Starter filmselskap og finner ny sjef i Pol: - Hun er crème de la crème på det hun driver med

Ahead-toppen Kjetil Botten Skogly gikk til gamlejobben når han skulle finne sin nye filmsjef.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Siden like etter sommeren har Ahead Group jobbet med å få på plass et rendyrket produksjonsselskap. Nå står de klare til å presentere selskapet som har fått navnet «Pop film». Fra før av har Ahead selskaper som Hyper, Elg, Oculos og Wergeland Apenes i stallen. 

- Hvorfor danner dere et eget produksjonsselskap?

- Vi har hatt filmproduksjon i reklamebyrået vårt Hyper. Det var på en avdeling i Hyper som produserte mye film, men vi ønsket å profesjonalisere dette mer og ha et større fokus på det. Vi ville bygge det mer effektiv. En annen grunn var å ha en egen enhet som i større grad kunne serve de andre byråene våre. Vi består av syv andre byråer og det produseres mye film på huset i mange forskjellige formater, sier Kjetil Botten Skogly, sjef i Ahead Group, til Kampanje. 

Nå står selskapet klart med totalt åtte ansatte. Fem av dem kommer fra stillinger i Hyper, mens tre har blitt ansatt i løpet av de siste månedene. Én regissør, én produsent og sjef for selskapet, Elle-Beth Lønnestad.

- Jeg vet at hun er crème de la crème på det hun driver med. Hun er den beste i Norge til å gjøre en sånn jobb. Jeg var superhappy da hun hadde lyst til å påta seg ansvaret, sier Skogly.

Dermed fortsetter Ahead-gruppen både å kjøpe selskaper, starte nye og ikke minst rekruttere nye ledere og denne gangen går ikke Botten Skogly langt for å finne sin nye leder. Botten Skogly har tidligere vært byråleder i Pol der også Lønnestad jobbet. 

Les også: Tidligere SMFB-sjef går til Hyper: - Et utrolig moderne, kreativt miljø med nogo attåt

Jeg pleier å presentere meg litt som en «old school produsent». Elle-Beth Lønnestad, daglig leder i Pop film

- Vi er ikke jålete på det

Elle-Beth Lønnestad har over 20 års erfaring fra reklamefilmbransjen. Hun startet karrieren i Pravda film og gikk så til Fantefilm hvor hun i en periode også var medeier. Deretter fulgte et kort opphold i Geelmuyden Kiese før hun havnet i Pol. Der ble hun kjent med Botten Skogly som i september hentet henne til Ahead Group og Pop film.

- Jeg pleier å å si at jeg er en «old school produsent». Jeg har jobbet som reklamefilmprodusent i over 20 år, og produserte for det meste reklamefilmer for TV og kino før jeg i Pol fikk bryne meg på de mindre produksjonene som krever en annen smartness og et annet oppsett. Det var en omstilling som tok litt tid, men som jeg nå trives veldig godt med, sier Lønnestad.

- Hva tenker du om jobben i Pop film?

- Det er en spennende produsentjobb. Det er flere nøtter å knekke og mange akser som skal treffe hverandre på riktig sted for at vi skal kunne lage bra film med god produksjonsverdi innenfor rammene, samtidig som vi har det gøy og koser oss på jobb. 

Pop film kommer til å produsere reklamefilmer for både byråene innad i Ahead Group, men også andre typer filmer for egne kunder utenfra.

- Nå produserer vi for eksempel en film om de geologiske prosessene i Ålfotbreen for Statsforvaltaren i Vestland. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle lære noe om. Og før jul ferdigstilte vi en veldig fin film for Barneverns- og helsenemda. Vi gjør det aller meste innen film og er ikke jålete på det. Vi vil bare gjøre det bra og sørge for at kundene får det de bestiller sier Lønnestad.

Les også: Møller utvider byråfamilien - Ahead-gruppen fikk avtalen uten konkurranse

Blir filmsjef:

Elle-Beth Lønnestad skal lede satsingen Pop film. Hun har over 20 års erfaring i filmbransjen. Foto: Øyvind Hofsrud.

- Noe enkelt og helt ufarlig

Produksjonsselskapet har som nevnt eksistert under radaren sin like etter sommeren i fjor. Tiden frem til nå har blitt brukt på å få på plass staben og finne selskapets identitet og form.

- Vi har blitt kjent funnet oss selv og vår identitet og posisjon i markedet. Selve navnet var vi fort enige om at skulle være noe enkelt og helt ufarlig. Det skulle gi positive assosiasjoner samtidig som vi ville at det skulle være gøyalt og inspirerende. Navnet viser seg også at har mange kvaliteter rent visuelt, sier Lønnestad.

- Og hva med ansettelser? Er det flere på vei inn?

- Jeg mener vi har fått en bra rigg nå og at vi må bli kjent med hverandre før vi får inn noe nytt. Det er viktig at man har det hyggelig på jobb, og man skal ikke rushe inn nye ansettelser. Åtte stykker er et godt utgangspunkt, og den siste ansettelsen kom så sent som i januar. Nå må vi finne formen og la dette sette seg.

- Hvor har dere produksjonsstudio?

- Vi har tilgang til et studio. Samtidig er det mange tilbydere så det spørs om vi skal ha noe her i de nye lokalene våre i Oslo sentrum hvor vi sitter sammen med våre kolleger i de andre Ahead-byråene. Men vi har en komplett utstyrspark og alt vi trenger for å løse nesten alt. Vi er selvhjulpne sånn sett, men gjør som alle andre i filmbransjen og får inne frilansere når det trengs. Men jeg kom til dekket bord, det gjorde jeg. 

Filgjengen:

Totalt kommer Pop film til å telle åtte ansatte. Her ser du den nye filmgjengen i Ahead-gruppen.

- Vi har investert for å få det til

Konsernsjefen i Ahead Group, Kjetil Botten Skogly, sier byrågruppen har vært gjennom et år «med store restruktureringer av selskapet.»

- Hvordan ser du på det økonomiske aspektet rundt dette og hva gjør det med lommeboken til Ahead?

- Vi har, i løpet av året, startet to nye byrået i Norge og ett i Sverige samtidig som vi er på vei til å starte opp enda et i Sverige. Vi har også kjøpt PR-byrået Wergeland Apenes. Så vi har gjort store investeringer knyttete til det siste året, sier Botten Skogly.

Han mener satsingene har vært nødvendig «for å havne i den posisjonen byrået er i.»

- Men det har også vært nødvendig for å havne i den posisjonen vi er i. Nå er vi godt rigget for spill i første divisjon og kan fighte med andre grupperinger. Der skal vi være. Det koster å få inn flinke folk. Så ja, vi har investert for å få det til, men samtidig var vi heldige å ha veldig gode ressurser her fra før. 

Han sikter til at de nyoppstartede byråene og selskapene er enda mer spisset inn på sine fagfelt.

- Filosofien her i Ahead Group er å spisse kompetansen. Jeg ser fortsatt på oss som en fersk gruppering og en utfordrer sammenlignet med Try eller NoA. Vi skal ha spesialister i alle områder. Vi gjorde en grundig analyse av hvordan produksjonsmarkedet så ut før vi gikk i gang med dette og så hvordan vi kunne posisjonere oss utfra det behovet som lå det, sier Skogly.

Han mener det er my volum i filmproduksjon i klassen 50.000 kroner til 500.000 kroner.

- Nå har vi spesialistene og kan levere i prisklassen. Målet er å levere kostnadseffektive produksjoner med høy produksjonsverdi for å gi kundene mer for pengene, sier Skogly.

Starter filmselskap og finner ny sjef i Pol: - Hun er crème de la crème på det hun driver med