjement i disse markedet har ikke endret seg. Vi vil fortsett å sette ut oppdrag om lokalt innhold til de lineære kanalene i Warner Bros. Discovery i disse regionene og vi vil være en betydningsfull innkjøper av lokalt tredjepartsinnhold til våre strømmetjenester, heter det fra talspersonen til Warner Bros. Discovery.