Equinor setter reklamekontoen i spill - Try må forsvare prestisjekunde

- Vi er i en prosess, bekrefter informasjonsdirektør.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I fjor inviterte Equinor til pitch for anskaffelse av byråtjenester. Informasjonsdirektøren bekrefter at det denne gangen dreier seg om reklametjenester og at arbeidet med å finne en ny samarbeidspartner er i gang.

- Vi er i en prosess med å velge kreativt byrå for det norske markedet, sier informasjonsdirektør i Equinor, Sissel Rinde til Kampanje.

Hun er ordknapp om hvor langt de er kommet i prosessen og vil verken avsløre hvor mange byråer som kjemper om kontoen eller estimert verdi. Det eneste hun kan si er at Equinor tar en avgjørelse om kort tid. 

- Vi sikter mot å konkludere i første kvartal. Vi vil ikke gi ytterligere kommentarer før prosessen er sluttført, sier Rinde.

Har du tips til denne saken. Kontakt oss på kampanje@kampanje.com

Try må forsvare avtalen

Reklamekontoen befinner seg for tiden hos Try, som har levert kreative tjenester til olje- og energiselskapet siden 2013. Da måtte de dele oppgaven med McCann, men de siste årene har Try hatt kontoen alene.

Byrået leverer reklame både til det norske og internasjonale markedet, og står blant annet bak jubileumskampanjen fra 2022. Den markerte 50 år siden norske politikere besluttet å etablere et statlig norsk oljeselskap og vedtok «de ti oljebud», som blant annet sikret at avkastningen fra norsk sokkel skulle komme hele Norge til gode.

Les mer: Oljegiganten feirer 50 år med ny TV-reklame og podkastserie: - Vi mener at vi har mye å være stolte av

Etter det Kampanje kjenner til har Equinor nå invitert et knippe byråer til å konkurrere om det nye oppdraget, inkludert Try.

Try ønsker ikke å kommentere saken når Kampanje tar kontakt.


Kan få kamp om kunden

Reklamebyråer som jobber med oljenæringen kommer tidvis under press fra miljøaktivister. I 2022 stormet kreativ leder i Greenpeace Nordic, svenske Gustav Martner, scenen på verdens største reklamefestival i Cannes for å rette fokus på bransjens rolle i den globale oppvarmingen.

I etterkant kom han med en klar oppfordring til Try:

- De burde sparke ut Equinor og la et dårligere byrå jobbe med dem, sa Martner til Kampanje.

Les mer: Gullvinner stormet scenen i Cannes - nå går han hardt ut mot Try-eierne

Men det er lite som tyder på at reklamebransjen lar seg skremme. I Kampanjes Byrålederundersøkelse fra i fjor kommer det frem at nesten syv av ti byråer opererer med en liste på hvilke bransjer de ikke vil jobbe med. 

Av disse oppgir kun 18 prosent at de ikke vil jobbe med olje. Det er mer kontrovriselt å jobbe med politiske partier og våpen ifølge undersøkelsen som ble gjennomført av Kantar for Kampanje i forkant av Byrådagen.

Les mer: Disse bransjene er på fy-lista til norske byråledere: - Takket høflig nei

Equinor setter reklamekontoen i spill - Try må forsvare prestisjekunde