Publicis kjører fra rivalene i kampen om Bertel O. Steen-reklamen: - En fjær i hatten

Publicis-huset har allerede mediekontoen. Nå sikrer de seg også reklamekontoen.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Publicis-gruppen har fått en god start på det nye året og haler i land nok en stor kontrakt når de lander en ny og utvidet avtale med bilimportøren Bertel O. Steen. Like før jul sørget Publicis-modellen «Power of One» for jubel på veddeløpsbanen med Norsk Rikstoto og et oppdrag i hundremillioner-klassen, og lille julaften kom beskjeden om at Publicis måtte feste setebeltet og forberede seg på nye og fartsfylte år med Bertel O. Steen - på reklame.

Bertel O. Steen er langt ifra ukjent i Apotekergata. Publicis Starcom har vært det foretrukne mediebyrået for bilkonsernet siden 2012, og fremover skal reklame- og mediebyrået i Publicis dermed håndtere både mediekontrakten og reklamekontrakten. 

- Vi er veldig stolte over at Publicis Kitchen vinner Stellantis sin tillit. Vi gleder oss til å bidra med vekst og salg på kort sikt, og til å utvikle hele åtte kjente og store merkevarer over tid, sier Kitchen-sjef Odd Rune Farsund.

Ifølge Bertel O. Steen falt valget på Publicis Kitchen etter en tøff byråkonkurranse og Publicis får dermed ansvaret for bilmerkene Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat Professional, Fiat, Jeep, Opel og Peugeot, som Bertel O. Steen er importør av. Bilimportøren tar også inn Mercedes Benz til det norske markedet, men Mercedes Benz omfattes ikke av den nye reklamekontrakten som gjelder for bilkonsernet Stellantis. 

Stellantis er et multinasjonalt bilkonsern som ble grunnlagt den 16. januar 2021, som følge av fusjonen mellom Groupe PSA og Fiat Chrysler Automobiles.

Les mer: Publicis forsvarer millionkontrakt - danker ut Anorak i kamp om reklameoppdrag

- En fjær i hatten

Reklamekontoen har frem til i dag vært hos PR- og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese (GK).

- Vi har hatt et kjempefint samarbeid med GK, men det var på tide å se etter nye muligheter i markedet, sier markedsdirektør i Stellantis, Stine Hellem, til Kampanje, om bakgrunnen for at de i fjor høst inviterte til byråkonkurranse.

Hellem bekrefter at det var flere store byråer som viste interesse, og etter det Kampanje kjenner til sto det til slutt mellom Publicis og Anorak. Den nye avtalen strekker seg over de neste tre årene og befinner seg i millionklassen.

- Vi har en lang relasjon og et tett samarbeid med Bertel O. Steen på mediebyråsiden, og det å nå få et større ansvar for helheten på Stellantis-merkene er en fjær i hatten, sier leder for Publicis i Norge, Peder Mittet.

Han legger til at dette åpner for en rekke gode samarbeid og muligheter.

- Både når det gjelder å skape bedre løsninger og jobbe smartere. Vi ser at stadig flere kunder søker helhetlige løsninger slik vi har rigget oss med power of one, og det er stas å kunne regne Stellantis sine åtte bilmerker blant dem, sier han. 

- Klare for å skru på tenningen

Når det gjelder reklamekontrakten sier markedsdirektøren i Stellantis at kapasitet, erfaring med prosjektledelse, evne til å håndtere mange parallelle oppgaver på tvers av merker og målgrupper i tillegg til det strategiske og kreative tankesettet, var viktig for vurderingene av et nytt byrå.

- I dagens tøffe marked er vi overbevist om at Publicis Kitchen er det rette byrået for å bygge åtte differensierte og sterke merkevarer sammen med oss i Stellantis. I tillegg blir det spennende å se hvilken effekt vi sammen klarer å få ut av Publicis-modellen Power of One, sier Hellem.

Teamet som skal jobbe med Stellantis fra Publicis Kitchen vil bestå av Håvar Sesseng, Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth på tvers av porteføljen, mens Eileen McCready, Therese Røkke og Kamilla Haugli vil få ansvar for å følge opp løpende oppdrag fra de tre markedssjefene Kathinka Grundseth, Lars Mollerud og Joachim Ellingsen

- Etter en i overkant spennende høst er vi endelig klare for å skru på tenningen og komme i gang. Med en portefølje som skal treffe alle deler av både personbil- og varebilmarkedet er det nok av spennende oppgaver å ta tak i. Heldigvis har vi et bredt og bunnsolid team som står klare, dette gleder vi oss til, sier Kitchen-rådgiver Sesseng.

Les også: Reklame- og designbyråer kjemper om Statkraft-millioner: - Et annerledes selskap i dag

Publicis kjører fra rivalene i kampen om Bertel O. Steen-reklamen: - En fjær i hatten