Viafree skal lanseres etter sommeren, og er som navnet antyder en reklamefinansiert nett-tv-plattform som erstatter dagens TV3 Play. I Norge vil Viafree tilby norske programmer produsert for TV-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, egenprodusert innhold, innhold fra andre plattformer i MTG-familien som Splay, Zoomin og eSport, samt innhold fra samarbeidspartnere.

I tillegg ser MTG på muligheten for å åpne Viafree-plattformen for innhold fra andre mediehus og innholdsleverandører som ønsker å benytte seg av tjenesten.

- Med Viafree tar vi det neste steget i MTGs digitale satsning. Tjenesten skal gjøre innholdet vårt enkelt å finne og å bruke, og vi håper at Viafree kan bli en plattform med god underholdning fra innholdsleverandører og distributører fra hele verden. Med kombinasjonen av Viafree som digital reklamefinansiert plattform og Viaplay som betalingsplattform, vil vi ta det digitale underholdnings-tilbudet til et nytt nivå i Skandinavia, sier Trygve Rønningen, administrerende direktør i MTG Norge, i en pressemelding.

MTG TV har hatt stor suksess med sin satsing på TV3 Play, ikke minst med programmer som «Paradise Hotel», der opp mot halvparten av seingen skjer på nett. Nylig ble det kjent at MTG produserer en ny programserie med tidligere deltakere som kun skal sendes på nett.

Les mer: Satser på ny dokuserie med Paradise-deltakere