Øker Dplay-salget med nye strand-ekser: - Vi har sett en eksplosjon

Etter to uker med «Ex on the beach» skal Discovery ha satt nye Dplay-rekorder.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter en drøy uke med TVNorge-suksessen «Ex on the beach» har strømmetallene til Discovery skutt i været. For som i fjor høst blir det også i år ekskjæreste-drama med «Ex on the Beach» på strømmetjenesten Dplay.

Programmet var fjorårets store tv-snakkis og en av kanalens aller største suksesser. I sesong to sendes åtte nye single og eventyrlystne unge mennesker til Mauritius for å nyte livet med nye venner – helt til deres ekskjærester dukker opp én etter én. Programmet sendes også lineært på Fem.

Men det er først og fremst på strømmetjenesten Dplay at programmet skal levere for det amerikanskeide tv-konsernet Discovery og etter det Kampanje kjenner til skal rundt 50.000 nye abonnenter ha kjøpt et Dplay-abonnement. Discovery selger et Dplay-abonnement til 79 kroner måneden uten sport. Tv-gruppen skal ikke ha opplevd noe tilsvarende tidligere og salget av abonnement skal ha vært betydelig større enn da sesong én av skandaleserien hadde premiere i fjor.

- Vi går ikke ut med konkrete tall, men du treffer vel ganske bra her, sier Discovery-sjef, Tine Austvoll Jensen.

Inngangsbilletten er rimelig, og kjerneseerne til «Ex on the beach» vil kanskje finne 79 kroner verdt prisen Marianne Massaui, Mediacom

Nærmer seg 300.000 abonnenter

Tidligere anslag viste at Discovery har rundt 200.000 abonnenter, men det tallet skal etter «Ex on the beach»-premierene ha vokst betydelig og kanalen nærmer seg nå 300.000 abonnenter og gratulasjonsmailer gikk ut internt i tv-huset sist uke.

- Vi har sett en eksplosjon av abonnementsalg siden «Ex on the Beach» ble lansert på Dplay i forrige uke. Men det er ikke bare «Ex on the Beach» som står for salg og seing. I år har programmet fått en egen VODcast. Vi har også lansert «Influenserne» og Jan Thomas og Einar blir venner denne uken. Det å ha et sterkt digitaltilbud som treffer unge seere er noe vi har jobbet målrettet mot de siste årene, sier Austvoll Jensen.

Her kan du se video med Discovery-toppene Eivind Landsverk og Tine Austvoll Jensen fra tv-husets store høstlansering. 

Kamp om gratisseerne

Også i fjor var «Ex on the beach» en stor suksess i det nye strømmemarkedet. Mange episoder slår også positivt ut for programmet som var et av landets aller mest strømmede programmer i fjor. Men tillegg til abonnementsalget, kan Dplay-seerne også se gratisversjonen av «Ex on the beach», men da må du vente lengre på å få se episodene.

Satsingen digitalt kommer på en tid der kampen om de digitale seerne tilspisses både i det digitale abonnementsmarkedet og gjennom et reklamefinansiert tilbud.

- Vi har investert tungt i det vi definerer som innhold som primært konsumeres digitalt. Vi ser også at prøving og feiling rundt ulike publiseringsstrategier har gitt oss mye god læring som vi nå får igjen for. Vi har funnet en veldig god modell på hvordan vi kan balansere mellom gratis, reklamefinansiert innhold og innhold og insentiver som gjør at det oppleves greit å betale. Det er gøy å se at resultatene kommer, sier Austvoll Jensen.  

Denne høsten har også TV 2 sagt at de vil begynne å eksperimentere med å legge ut tv-programmer utenfor betalingsmur på TV 2 Sumo, og her er «Skavlan» et av de første programmene som skal publiseres på denne måten.

- Det kommer sikkert til å ta tid til å bygge dette uansett, men vi ser at veldig mange velger «Skavlan» digitalt i Sverige, utenfor Skandinavia deles YouTube-klippene våre opp mot fire-fem millioner ganger, og de vet ikke hvem jeg er i gang, sa Fredrik Skavlan til Kampanje under TV 2s høstlansering.

Les også: 

- Inngangsbilletten er rimelig

Tv-sjefen i Mediacom, Marianne Massaui, tror en lav pris på Dplay-abonnementet er noe av forklaringen selv om hun understreker at hun ikke kjenner tallene.

- Inngangsbilletten er rimelig, og kjerneseerne til «Ex on the beach» vil kanskje finne 79 kroner verdt prisen. Antar at 14 dagers gratis prøveperiode også bidrar, og vil tro Discover Networks Norway holder godt øye med hvor mange de konverterer videre, sier Massaui som følger utviklingen i tv-markedet tett.

Hun mener «Ex on the beach» først og fremst er program som skal treffe de unge både på nett og lineært.

- Det er et hybridprodukt som skal treffe yngre seere på alle flater og Discovery har kraftig økning i varelageret sitt på Dplay som en direkte konsekvens av «Ex on the Beach». Fem øker sine seertall og Dplay får flere betalte abonnenter, sier hun.

- TV 2 åpner for er reklame på Sumo, Viafree er godt etablert og Discovery har sin hybridmodell. Hvem er best rustet her denne høsten?

- Sumo free, eller hva barnet vil hete når det slippes ut på ordentlig, er viktig for hele markedet. Viafree har banet vei med sin reklamefinansierte modell, og Discovery har kommet sterkt etter. Det er et varelager som skiller seg ut fra annen OLV, da det er en tvungen form for seing, og bytteforholdet med seerne er avklart gjennom gratis innhold mot reklame. Det er en modell som sannsynligvis alle aktører tjener på. Den som er best rustet, er den med best innhold som vil appellere til flest seere, sier Massaui.

Øker Dplay-salget med nye strand-ekser: - Vi har sett en eksplosjon