Jan Grønbech hentes til mediebyrå-utfordrer: - Bransjen er overmoden for fornying

Den tidligere Google-sjefen går inn i styret til Tre Kronor Media.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

For fire år siden ga Jan Grønbech seg som norsk Google-sjef etter 15 år i sjefsstolen. Han var da den lengstsittende Google-sjefen i hele verden.

Etter at han sluttet har Grønbech vært et ettertraktet styremedlem og nå er det Tre Kronor Media som får nyte godt av erfaringene hans.

Mediebyrået så dagens lys i 2007 i Sverige og ble i 2022 kjøpt opp av digitalbyrået Making Science Company. I 2023 etablerte byrået seg i Norge under ledelse av Ina Iversen, som tidligere har jobbet i Omnicom Media Group.

Nå gleder hun seg over å få Jan Grønbech inn i styret.

- Jans erfaring og ekspertise vil være viktig for å forme byråets fremtidige eventyr samt akselerere vår vekst og suksess, sier hun i en uttalelse.

Les mer: Svensk mediebyrå slår seg ned i Norge - henter byråleder fra Omnicom

- Kan håndtere alle store annonsører

Det var flere grunner til at Tre Kronor Media klarte å lokke den tidligere Google-sjefen inn i styret, ifølge Grønbech selv.

- Jeg har kjent til Tre Kronor i over ti år, og den enorme fremgangen de har hatt i Sverige, samt det at de nå har slått seg sammen med Making Science som ble startet av en gammel Google-kollega av meg i Spania, gjør selskapet ekstremt spennende, sier han til Kampanje.

Nå vil han hjelpe mediebyrået med å få fotfeste i Norge. Foreløpig teller den norske avdelingen tre ansatte, men byrået har også et samarbeid med Flokk Media.

- I tillegg har Tre Kronor og Making Science sentralisert mange av de viktigste tjenestene sine innen analyse og kunstig intelligens. De har kapasitet til å håndtere alle store annonsører i Norge, sier han.

- Er dette et comeback i mediebransjen?

- Nei, det er forskjell på å ha styreverv og jobbe med dette til daglig, siere Grønbech, som også ble sitert på at han var ferdig med å selge annonser da han sluttet i Google.

- Nå skal jeg sitte på andre siden av bordet, poengterer han.

Les mer: Nytt mediebyrå henter fra PHD og Try Opt: - Den perfekte matchen

- Kan bidra med større transparens

Grønbech har store ambisjoner på vegne av Tre Kronor Media.

- Mediebyråbransjen er overmoden for fornying, og den fornyingen står Tre Kronor for i Sverige og mange andre europeiske land. I Norge kan Tre Kronor bidra med større transparens og bedre teknologi, noe som gir mindre bortkastede annonseinvesteringer, sier han.

Det er ikke bare i Norge at Tre Kronor Media satser. I januar i år kunngjorde selskapet et strategisk joint venture med NØRR3 i Finland, samtidig som byrået utvider sin globale rekkevidde til 15 markeder gjennom Making Science.

Utnevnelsen av det nye styremedlemmet kommer derfor på et avgjørende tidspunkt for selskapet, ifølge administrerende direktør Niclas Fröberg.

- Vi er begeistret for å ønske Jan velkommen til vårt styre. Hans dype innsikt i det digitale landskapet og lederegenskaper vil utvilsomt drive våre anstrengelser for å levere eksepsjonell verdi til våre anerkjente kunder og interessenter, sier han i en uttalelse.

Tre Kronor Media jobber med en rekke nordiske kunder som BMW/Mini, DeLonghi, Weber, Lyko og Skistar på det norske markedet. De samarbeider med Flokk Media, som de også sitter sammen med i Oslo.

Les mer om Flokk Media her: Tidligere TV 2-ansatte sikter mot 200 millioner med nytt mediebyrå

Jan Grønbech hentes til mediebyrå-utfordrer: - Bransjen er overmoden for fornying