Ahead øker omsetningen til 350 millioner kroner - men nå må Aller-byråene permittere

De tøffe tidene i markedet treffer Ahead-byråene som permitterer ti personer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommunikasjonskonsernet til Aller Media i Norge, Ahead Group, økte omsetningen med over 20 prosent prosent til 350 millioner kroner. Aller Media følger et såkalt avvikende regnskapsår og lukket dermed bøkene 30. september i fjor og det er disse tallene det danskeide mediekonsernet nå offentliggjør.

Som i resten av Aller Media er det dermed full fart på topplinjen også i Ahead. I fjor på samme tid var omsetningen på 287 millioner kroner og nå er det også mer positivt på bunnlinjen.

- Vi gikk så vidt i pluss for to år siden, men er blitt mer lønnsomme nå. Vi har en pen omsetningsvekst og vekst i byråinntekt, sier Botten Skogly.

Ahead Group teller i dag byråer som Hyper, Oculos og Elg og i fjor flyttet også PR-byrået Wergeland Apenes inn i lokalene i Oslo Sentrum i det gamle Telegrafen-bygget.

- Det har vært mye restrukturering, supplere kompetanse vi ikke har hatt og vi har jobbet med å sette sammen et nytt og sterkere verdiforslag. Nå har vi bygget en sterkere struktur og samlokalisert oss i Kongens gate i Oslo og gjort veldig mye i tillegg til at vi har svarte tall. Det er vi fornøyde med, sier han.

Selskapet hadde et brutto driftsresultat på 4,6 millioner kroner i sitt brutte regnskapsår som ble avsluttet i september i fjor. 

Les også: Kraftig fall i Aller Media-resultatet: - Veksten i lesere har vært betydelig

- Vi gjør noen permitteringer

Som i resten av konsernet har også Ahead Group lagt på seg i antall ansatte gjennom både ansettelser og oppkjøp. Med Wergeland Apenes kom det inn 15 stykker og en omsetning som i 2021 lå på drøye 35 millioner kroner. I tillegg er det ansatt en rundt 20 stykker og startet to nye selskaper.

- Det har vært et byggeår, sier Botten Skogly.

Ahead har blant annet startet produksjonsselskapet Pop Film og performancebyrået Clay samt hentet inn profiler som Anders Waage og Kristian Kristiansen.

Samtidig er det i Ahead Group de krevende tidene merkes hardest i Aller Media.  Sammenlignet medievirksomheten sitter Ahead-sjefen enda nærmere på annonsører som nå pauser, utsetter eller avlyser kampanjer og nye produksjoner og selskapet har permittert ti ansatte.

- Vi gjør noen permitteringer i Nova Vista og Varejo. Der er det enkelte store kunder som har dratt ned på sine kampanjer, og som gjør det nødvendig med noen tilpasninger. Også gjør vi noen permitteringer i Hyper på grunn av kundemiksen. Enkelte oppdrag som var i ordreboka flyttes eller avlyses og da må vi gjøre og da må vi gjøre kortsiktige tiltak, men vi gjør det midlertidig fordi vi tror markedet kommer tilbake, sier Botten Skogly til Kampanje. 

Les også: Starter filmselskap og finner ny sjef i Pol: - Hun er crème de la crème på det hun driver med

- Jobber i hele spekteret av kommunikasjon

- Er det Ahead som har det tøffest i Aller Media?

- Ja, akkurat nå er det nok det. Men vi har åtte byråer som jobber i hele spekteret av kommunikasjon så vi merker effekten av det veldig ulikt. Jeg er derfor glad for at vi har fått på plass et så robust oppsett i Ahead som vi har, også er det i stor grad bransjeavhengig. Deler av varehandelen treffes ganske hardt, så der vi er eksponert mot denne delen av næringslivet, merker også vi det, sier Botten Skogly.

Aller Media har de seneste årene slitt med lønnsomheten i byråsatsingen, men konsernsjefen Dag Sørsdahl, sier han i dag er mer fornøyd med virksomheten innenfor markedsføringstjenester.

- Svaret på det er ubetinget ja. Vi har hatt lederskifter og så fikk vi covid, men i dag er vi på et helt annet sted hva gjelder struktur, kompetanse, produkter og kundearbeider, sier Sørsdahl.

Les også: Møller utvider byråfamilien - Ahead-gruppen fikk avtalen uten konkurranse

Her kan du se regnskapstallene til Ahead Group i Norge for regnskapsåret 2021 /2022*. Alle tall i MNOK.Ahead Group øker omsetning og resultat

Ahead Group 2022 2021 Endring i %
Omsetning 350,0 287,0 + 22
Driftsresultat 4,6 3,0 + 53
Driftsmargin i % + 1 + 1 -

*Aller Media følger et såkalt avvikende regnskapsår og lukket dermed bøkene 30. september.

Ahead øker omsetningen til 350 millioner kroner - men nå må Aller-byråene permittere