Møller utvider byråfamilien - Ahead-gruppen fikk avtalen uten konkurranse

Aller Medias byrågruppe får en hånd på rattet hos bilimportøren som allerede jobber med Try, Pol og Nord DDB.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Harald A. Møller er Norges største bilimportør og representerer merkene Volskwagen, Audi, Skoda og Cupra på det norske markedet. Nå har de inngått en rammeavtale med Aller-eide Ahead Group på strategisk rådgiver for det samlede markedsarbeidet til selskapet:

Bilimportøren jobber fra før av med reklamebyrået Try på Volkswagen og Skoda, Pol på Audi og Nord DDB på Seat og Cupra. Samarbeidet med Ahead Group kommer på toppen av disse avtalene.

Møller-gruppen valgte nylig også PHD som sitt nye mediebyrå. Dermed satte bilimportøren punktum for samarbeidet med Dentsu etter snaue tre år.

- Ahead Group har en bredde i sin byråportefølje som gir oss spesialisert kunnskap innenfor alle de relevante fagområdene på markedsfeltet. Det gir økt verdi av det vi først og fremst sikrer oss mer av gjennom denne avtalen; strategisk kompetanse og sparring, sier Kim Motrøen, direktør for kunde og marked i Harald A. Møller AS.

Ahead Groups strategiteam går inn i Harald A. Møllers markedsråd og vil ifølge bilimportøren jobbe tett med de andre samarbeidspartnerne på mediekjør, reklame, kundeopplevelse og performance for å nå de strategiske og operative målene knyttet til strategien som har fått navnet «Dare to Move».

- Som en del av denne strategien er det naturlig å om disponere og optimalisere markedsmidler for å investere mer i folk, teknologi og ikke minst strategi, lik at vi kan treffe målgruppene bedre og i mer relevante kanaler. Det er viktigere enn noensinne å styrke merkevarenes posisjon og gjøre disse tydeliwgere gjennom hele kundereisen i alle kanaler. Full kontroll på hele kundereisen bidrar til å sikre salg, lønnsomhet og gode kundeopplevelser, sier Motrøen

- Har sondert og sparret med aktuelle tilbydere

Valget av Ahead Group som strategisk rådgiver skjedde uten en tradisjonell byråkonkurranse.

- Her har vi sondert og sparret med aktuelle tilbydere, i en mer uformell prosess på jakt etter en partner som skal fylle en foreløpig mer udefinert rolle enn det vi for eksempel har for mediebyråer, sier Motrøen.

Han forteller at de har sett etter en aktør som har «strategisk kraft, nye perspektiver og kunnskap om de områdene vi prioriterer i årene som kommer».

- Det fant vi hos Ahead Group. 

- Hvordan blir samarbeidet mellom Ahead Group og eksisterende byråer organisert?

- Vi og de kommer i størst mulig grad til å jobbe kryssfunksjonelt, og på tvers av merkevarer og fagdisipliner. Ahead Group blir på den måten en ressurs for flere avdelinger, men samtidig eier merkene våre og deres reklamebyråer de strategiske merkevareprosjektene selv.

- Kan det på sikt bli aktuelt å gi Ahead Group eller byråer i gruppen ansvaret for noen eller alle av merkene i Harald A. Møller?

- Ahead Group blir en sentral ressurs som merker og avdelinger kan spille på, men dette kommer ikke til å påvirke byråoppsettet for merkeavdelingene våre. 

Syretest:

Ahead-sjef Kjetil Botten Skogly har store ambisjoner for Aller Medias byrågruppe. Avtalen med Harald A. Møller blir en syretest, mener han. Foto: Eivor Eriksen

- En enorm fjær i hatten

Ahead Group omfatter byråene Hyper, Oculos, Elg, Varejo, Nova Vista og PR-byrået Wergeland Apenes.
 
- Det er ikke til å legge skjul på at det er en enorm fjær i hatten for oss at en av Norges største annonsører som representerer noen av verdens sterkeste merkevarer velger oss som hovedsamarbeidspartner på markedsstrategi, sier Ahead-sjef Kjetil Botten Skogly.Han mener dette blir «en syretest» på Ahead Groups filosofi om å sette sammen spesialistteam på tvers av byråer som kan se helhetlig på kundenes behov.

Les også: Slik skal han bygge Aller Medias Try-konkurrentAvtalen byr også på en liten gjenforening med Kjetil Botten Skoglys tidligere kollegaer i Pol, som han ledet før han meldte overgang til Ahead Group.- Kommer dere til å jobbe tett med Pol på Harald A. Møller?- Pol skal fortsatt jobbe med det de jobber med i dag. Vi kommer mer inn på det overordnede strategiske nivået, og jobber nok litt høyere opp i trakta med ting av ulik art.- Vil dere legge premissene for arbeidet de andre byråene skal gjøre?- Vi vil være én av premissgiverne sammen med resten av markedsrådet til Harald A. Møller. Det er klart at det vi påvirke merkene, men vi gjør ikke dette i et vakuum. Vi gjør det med resten av markedsrådet og et omforent Harald A. Møller. Vi vil være en god og objektiv sparringspartner på strategi for dem.Kjetil Botten Skogly mener Harald A. Møller bør berømmes for å utfordre det tradisjonelle byråsamarbeidet.- De tør å utfordre det litt statiske og gammeldagse byrå-kunde-samarbeidet, blant annet gjennom markedsrådet hvor de samler flere av sine samarbeidspartnere til å diskutere strategi på tvers av byråene, sier han.

Møller utvider byråfamilien - Ahead-gruppen fikk avtalen uten konkurranse