Hyper fyller på med kunde og ansatte fra konkursrammet byrå: - Fant raskt en god tone

Landkreditt gjenforenes med tidligere partner i Good Morning Naug, Eldar Skylstad, og flere av hans kollegaer i Hyper.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Rett før jul i fjor kom nyheten om at reklamebyrået Good Morning Naug var ved veis ende. Etter en tøff tid med markant nedgang i oppdrag, var konkursen til slutt uunngåelig for byrået som var et resultat av fusjonen mellom Good Morning og Naug & Venner tilbake i 2019. Konkursen rammet rundt 15 ansatte og flere kunder mistet reklamepartneren sin.

Det gjaldt også Landkreditt. Etter at Good Morning Naug la ned sto de brått uten reklamebyrået sitt gjennom mange år, men etter et litt utradisjonelt innlegg på LinkedIn, raste meldingene inn til Remen Hanssen, som er leder for marked og digital i Landkreditt.

- Jeg ønsket å gjøre noe nytt og mer transparent, men ønsket samtidig ikke å kjøre i gang en omfattende byråkonkurranse. Det er mulig det er å skyte seg selv i foten med tanke på mengden arbeid som kommer ved å gå så åpent ut, men jeg synes det var forfriskende. Etter at jungeltelegrafen hadde fått kjørt seg sitt, rant det inn henvendelser av det brede lag fra bransjen, sier Hanssen.

Deretter ble en håndfull byråer valgt ut som fikk muligheten til å presentere seg selv.

- Etter noen runder falt valget på Hyper, som vi opplevde at huket av alle boksene våre, forteller Hanssen.

Han legger til at Landkreditt går inn i en spennende fase og ser frem til å ha med Hyper på reisen videre.

Les mer: Ahead Group henter SDG-trekløver til ny strategienhet: - Har store ambisjoner 

I så fall må man være halvgal, rik eller dum Eldar Skylstad, tidligere partner i Good Morning Naug

- Et konsern med muskler og tyngde

Det betyr at Landkreditt gjenforenes med tidligere fungerende daglig leder og partner i Good Morning Naug, Eldar Skylstad. Allerede før juleferien var Skylstad i samtaler med byrået, som han raskt fant tonen med.

- Jeg hadde en kjapp prat med Hyper rett før jul, og siden gikk det i ett.

I slutten av januar var han på plass i Hyper i rollen som rådgiver.

- Vi fant raskt en god tone, og jeg ble veldig nysgjerrig på Hyper og Ahead-konsernet. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det lå veldig mange spennende oppgaver og muligheter i byrået.

Skylstad ble hentet fra DDB til Good Morning i 2016, og har tidligere jobbet i blant annet Carat, Bates og Rostra Reklamebyrå. Han er godt fornøyd med å bli en del av Hyper og Ahead-gruppen.

- Det er deilig å komme tilbake til et konsern med muskler og tyngde. I tillegg til en spennende faglig sammensetning på huset, synes jeg kompetansen i søsterbyråene og flyten i Ahead-familien er virkelig spennende, sier Skylstad.

For ham var det totaliteten av Hyper og Ahead-gruppen som ble utslagsgivende.

- Jeg føler at jeg har kommet til et komplett hus med kompetanse innenfor alle grener. I tillegg var det veldig viktig for meg å komme i gang igjen så fort som mulig etter konkursen - det er jo tross alt dette jeg elsker å jobbe med. Jeg har vært i bransjen i 30 år og var ikke klar for å gi meg – jeg trenger fortsatt påfyll og utfordringer – og det får jeg så absolutt i Hyper og Ahead.

Samme dag som konkursen til Good Morning Naug ble behandlet i Oslo tingrett, ble det kjent at tidligere partner Eirik Fjellaksel hadde kjøpt ut retten til å bruke navnet Good Morning for 150.000 kroner. Han fikk med seg tre tidligere kolleger som sammen startet digitalbyrået Good Morning, som dermed vendte tilbake til røttene sine.

- Vurderte du noen gang å starte et nytt reklamebyrå?

- Aldri! Dette er ikke tiden for det. I så fall må man være halvgal, rik eller dum. Og jeg er verken rik eller dum, ler Skylstad.

- En mulighet man bare må kaste seg over

Skylstad synes det er veldig stas å få jobbe med Landkreditt igjen.

- Det er en kunde jeg har blitt veldig glad i, også fordi det ligger et veldig fint fundament i bunnen. Landkreditt er et litt annerledes finanskonsern ettersom det er et samvirke foretak som er eid av bønder, og konsernet er på vei inn i en god vekstfase. Det er alltid gøy å få jobbe med fine folk, så det var veldig hyggelig at de fant tonen med Hyper.

Han avviser at han hadde en finger med i spillet.

- Det har ikke noe med meg å gjøre. Landkreditt valgte Hyper ut ifra kompetanse og tankesett, sier han.

Les også: Hyper fyller på med utenlandske krefter: - Unik og annerledes kompetanse

Hyper har hentet flere enn Skylstad fra Good Morning Naug. I tillegg til den tidligere partneren har byråleder i Hyper, Anders Waage også funnet plass til kreatør Mateus Porto Hopeland og designer Kristine Larsen. Waage er strålende fornøyd med ny kunde og nye kolleger.

- Landkreditt er et spennende finanskonsern med offensive planer framover og vi er stolte over at de velger Hyper som partner i den vekstfasen de er på vei inn i. Da får vi en virkelig god mulighet til å vise at vi lever opp til mantraet vårt om at vi skaper kreativitet som virker. Og så er det jo fint at vi kan være leveringsdyktige fra dag én, siden vi har flere på laget som allerede kjenner kunden godt fra før, sier Waage.

Han legger til at det ikke var noe spørsmål om å hente inn Skylstad.

- Når en så flink og hyggelig bransjekollega som Eldar blir ledige på markedet og har lyst til å lande her hos oss i Hyper så er det en mulighet man bare må kaste seg over. Eldar er en av bransjens mest erfarne rådgivere, og når det i tillegg er full match på kultur og god kjemi fra første møte, så var veien kort til å beslutte at dette gjør vi, sier byrålederen til Kampanje.

Og legger til at det er vinn-vinn for både Hyper og Landkreditt.

- Det at Eldar har jobbet med Landkreditt tidligere brakte verdifull kompetanse inn i teamet, og er med på å gi kunden kontinuitet, samtidig som de får noe nytt i møte med Hyper, avslutter Waage.

Hyper fyller på med kunde og ansatte fra konkursrammet byrå: - Fant raskt en god tone