– Dette er første gang vi kan presentere de norske titlene i en ny TV-sesong under vårt nye navn Warner Bros. Discovery. Det er utrolig stas, og samtidig litt uvirkelig. Vi har knapt rukket å få opp nytt navneskilt på kontoret, og det er fortsatt en stund igjen til vi får samlet alt innholdet vårt på én strømmetjeneste, men nå er vi altså Warner Bros. Discovery – et av verdens største og mest innholdsrike medieselskap. Dette er historisk, og det er bare å feste sikkerhetsbeltene, sier Espen Skoland, Country Lead i Warner Bros. Discovery Norge i en melding. 

Ifølge Discovery er høstens programmeny «et tydelig tegn på at de skal beholde den norske humortronen». 

- Vi har en line-up spekket med kortreist kvalitetshumor, og som vanlig byr vi på en god blanding av nytt og velkjent. En av nyvinningene er «Alltid beredt», en speider-reality ledet av Steinar Sagen, hvor kjente og urbane nordmenn kastes ut i villmarken for å konkurrere om høythengende speidermerker. Fans av Kongen befaler vil nok sette pris på dette, sier programredaktør Magnus Vatn i Discovery. 

Siste sesong av Hvite gutter
Denne høsten dukker også den siste og sjuende sesongen av «Hvite gutter» opp på skjermen, med en aller siste stor fest. 

- Det blir gøy, men også vemodig, for gutta og serien har hatt en enorm betydning for strømmetjenesten og merkevaren vår. Jeg vil kalle det et lite norsk humoreventyr. La oss se om det ender godt, noe jeg tviler på, sier Vatn. 

Calle Hellevang-Larsen, som er mest kjent som sidekick, får sitt eget program denne høsten. I «Calles gale verden» spiller han seg selv i det som beskrives som en smått absurd blanding av fiksjon og ekte skjult kamera.

Hellevang-Larsens nye solorolle betyr at han overlater plassen sin i «Praktisk info med Jon Almaas» til Magnus Devold og Kristine Grændsen, når programmet gjør comeback i ny drakt.

Det blir også nye sesonger av «Kongen befaler», «Alle mot alle», «Sigurd fåkke pult» og «Neste sommer».

Ny true crime og ny dating-reality
Denne høsten lanseres også true crime-serien «Martine - kampen for rettferdighet», som omhandler jakten på Martine Vik Magnussens drapsmann.

– Arbeidet med denne serien har vekket interesse hos Warner Bros. Discovery internasjonalt, og vi ser for oss å kunne vise den i flere land. Det er allerede bestemt at den skal vises på discovery+ i Storbritannia. At det nylig skjedde en utvikling i saken, da en kvinne i 60-årene ble pågrepet i London, har bidratt til å øke interessen ytterligere både for selve saken og dokumentarserien, sier Vatn.

Warner Bros. Discovery skal også vise en solid dose med norsk reality i høst. Solveig Kloppen og Tuva Fellman teamer opp i en helt ny serie, der de skal hjelpe unge mennesker med datingvansker i «Love IRL».

I tillegg returnerer «Ex on the beach Norge», denne gangen med innspilling i Brasil, og det blir også en ny runde med «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

– Love IRL og Ex on the Beach har noen ting til felles, samtidig som de er to rake motsetninger. Begge programmene spilles inn i eksotiske omgivelser og handler om flørting, men der slutter all likhet. I Love IRL er durkdrevne Tinder-konger og -dronninger byttet ut med vanlige gutter og jenter som overhodet ikke er komfortable med dagens sveip-og-kast-kultur. Kanskje kan Solveig og Tuva hjelpe dem med å finne den etterlengtede ene, sier Vatn. 

«Grenseløst forelsket» og en ny versjon av «Insider», nå ledet av journalistene Marco Reinertsen og Penny Wayne, vil også dukke opp på skjermen i høst. 

- Skal ikke gjøre alt annerledes
Ifølge meldingen innebærer også sammenslåingen av Discovery og Warner Media blant annet at kanaler og tjenester som TVNorge, Eurosport og discovery+, nå kan presenteres sammen med internasjonale merkevaregiganter som HBO Max, Cartoon Network, CNN, Game of Thrones, Batman og Harry Potter.

– Den samlede innholdsmenyen som vi etter hvert kan tilby våre seere, vil være av ypperste verdensklasse. Men det betyr ikke at vi plutselig skal gjøre alt annerledes. Vi skal fortsatt tilby førsteklasses norskprodusert underholdning, vi skal være best på norsk humor, og vi skal fortsatt være en sterk aktør på tradisjonell TV. TVNorge har hatt en kjempevekst denne våren, sammen med Warner Bros. Discovery som gruppe, og den trenden skal vi fortsette, sier Skoland.

På sportsfronten fortsetter fotballsesongen med Eliteserien og OBOS-ligaen, og discovery+ dekker også mange av turneringene til tennishåpet Casper Ruud og golfkometen Viktor Hovland.