Bryllupslykke til topps i Reklamebørsen: - Telenor starter 2021 med et smell

Men ikke alle annonsører har fått en pangstart på det nye året.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I seks år har Telenors reklamefilmer fortalt historien om figurene Arnfinn og Arnhild og deres familie, og i januar i år kulminerte det hele i en storslått bryllupsfeiring med selveste Ronan Keating som hedersgjest.

Denne reklamefilmen går nå helt til topps i Reklamebørsen, som er en undersøkelse gjennomført av Mediacom av reklamefilmene som har gått med høyest trykk i den foregående måneden. Telenors film er den filmen som har oppnådd suverent best oppmerksomhet.

- Telenor starter 2021 med et smell og oppnår hele 80 prosent oppmerksomhet. Dette er den første filmen siden 2015 som bikker 80-tallet, forteller innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom.

Også da var det en Telenor-film med Arnfinn som gjorde susen.

- Et solid medietrykk har bidratt sterkt til oppmerksomheten, men filmen leverer faktisk også aller mest effektivt i forhold til trykket i denne runden, fortsetter Ose.

Les også: Boyband-stjerne dukker opp i ny Telenor-reklame: - Til å trekke på smilebåndet

Har levert gode resultater i seks år

Telenor lykkes best med å engasjere flest på en positiv måte, det vil si at de har den høyeste andelen som både husker filmen og som liker den.

Det gleder Fredrik Hoel, markedsdirektør i Telenor Norges mobildivisjon, stort.

- Først og fremst er det fantastisk hyggelige tilbakemeldinger og gøy å få sånne resultater. Vi venter på resultatene fra våre egne tester, men tilbakemeldingene fra pretestene var veldig bra, sier han til Kampanje.

- Hvorfor tror du denne filmen gjør det så godt?

- Konseptet er rett og slett godt likt. Vi får fortsatt daglige tilbakemeldinger fra kunder som lurer på når neste episode kommer. 

Da Arnfinn og Arnhild gjorde sin debut sammen med resten av Telenor-familien i 2015, var ikke planen å sjøsette et konsept som skulle leve i seks år, og vel så det.

- Konseptet handlet egentlig om filmsjangere, hvor disse figurene var en del av romantisk komedie-sjangeren. Vi ønsket å fortelle gode dekningshistorier som skulle engasjere og være relevante. Det er også en av grunnene til at vi tror at dette konseptet har så god liking, fordi folk kan kjenne seg igjen i historiene om hvor viktig det er med god fart og dekning, sier Sølvi Augestad, som er prosjektleder i Telenor.

Planlegger nye filmer

Det var reklamebyrået Try som skapte konseptet i sin tid og det har senere blitt videreført med Pol, som er Telenors reklamebyrå i dag.

- Det er resultatene som ligger i bunn som er årsaken til at vi har beholdt dette konseptet over så lang tid. Ikke minst har reklamebyrået gjort en fantastisk jobb med å ta disse historiene videre. Det er ikke noe vi turte å håpe på eller forventet da vi startet.

- Et bryllup er et naturlig klimaks i historien. Setter dere punktum her?

- Nei, konseptet skal leve videre, og igjen så er det resultatene som styrer det. Konseptet fungerer utrolig bra. Det er selvfølgelig løpende vurderinger på hvor lenge vi skal holde på, men det er vanskelig å jakte på noe nytt. Da må man finne på noe som fungerer enda bedre, og det er det ikke gitt at man gjør.

Bak figurene Arnfinn og Arnhild finner vi skuespillerne Frode Eggen og Nina Eileen Spoonich.

- Har dette blitt Norges best betalte reklameskuespillere?

- Jeg skal ikke gå i detalj på kostnader, men de gjør enn fantastisk bra jobb og er viktige for de resultatene vi har, samtidig som vi har tilført nye roller til konseptet underveis, sier Hoel.

Mest og minst likt:

Telenor og Norsk Tipping har de mest likte filmene i månedens utgave av Reklamebørsen. To andre annonsører skiller seg ut når det kommer til negativ liking. Foto: Mediacom

Lotto best likt igjen

Også Norsk Tipping må sies å ha fått en god start på reklameåret. Først fikk de Gullfisken for filmen med Lotto-millionærens hund Otto, og nå går tredje film i denne serien til topps på listen over de best likte filmene i Reklamebørsen i januar.

45 prosent liker denne filmen bedre enn annen TV-reklame. Det er hårfint foran Telenor, som kan vise til 44 prosent for sin film.

Ingen av filmene provoserer stort, med henholdsvis 13 og 14 prosent som sier de liker filmene dårligere enn annen TV-reklame.

Omo Color har rundens tredje best likte film med sine tøydukker Kjell og Tore (37 prosent). Dette er den første filmen for Omo Color som er med i Reklamebørsen siden 2016.

Polariserende frukt- og grøntfest for Rema 1000

Rema 1000 startet året med en heidundrende frukt- og grøntfest, komplett med en ny tolkning av 2015-slageren «Cake by the Ocean» av DNCE. I Rema 1000s reklamefilm har sangen blitt skrevet om til «Ferske og friske». 

- Resultatet er skyhøy og effektiv oppmerksomhet på tvers av segmenter, men filmen involverer i overkant mye negativ med flere negative enn positive på liking, sier Håvard Ose i Mediacom.

24 prosent sier at de liker filmen bedre enn annen TV-reklame, mens hele 31 prosent liker den dårligere.

- Rema scorer riktignok noe bedre i det yngste segmentet hvor den når en femteplass på liking, legger Ose til.

Les mer: Rema 1000 starter året med nytt byrå: - Har kommet inn som et friskt pust

Nedtur for OneCall

Også OneCall utmerker seg i negativ forstand på listen over de mest og minst likte reklamefilmene i målingen. 18 prosent sier at de liker deres siste film i Pengedum-serien bedre enn annen TV-reklame, men også her oppgir 31 prosent at de liker den dårligere.

- Da OneCall lanserte Pengedum for ett år siden toppet de Reklamebørsen på oppmerksomhet mens det hold til en fjeredeplass på liking, tross at den også involverte noe negativt. Oppfølgeren fra januar når også høy oppmerksomhet, men sett mot lanseringsfilmen til konseptet har andel positiv liking falt med 11 prosentpoeng mens andel negative har økt med seks prosentpoeng, sier Ose.

 

Bryllupslykke til topps i Reklamebørsen: - Telenor starter 2021 med et smell