Som Kampanje omtalte forrige uke, satte Equinor i fjor i gang en prosess for å lande en ny reklamebyråavtale i Norge. Dermed måtte Try ut og forsvare et samarbeid som startet i 2013.

Les mer om konkurransen: Anorak slo fire håndplukkede byråer i Equinor-kamp: - En stor glede

Nå er det klart at Try gikk tapende ut av konkurransen, og at North Alliance-byrået Anorak overtar avtalen.

- Vi kan med stolthet se tilbake på et langt og godt samarbeid med Try. Uten Try hadde ikke merkevaren Equinor vært der vi er i dag, men nå var tiden inne for nye tanker og perspektiver. Vi sier tusen takk til Try for ti gode år og ønsker Anorak/NoA varmt velkommen, sier Anniken Haugen Jebsen, Vice President Brand and Engagement i Equinor, i en pressemelding.

Oppgaven til Anorak blir å bygge og styrke Equinors merkevare i det norske markedet.

- Anorak og det utvidede teamet fra NoA systemet imponerte oss fra første stund, og deres fokus på strategisk og innsiktsdrevet kreativitet vil komme til god nytte når vi nå skal bygge og styrke merkevaren i Norge, sier Haugen Jebsen.

NoA-byrået får i tillegg til ansvaret for strategi og kreativitet også jobben med Equinor sitt sponsorprogram Morgendagens helter, Equinor sin visuelle identitet, drift og utvikling av sosiale medier, innholdsmarkedsføring og rekruteringskommunikasjon.

- Som selskap og som industri navigerer vi en krevende kontekst og vi må tenkte klokt rundt både merkevaren og hvordan vi bruker betalt kommunikasjon. Vår forretningsmessige ambisjon om å være et ledende selskap i energiomstillingen står fast, og merkevaren vil spille en viktig rolle i å hjelpe med å realisere denne ambisjonen. For veien videre trenger vi en samarbeidspartner som evner å navigere i det landskapet vi er en del av og som tenker strategisk kreativitet – denne partneren har vi funnet i Anorak og NoA-systemet, sier Haugen Jebsen.

Anorak skal jobbe tett med Equinors internasjonale byråer som McCann i London, Rio og Tyskland, samt Hill Holliday i USA.

Mediabrands skal fortsatt være Equinors mediebyrå i Norge og internasjonalt.

Kjerneteamet hos Anorak og NoA skal bestå av kundeansvarlig/rådgiver Janne Espevalen, prosjektleder Silje Tobiassen, strategisk direktør Ørnulf Johnsen, strategisk planner Nicklas Bohman, kreativ leder Peter Dinesen, kreatør Peter Power, kreatør Lars Holte, og designer Louise Marie Pedersen.