Tidligere TV 2-ansatte sikter mot 200 millioner med nytt mediebyrå

Mediebyrået Flokk Media er inne i sitt femte driftsår og fortsetter veksten.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Mediebyrået til tidligere sponsorsjef i TV 2 og Anti-rådgiver, Espen Barås Bye, fortsetter veksten på topplinjen og omsetningen i 2022 endte på 172 millioner kroner. Det var en vekst på rundt 50 millioner kroner sammenlignet med året i forveien. Mediebyrået Flokk Media ble startet opp av de tre partnerne, som foruten Barås Bye også teller Kristian Nilsen og Fredrik C. Kracht.

- Vi er superfornøyde med resultatene og veksten kommer over hele linjen. Det er flere kunder og flere ansatte, men vi har også utvidet produktspekteret vårt og leverer stadig mer innenfor det digitale, sier daglig leder i Flokk Media, Espen Barås Bye.

Penger på bunnlinjen blir det også for mediebyrået som kjemper i den letteste vektklassen i mediebyråmarkedet der de største byrågrupperingene gjerne har en omsetning på over milliarden det være seg Dentsu, Group M, Omnicom og Publicis.

- Vi har ingen ambisjoner om å bli kjempestore, men velger heller å fokusere på det genuine vi har som et norsk og uavhengig byrå som jobber tett med kundene, sier Barås Bye.

Les også:  Espen Barås Bye slutter i Anti - vil heller bli mediebyrå-gründer

Vi har en intern benchmark og vi betaler en tredjedel av det en gjør på Meta på TikTok. Matthew Roman, digitalsjef i Flokk Media

Sikter mot 200 millioner kroner

Som et lite uavhengig byrå jobber Flokk Media i konkurranse med byråer som Mood Communications, Re:Media, Enklere Valg og til en viss grad Atyp om kundene. Noen av de største kundene i Flokk Media er Fishermans Friends, Ricola, Musti, Lyko og Intersport og etter en større pitsjerunde med flere byråer er Fleks den nyeste større kunden til Flokk Media, et samarbeide som startet i februar.

Barås Bye mener byrået nå begynner å kjempe over sin vektklasse også i enkelte byråkonkurranser.

- Da kan vi være oppe mot flere av de andre store byråene. Det er ekstra moro fordi det gir oss trygghet om at det vi holder på med funker, sier Barås Bye.

- Hva tenker du om markedet nå på en tid der makrotallene er såpass begredelige?

- Første halvår er OK, også er vi som alle andre kjempespent på høsten, men vi har et mål om å bikke 200 millioner i år, sier han.

- Er kundene mer forsiktige?

- Ja, mange er blitt mer forsiktige og endrer måten de jobber på. De får en mer dynamisk tilnærming og jobber med flere scenarier, sier han.

Totalt så jobber det i dag ti ansatte i Flokk Media og noen av de som har kommet inn er tidligere Wavemaker-rådgiver, Bettina Sommerfeldt og Maren Johnsen Borgeteien som jobber som programmatisk-spesialist og kommer sist fra Schibsted. Andre nyankomne er Ana Susnjara som kom fra Try, Ida Båtvik og Espen Totland.

- Flokken blir større?

- Ja, og det har også vært planen.

- Blir dere flere i år?

- Vi får se, men da er det først og fremst på det digitale hvor vi kommer til å vokse i ansatte, sier han.

Her kan du se alle regnskapstallene til Flokk Media i 2022. Alle tall i MNOK.

Flokk Media 2022 2021 Endring i %
Omsetning 169,7 119,5 + 42
Driftsresultat 5,9 3,6 + 64
Resultat før skatt 6,0 3,8 + 58

 

Satser mer digitalt

En av de som ha kommet til Flokk Media er Matthew Roman som leder for det digitale miljøet. Han begynte i Flokk Media i 2021 etter å jobbet som innholdsansvarlig for Bjørknes og rådgiver.

- Jeg har mye digital erfaring fra eget firma, som var både Google-partner og Meta-partner, men jobbet mye alene. Det har vært en reise å gå fra å sitte alene til å lede et lite team med folk som jeg kan sparre med, sier han.

Han sier selskapet tilbyr både kjøp av programmatisk displayannonser, online video, betalt søk og sosiale medier.

- Også har vi også begynt å gjøre noe organisk for Fishermans Friends, sier  Roman.

- Hva med TikTok, er det mange kunder som vil være til stede der?

- Flere er skeptiske, men samtidig ser vi at de kampanjene vi gjør leverer helt sinnssykt på kost per tusen og kost per klikk. Det sier ikke nødvendigvis så mye om kvaliteten på den trafikken, men enn så lenge er prisene er veldig gode.

- Hvor mye billigere er det å handle annonser på TikTok?

- Vi har en intern benchmark og vi betaler en tredjedel av det en gjør på Meta på TikTok, sier han.

- Møter du ofte selgere fra disse globale selskapene i Norge?

- TikTok og Snapchat er veldig aktive, også merker vi jo på en måte at Meta ikke lenger er fysisk til stede i Norge lenger. Det slår ikke så mye ut på bruken vår, men når det gjelder innsikt og informasjon om nye produktoppdateringer på plattformen så kommer det litt senere til oss nå. Vi fikk litt mer skreddersydd informasjon tidligere.

- Så omsetningen din på Meta påvirkes ikke av at salgskontoret er lagt ned?

- Nei, det har nok mer å si at Snap og TikTok har tatt en sterkere posisjon i Norge.

Flokk Media er et uavhengig mediebyrå, men har i flere år samarbeidet nært og godt med Tre Kronor Media på enkelte kunder og ser nå på hvordan vi kan utvikle dette samarbeidet fremover. Kampanje har tidligere skrevet at Ina Iversen er ansatt som norgessjef for Tre

Høsten 2018 sluttet Espen Barås Bye i Anti for å starte opp et helt nytt mediebyrå sammen med Kristian Nilsen og Fredrik C. Kracht under navnet Parcas. Våren 2020 byttet selskapet navn til Flokk Media.

Tidligere TV 2-ansatte sikter mot 200 millioner med nytt mediebyrå