Try-partner går til Anorak: - Ett av de byråene vi var mest bekymret for

Den nye Anorak-sjefen nøyer seg ikke bare med å ta kunden Equinor fra Try.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den nye byrålederen i Anorak, Pelle Josephson, har begynt å røre på seg og gjør nå sin første ansettelse. Josephson begynte som ny sjef i Anorak i januar i år og nå henter han en av Try-partnerne, Kristina Skogen Tangeraas, over til byrået.

- Ja, det blir min første ansettelse og er en «jäkla» bra ansettelse, sier den svenske Anorak-sjefen, Pelle Josephson, til Kampanje.

Kristina Skogen Tangeraas begynner som kommersiell direktør i Anorak i North Alliance, der hun skal skape verdi og vekst for kunder ved å utnytte all den kompetansen som finnes i NoA-huset. 

- Kristinas unike erfaring med å lede Norges kanskje største annonsør, DNB, ved å koordinere ressurser fra strategi til teknologi, er noe vi ser frem til å ha med på laget. Kristina representerer en type forretningsmessig kompetanse som vi virkelig tror på. Store ører og klare anbefalinger med høye ambisjoner. Sammenmed rådgiverne og strategene hos oss vil hun gjøre et allerede godt team enda bedre, sier Josephson.

Dermed fortsetter det å skje ting rundt Anorak og det etter at Josephson tok over som leder. Tidligere i januar ble det klart at Anorak også sikret seg Equinor i en større byråkonkurranse.

- Det er moro å være tilbake i Norge. Jeg har en soft spot for norsk reklame og vi har høye ambisjoner med Anorak og nå får vi også Kristina med på laget, sier Josephson.

Les også: Equinor bryter med Try etter ti år - Anorak får jobben

I Try var Anorak alltid ett av de byråene vi var mest bekymret for når det kom til det kreative. Kristina Skogen Tangeraas

Fikk ett år karantenetid

Skogen Tangeraas sier det har vært «en fantastisk tid i Try», men at alt kommer til sin ende også det å jobbe i Try hvor hun har vært både partner, strategisk rådgiver og kundeansvarlig.

- Jeg har elsket å være i Try og har jobbet med fantastiske kolleger og kunder, og sammen har vi har vunnet løver i Cannes, priser i både Epica og Eurobest, en drøss gullblyanter og nå sist var vi «Best in show» i Gulltaggen. Men så er det sånn at etter nesten åtte år blir det spennende å gjøre noe annet og få lov til å utfordre og utvikle seg. Da er NoA med sin nordiske tilstedeværelse, og sin strategiske og kreative kompetanse, ekstremt spennende. De har noe jeg mener er ganske så unikt, sier Skogen Tangeraas.

Som partner må hun selge aksjene i Try, men får samtidig muligheten til å bli med i partnerprogrammet til NoA. Hun får imidlertid ikke lov til å starte opp i Anorak før i desember i år på grunn av konkurransekarantene. 

- Det er en vennlig exit, men med en lang karantene. Det var i hvert fall noe mine barn og to hunder ble veldig glade for, sier hun.

- Har en lederstil som er litt annerledes

Kristina Skogen Tangeraas kom til Try fra produksjonsbransjen der hun har jobbet både i Verdens Sterkeste Mann og Babusjka. Før det rakk hun innom reklamebyråer som Saatchi og Ogilvy og et par byråer til i henholdsvis USA og Amsterdam, der hun for første gang også merket seg navnet til sin nye sjef, svenske Pelle Josephson.

- Det å få jobbe med Pelle ser jeg veldig frem til. Jeg har alltid visst hvem han er og har også hatt tidligere kolleger som har jobbet med han. Han har en profesjonell og kommersiell lederstil som er litt annerledes enn den tradisjonelle norske, sier Skogen.

Skogen Tangeraas får rollen som kommersiell direktør i Anorak og blir dermed å jobbe i ledergruppen til Pelle Josephson. I tillegg skal hun jobbe både på tvers i konsernet med å verdiøke kompetansen både på huset i Norge og i gruppen for øvrig innenfor teknologi, strategi og kreativitet.

- Jeg har elsket å jobbe i Try, men nå får jeg en annen mulighet både karrieremessig og profesjonelt som jeg ikke kunne takke nei til.

- Og hvordan blir det å jobbe i Anorak?

- I Try var Anorak alltid ett av de byråene vi var mest bekymret for når det kom til det kreative i tillegg til den strategiske tyngden. Anorak har mange prisvinnende kreatører og en sterk planning-avdeling og det gjør at de har en unik kompetanse i skjæringspunktet mellom innsikt, strategi og kreativitet. Og sist, men ikke minst, sitter de på en uhyre sammensatt og spennende kundeportefølje, sier hun.

Les også: Svensk byråleder gjør norsk reklame-comeback – nå blir han sjef i Anorak

Try-partner går til Anorak: - Ett av de byråene vi var mest bekymret for