Ett år etter at Fredrik Skavlan tok meg seg talkshowet sitt til TV 2, er Skavlan klar for en ny høst på kanalen. På høstlanseringen til TV 2 i Bergen i dag, kom den skandinaviske talkshow-kongen også med en nyhet. Denne gangen blir programmet tilgjengelig på TV 2 Sumo også for de som ikke har et abonnement.

- Jeg er veldig opptatt av det digitale, og nå får vi litt bedre forutsetninger fordi folk får mulighet til å se fullversjonen av «Skavlan» på AVOD (annonsørfinansiert nett-tv, red. anm.), og det er litt kult, sier Skavlan til Kampanje.

Tidligere i dag skrev Dagens Næringsliv at TV 2 vil begynne å eksperimentere med å legge ut tv-programmer utenfor betalingsmur på TV 2 Sumo, og «Skavlan» er altså et av de første programmene som skal publiseres på denne måten.

- Det kommer sikkert til å ta tid til å bygge dette uansett, men vi ser at veldig mange velger «Skavlan» digitalt i Sverige, utenfor Skandinavia deles YouTube-klippene våre opp mot 4-5 millioner ganger, og de vet ikke hvem jeg er i gang, sier Skavlan.

Dette er ikke den eneste lærdommen «Skavlan»-redaksjonen har tatt etter overgangen til TV 2.

- Det vi gjorde feil, var at jeg hadde en idé at om dette skulle funke digitalt, måtte vi ha solointervjuer, men det likte ikke folk. Så vi er tilbake til leirbålet igjen og at folk skal snakke sammen, det har vært et varemerke hos oss.

Les også: Slik blir høsten på TV 2: - Vi snakker veldig lite om kanal og når programmet skal på lufta

Relasjonen til TV 2 har ikke blitt svekket av at seertallet har blitt vesentlig mindre  etter overgangen fra NRK, ifølge Skavlan.

- Det har vært en utrolig opptur. Det å sitte og jobbe med Karianne Solbrække, eller Trygve og Olav for den saks skyld, det har imponert meg. Jeg har sagt litt selvironisk at «dere må føle at dere har kjøpt katta i sekken», men der har de ikke vært i det hele tatt. De har vært så lojale og kule med dette her, og det tror jeg er fordi dette er noe de vil ha, i den forstand at det ikke er noe de hadde fra før.

Han mener også at situasjonen har vært mindre dramatisk enn man kan få inntrykk av.

- «Skavlan» er Nordens største talkshow. Det er ikke så synd på oss. Og så valgte vi helt bevisst å gamble med Norge. Vi kunne ikke helt vite konsekvensene av det. Vi visste at vi ville gå ned, men ikke hvor mye. Det var et valg vi tok fordi vi hadde vært så lenge hos NRK og vi måtte utfordre oss selv. Det er jeg glad vi gjorde.