Ny TVNorge- og Discovery-topp lover mer norsk innhold: - Men det er strømming som gjelder

Samtidig peker reklamekjøper på en stor utfordring den sjefen for Warner Bros. Discovery i Norden vil møte.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den nye TV-sjefen for hele Warner Bros. Discovery, Christina Sulebakk, var selv til stede da den nye sammenslåtte TV-giganten som vil telle kanaler som TVNorge, Discovery, Eurosport, HBO Max og CNN hadde sin høstlansering. Tidligere på dagene ble det kjent at Sulebakk tar over jobben som ny sjef i Norden etter britiske James Gibbons som har hatt ansvaret for Norden i Discovery fra 2020 fram til nå. 

- Det er veldig kult å være til stede her i Oslo nå når nyheten først kom ut i dag. Det føles veldig naturlig å være her. Jeg står blant mange kjendiser her og jeg kjenner ikke alle sammen, men jeg er sikker på at når vi snakker sammen neste gang, så kjenner jeg alle, sier Sulebakk.

For på utestedet Salt i Oslo kunne TVNorge-eieren for første gang som sammenslått selskap presentere høstens TV-tilbud på et felles arrangement. Der kunne Warner Bros. Discovery vise frem programmer som en ny kjendissesong med «71 grader Nord», kjærlighetsrealityen «Love IRL» med Solveig Kloppen og Tuva Fellman, gamle slagere som «Praktisk info med Jon Almaas» og hans nye medprogramledere Kristine Grænsen og Magnus Devold og en helt ny sesong med «Insider» med den nye programlederduoen Penny Wayne Clare og Marko Reinertsen.

 - Kommer TVNorge og Discovery til å få lov til å fortsette med disse egenproduksjonene og underholdningsprogrammene som vi kjenner fra mange år tilbake?

- Nå er jeg en dag inne i jobben og det er klart at jeg kommer til å bruke litt tid på å forstå forretningen, men det er en veldig suksessfull forretning vi har og som er skapt i Discovery og som vi også har med oss fra Warner Media-siden. Så svaret på spørsmålet er ja, vi vil utvikle lokalt innhold som treffer det lokale publikummet vi jobber med på alle plattformer og skjermer som vi jobber med. Så det er jeg sikker på, sier Sulebakk.  

Les også: Slik blir TV-høsten på Discovery - fortsetter humorsatsing og jakter drapsmann i ny true crime

Her kan du se en video med noen av kjendisene som skal prege høsten på Warner Bros. Discoverys strømmetjenester og TV-kanaler i år. 

- Det er strømming som gjelder

Christina Sulebakk har de seneste årene ledet Warner Bros’ globale strømmetjeneste HBO Max i Europa, Midt-Østen og Afrika, men får nå ansvaret også for Discovery-kanalene og strømmetjenesten Discovery+.

- Du har vært i HBO Max lenger, er dette et signal om at det strømming som nå gjelder?

- Du kan sikkert lese det som et signal, og det er jo strømming som gjelder i dag. Men også vår store portefølje av merkevarer på mediemarkedet. Vi har med Warner Bros. Discovery lagt sammen to veldig store selskaper og har hele denne porteføljen under oss, sier Sulebakk.

Dermed blir det intet mindre en skikkelig gigant som nå bygges opp både i Norden og Norge under Sulebakks ledelse. Kampanje har tidligere anslått at en sammenslåing av de to strømmetjenestene Discovery+ og HBO Max vil gi til sammen rundt én million abonnenter på det norske markedet alene. Planene om å slå de to tjenesten sammen har tidligere blitt bekreftet av Discoverys finansdirektør på konsernnivå Gunnar Wiedenfels.

Sulebakk sier Discoverys forretningsmodell «har vært veldig suksessfull i Norden».

- Men det har HBOs også vært så dette blir spennende, sier hun.

Kan snakke norsk med sjefen

For resten av Discovery-ledelsen i Norge blir det samtidig en endring i og med at selskapet nå får en sjef som snakker norsk, selv om Sulebakk bare er halvt med norsk. Sulebakk er også bosatt i København der hun så langt har styrt HBO Nordic-butikken.

- Jeg er halvt norsk, har norske aner og familie i Norge og det er jeg veldig glad for, sier hun.

- Hvor godt kjenner du det norske TV-markedet?

- Jeg kjenner det norske TV-markedet OK vil jeg si, men så har mye å lære også av den norske ledelsen. Det er gode kolleger med mye erfaring på området. Også har vi hatt noen lokale produksjoner også i Norge på HBO tidligere hvor også jeg har fått en opplæring, sier hun.

Espen Skoland er i dag landssjefen eller operasjonell sjef i Norge i tillegg til at han har hatt et utvidet kommunikasjonsansvar i det som frem til for litt siden kun het Discovery. Han sier han er glad for at nå får en sjef han kan snakke norsk med.

- Ja, endelig kan jeg nesten si. Vi er veldig glade for det. Jeg har møtt Christina et par ganger allerede, sier han.

Han mener det som er bra med sammenslåingen av de to selskapene, er at det er to selskaper som komplementerer hverandre og som har hver sine egenskaper.

- Christina har også den egenskapen vi trenger i forhold til å ligge langt frem digitalt og har vi den lokale kompetansen og det norske nettverket på huset allerede. Det er to selskaper som slår seg sammen med en kraft som mange bare kan drømme om både hva gjelder kompetanse og innhold, sier han.

Les også: Den nye TVNorge-sjefen har aldri satt sin fot i Norge: - Har mye innsikt jeg tar med meg til det norske markedet

- Må klare å ta vare på merkevarene

På den store høstlanseringen var det også samlet en rekke av landets reklamekjøpere og annonsører og forhandlingssjef Jarle Thalberg i mediebyrånettverket Group, som teller mediebyråene Mediacom, Mindshare og Wavemaker, sier det nye selskapet blir «spennende å følge fremover».

- De får større tilgang og konkurransen i dette markedet er jo beinhard. Det produseres så mye godt innhold, mens folk har begrenset med tid i løpet av et døgn. Kampen om innholdet har derfor aldri vært større, så det å få tilgang på mer innhold er viktig, sier han.

- Hva blir utfordringen?

- De må klare å ta vare på merkevarene sine. TVNorge var jo i gamledager en stor kanal og viktig for mange, og det er en fare for at den drukner litt i det nye selskapet. Man må derfor ikke bare tenke store serier og programmer, men også merkevarebygging av kanalene i folks bevissthet. Jeg tenker at man kan ha glemt dette litt i det siste, sier Thalberg.

Les mer: TVNorge inn i samme mediefamilie som CNN og HBO Max: - Det venter mange tøffe tak

Ny TVNorge- og Discovery-topp lover mer norsk innhold: - Men det er strømming som gjelder