Nent vil lokke annonsørene til ny strømme-TV-kanal - satser i knusktørt reklamemarked

- Vi kan tilby annonsører et attraktivt tilbud, sier salgssjef for reklame i Nent-gruppen

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Amerikanske Viacom og Paramount slår kreftene sammen med Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) og lanserer den nye TV-tjenesten Pluto TV i Skandinavia.  Pluto TV er en gratis strømmetjeneste som allerede har over 64 millioner brukere og selskapet, som har sitt hovedkvarter i Los Angeles, når i dag ut til tre kontinenter og 26 land.

Nå vil Pluto TV i samarbeid med Nent-gruppen, som står bak TV-kanalene TV3 og V4 og strømmetjenesten Viaplay, gå inn på det nordiske markedet.

- Pluto TV i Norden vil ha et eksklusivt tilbud. For første gang kombinerer vi vår unike TV-modell bestående av lineær-TV og strømming, som allerede har trollbundet amerikanske og europeiske forbrukere, med en ny utvidet on-demand-seksjon drevet av Viafree for å tilby det beste av internasjonalt og lokalt innhold i én tjeneste, sier Olivier Jollet, administrerende direktør i Pluto TV International.

Salgsjefen for reklame i Nent Group, Lars Mossing, sier «det populære Viafree-formatet vil være en del av Pluto TVs tilbud.»

- Vi kan tilby annonsører et attraktivt tilbud som plattformens eksklusive annonsesalgspartner i regionen, sier Mossing.  

Les også: TV-kanalene sliter med reklamesalget på nett – frykter YouTube kupper milliardmarked

Tar Pluto TV-salget

Salgsjefen for reklame i Nent Group, Lars Mossing, er den som ta seg av reklamesalget på den nye TV-tjenestene.

- Ser et enormt potensial for Pluto TV

Når Kampanje tar kontakt med Nent og spør om hva som skjer med Viafree-merkevaren, svarer Jesper Dahl som er Pluto TV-sjef i Norden og Europa at den vil fases ut.

- Paramount og Nent samarbeider med Pluto TVs lansering i Norden. Tjenesten kombinerer Paramount sin verdensledende, gratis og annonsestøttede strømmetjeneste med den største pan-nordiske og annonsefinansierte strømmeplattformen Viafree og Nent vil fungere som plattformens ledende annonsesalgspartner. Men når Viafree-merket «flytter inn» til Pluto TV vil det samtidig fases ut som et selvstendig merke, sier Dahl.

For et par år siden lanserte TV 2 sin egen hybridløsning, TV 2 Free, der seerne kan få rimeligere abonnement mot å se reklame, mens både Discovery og Nent-gruppen har forsøkt seg med rene reklameløsninger. Reklamekjøpere i mediebyråene som Kampanje har snakket er imidlertid kritiske til det som er blitt gjort med tanke på annonser på de kommersielle strømmeplattformene blant annet med hybridsatsingen til TV 2.

- Er dere enige at dette er blitt nedprioritert og at det digitale fokuset ha ligget på abonnementsløsningene som jo er mye mer lønnsomme?

- Vi kommenterer ikke andre plattformer, vi kan bare konkludere med at vi ser et enormt potensial for Pluto TV i Norge med et merkesikkert miljø, maksimal synlighet for annonser og med et enormt forbruk når det gjelder smart-TV, sier Dahl.

Les også: Denne reklamen irriterer flest nordmenn: - Har gjort en for dårlig jobb

Sliter med få seere

Den nye tjeneste skal lanseres 18.mai og seerne skal da kunne velge mellom 70 tematiske originalkanaler på tvers av flere sjangere, inkludert filmer, TV-serier, realityprogrammer, barne- og familiefavoritter, sport og nyheter. Tjenesten vil tillegg inneholde en utvidet gratisseksjon dedikert til Nents mest populære programmer. 

- Seerne vil kunne se Viafree-programmer som «Paradise», «Luksusfellen» og «Charterfeber», sammen med globalt innhold fra Paramounts omfattende bibliotek, sier Dahl.  

Noe av utfordringen er imdlertid at det er for få seere på de kommersielle og annonsefinansierte strømmetjenestene.

- Er dere enige i at det digitale varelageret i apper og on demand er for smått til at det er interessant for mediebyråene med tanke på å kjøre reklamekampanjer der?

- Vi kommenterer ikke andre plattformer.

Knusktørt reklamemarked

Nylig tok TV-distributøren Telia til orde for et felles, teknisk system der reklame kunne kjøpes på tvers av apper og kanaler for på den måten få opp varelageret, men Pluto TV-sjefen ønsker ikke å kommentere dette.

- Her må jeg henvise til Nents annonsesalgsavdeling.

- Kommer Pluto TV til også å være tilgjengelig hos noen av de store distributørene som Telia, Telenor og Allente?

- Pluto TV er en egen plattform for seg selv. Den vil være tilgjengelig på de mest brukte nett- og app-plattformene i Norge inkluder Smart TV. Vi er alltid åpne for partnerskap, men Pluto TV er en gratis tjeneste og vil ikke være inkludert i noen betalingspakker, sier Dahl.

Forhandlingssjef Dag Ormåsen i Publicis sier utviklingen har gått feil vei de seneste årene med tanke på å bygge opp gode kommersielle, reklameprodukter i strømme-TV-markedet.

- Både Discovery+ og Viafree har nå langt færre kommersielle seere enn det de hadde for to-tre år siden og det siste drøye året det det kommersielle varelageret vært minimalt. Nent, som lenge var det TV huset som lå lengst fremme på kommersielle løsninger på langformat TV-innhold, gjør nå et nytt forsøk med lanseringen av dere ny, kommersielle plattform Pluto som lanseres i mai, sier Ormåsen.

- Tror du på en fremtid der TV-kanalen kan målstyre reklame i strømmeuniverset?

- Da må du ha nok seere å styre reklamen mot. Forhåpentligvis kan dette bedres noe fremover. I tillegg til lanseringen av Pluto jobbes det med løsninger der man kan skille ut den delen av «den vanlige TV seingen» som distribueres digitalt, sa Ormåsen til Kampanje tidligere i år.

Nent vil lokke annonsørene til ny strømme-TV-kanal - satser i knusktørt reklamemarked