Tidligere Schjærven-sjef får jobben med å ta Hyper til topps: - Skal konkurrere på det høyeste nivået

En av de viktigste oppgavene til den nye reklamesjefen i Ahead Group er å gjøre Hyper til «et kreativt spydspiss-byrå».

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er noen år siden, men tilbake på 2000-tallet var Hyper et av de nye og fremadstormende digitale reklamebyråene. Den seneste tiden har Hyper vært mer usynlige og levd litt i skyggen av det langt større content marketing-byrået Redink, begge byråene del av Aller Medias byrågruppe Ahead som ledes av Kjetil Botten Skogly.

- Vi har høye ambisjoner for Hyper i årene som kommer. Selskapet har et veldig godt utgangspunkt for videre vekst med solid fotfeste og sterk posisjon i strategiske og operative contentleveranser. Byrået har også et godt utgangspunkt med sterke kreatører og strateger, sier Botten Skogly til Kampanje.

For fire år siden ble det kreative tech-byrået Hyper og content-byrået Redink slått sammen til HyperRedink der målet var «å skape en helt unik møteplass for kreativitet, innhold, teknologi og strateg». I dag er Redink-navnet helt faset ut og det er Hyper det skal satse på i Ahead som også teller byråer som WergelandApenes, Oculos, Elg og NovaVista.

- Vi har mange sterke byråer i Ahead, men vi trenger et kreativt spydspiss-byrå og det er den posisjonen Hyper skal ha i Ahead, sier Skogly.

Les også: Hyper vraker Redink-navnet: - Skal utfordre de kjente byrånettverkene

Hyper skal ikke være en kopi av de kreativt posisjonerte byråene som Pol og Morgenstern. Det er helheten og kombinasjonen av flere disipliner som skal kjennetegne oss. Det er der vi skal være og det er det som er fremtiden for reklamebransjen. Kjetil Botten Skogly, toppsjef i Ahead Group

Gir ny byråleder jobben med å reise Hyper

Ahead-sjefen Kjetil Botten Skogly mener Hyper i dag er «et kraftfullt selskap med et unikt ståsted i markedet». Nå blir det opp til den nye Hyper-sjefen Anders Waage å sørge for at resten av verden også er av den oppfatning at byrået oppfattes som en kreativ spydspiss.

- Hva blir den viktigste oppgaven til din nye byråleder i Hyper?

- Hyper har vært gjennom en restrukturering av hele byrået, det er lagt en ny strategi og pekt ut en ny posisjon i markedet. Nå blir jobben til Anders å ta den ut i markedet og videreutvikle byrået. Vi må gjær verdiforslaget til Hyper mer kjent i markedet, sier Botten Skogly.

Han sier den nye posisjonen til Hyper ligger i kombinasjonen «strategi, kreativitet, reklame og innhold.»

- Vi skal ta posisjonen som sterkest på å kombinere nettopp strategi, kreativitet og innhold fra starten av. Vi skal forstå hele reisen og det tror jeg vi har gode forutsetninger for å klare og lykkes med. Vi skal være unike der, sier Botten Skogly.

Hypp på Hyper:

Anders Waage tar over jobben som ny sjef i Hyper etter et par år i den mer teknologi- og designdrevne delen av bransjen. Etter bare et snaut år i Designit er Waage tilbake i Ahead Group. Foto: Knut Kristian Hauger.

Klart for Ahead-comeback

Anders Waage tar med seg mye erfaring fra byråsiden hvor han har jobbet i forskjellige roller de siste årene. Sist kommer han fra Designit hvor han har hatt ansvar for å bygge opp et fagområde rundt marketing i Nord-Europa. Han har tidligere vært leder i Schjærven-konsernet der han jobbet i syv-åtte år frem til han sluttet våren i 2020.

- Hva blir forskjellen på å lede Schjærven og det å lede Hyper?

- Jobben med kunder, fag og folk i et byrå på denne størrelsen har likheter, men det som er forskjellen og som trekker meg sterkt hit til Ahead er at det er en sterkere nettverksmodell som jeg tror er helt nødvendig i dagens marked. Vi har mer å spille på i dette miljøet, sier Waage.

I tillegg er Waage klar for et lite Ahead-comeback. Etter at byrålederen sluttet i Schjærven var han et snaut år i Oculos før han forsvant til Designit for å jobbe mer nordisk. Nå kommer han imidlertid tilbake til hovedstaden og Ahead Group.

- Jeg er hentet hjem igjen og jeg har fått drømmejobben, sier Waage.

- Hvorfor sluttet du i Ahead og Oculos den gangen?  

- Det var for å få muligheten til å bygge opp nye områder i Designit og muligheten til å jobbe mer nordisk, sier Waage.

- Skal konkurrere på det høyeste nivået i Norge

Han sier han fulgt godt med på hva som har skjedd rundt Ahead Group etter at den nye toppsjefen Botten Skogly har tatt over.

- Jeg har fulgt med på utviklingen i Ahead etter at Kjetil kom inn, og har vært imponert over det de har fått til på kort tid. Han har tydelig ambisjoner for gruppen og for de enkelte selskapene, og en strategi og tilnærming som er lett å tro på. Som byråleder i Hyper håper jeg å bidra til en veldig spennende vekstreise for et byrå og et nettverk jeg har stor tro på, sier Waage.

Ahead Group følger et avvikende regnskapsår og gjør opp status i slutten av september. Omsetningen endte på i underkant av 300 millioner kroner. Her er Hyper en av de største bidragsyterne med en omsetning for hele 2021 på 92 millioner kroner. Byråinntekten var på snaue 60 millioner kroner.

- Hvor lang tid har du gitt deg selv før vi tenker på Hyper som et av de ledende reklamebyråene i Norge?

- Det er en iboende utålmodighet hos oss i forhold til det. Den jobber begynner umiddelbart og vi er godt på vei allerede. Jeg tror markedet ganske raskt vil legge merke til Hyper og at vi skal konkurrere på det høyeste nivået i Norge. Det er i hvert fall min ambisjon, sier den nye sjefen Hyper-sjefen.

Her kan du se alle regnskapstallene til Hyper for 2021. Alle tall i MNOKKraftige underskudd er snudd til et nullresultat

Hyper 2021 2020 Endring i %
Omsetning 91,9 107,4 - 14,4
Driftsresultat - 0,6 - 10,3 -
Resultat før skatt 0,0 - 3,3 -

Tidligere Schjærven-sjef får jobben med å ta Hyper til topps: - Skal konkurrere på det høyeste nivået