TV 2 er straks i gang med en ny TV-sesong og selv om koronapandemien ikke har sluppet taket i oss nordmenn, er det ikke bare nyheter på menyen til kanalen. Neste uke er det oppstart med «Hver gang vi møtes», og så følger kjente og kjære programkonsepter som «Farmen Kjendis» og «The Voice» på løpende bånd.

- Hva blir de store seertallsdragerne denne våren?

- Da må vi snakkes til sommeren. For i fjor på denne tiden ante vi ikke at programmer som «Kompani Lauritzen» og «Truls a la Hellstrøm» skulle det gjør det så bra. «Kompani Lauritzen» har hatt en TSR (total screen rating, red. anm.) på 1,2 millioner i sin første sesong, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav Sandnes, til Kampanje. 

- Under et arrangement før jul sa du at TV 2 skulle bli «modigere» i programvalgene og at dere har «snudd bunken» for ofte. Har du noen spesielle TV-programmer i tankene?

- Jeg ga en pekepinn på hvor vi vil være. Vi ønsker å ta flere modige valg fremover, men samtidig er det viktig å si at dette ikke er noe som skjer over måneder, men over år. Dette er langtidsplanlegging, men vi har et ønske om å i høyere grad satse på nye konsepter sammen med den norske TV-produksjonsbransjen. Vi må våge mer, men i det ligger det ikke at jeg snakker ned de etablerte konseptene våre. Vi snakker et tre-femårsperspektiv her, sier Sandnes. 

Les også: Her er årets TV-vinnere - Nyhetskanalen større enn TVNorge i desember

Rimeligere mord på Sumo:

Alexandra Rapaport og Nicolai Cleve Broch har hovedrollene i serien «Mordene i Sandhamn» som hadde premiere på Sumo i fjor. I år blir det mulig å konsumere denne typen serier til en langt rimeligere pris. Foto: TV 2.

Åpner opp for reklame på TV 2 Sumo
En av årets nyheter fra TV 2 er et nytt abonnent på strømmetjenesten Sumo som i dag har over en halv million kunder. For som konkurrentene Discovery og Nent-gruppen, åpner nå også TV 2 opp for reklame på sitt digitale abonnementsprodukt. Men der rivalene tilbyr seerne sine TV-programmer gratis på nett mot reklame, gjør TV 2 en hybridløsning.

- 6. januar lanserer vi et nytt produkt på Sumo bestående av film og serier, men med reklame og et lavere prispunkt. Vi ser at det er mange der ute med en begrenset betalingsvillighet og en toleranse for reklame. Abonnementet har et mindre reklametrykk enn det vi normalt har, sier Sandnes. 

- Hvorfor gjør du ikke som Dplay og Viafree og lager et gratistilbud med reklame?

- Det er et resultat av den kontinuerlige produktutviklingen vi gjør, og tror dette vil være et bra supplement til det øvrige tilbudet vårt. Dette er også en variant som dansk TV 2 har kjørt en stund og som er ganske lik denne, sier han.

Sparer en 50-lapp
Det nye produktet vil koste 79 kroner per måned og skiller seg dermed ut på pris sammenlignet med de store internasjonale serie- og filmtjenestene som Viaplay, Netflix og HBO - og ikke minst rimeligere enn TV 2s serieabonnement i dag som koster 129 kroner i måneden. Fra og med i år blir det derfor mulig å se norske og nordiske serier som «Mordene i Sandhamn», «Heksejakt» og «Top Dog» til en rimeligere penge og dermed spare en 50-lapp i måneden.    

- Dere tror dere kan vokse ytterligere med det nye serie- og filmproduktet?

- Det er i hvert fall planen. Det er film og serier som har drevet økningen i kunder på TV 2 Sumo. Vi har tro på at vi kan klare å øke antallet kunder ytterligere med dette produktet.

TV 2-sjef Olav Sandnes sa tidligere i dag til Kampanje at veksten innenfor Sumo fortsatt er positiv.  

- Vi krysset en milepæl på Sumo da vi passerte 500.000 kunder og vi har fortsatt vekst etter det. Det er en utvikling som vi forventer å se videre at den lineære seingen faller og strømmetjenestene vokser, sa han.