Tradisjonen tro ble det lørdag kveld arrangert «Gullfisken» på TV 2, en årlig reklamekonkurranse der det blir klart hvilken reklamefilm TV-seerne liker aller best fra det siste året. Årets sending ble noe amputert uten landets reklamebyråer og annonsører til stede i salen, men programlederne Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kunne likevel invitere til festkveld og be seerne stemme frem sine favoritter plukket ut av en fagjury.

Les også:  Slik blir Korona-Gullfisken - spiller inn 12 takketaler på forhånd

I konkurransen var det merkevarer som Kondomeriet, Posten og Finn.no og One Call, men til slutt var det Norsk Tipping og reklamebyrået Pol som gikk til topps med hunden Otto og konseptet «Lotto-millionærer er ikke som alle andre millionærer». Slagordet og kommunikasjonskonseptet er et av de mest innarbeidede i norsk reklamesammenheng, og har eksistert siden 1992 og dette var film nummer 54 i rekken. 

Selve prisen ble delt ut av TV 2s sjefredaktør Olav T. Sandnes på direkten. 

- Tusen takk til alle som har stemt på oss. Vi har bare fått positiv respons og det å gå til topps i Gullfisken føles rett og slett elt fantastisk. Jeg har lyst til å takke samarbeidspartnerne våre reklamebyrået Pol som står bak ideen og produksjonsselskapet Tangrystan. Sammen har de laget en effektiv og godt likt reklamefilm. Det har rett og slett vært et drømmelag, sier Tove Kristin Liberg, markedskommunikasjonsansvarlig i Norsk Tipping i en forhåndsinnspilt takketale.

Også hovedpersonen Otto fikk ros da vinneren ble kjent.

- Vi må få takke hovedpersonen Otto. Han har med sin herlige stemme og muntre kommentarer sjarmert hele det norske folk i senk. Otto og familien hans beviser nok en gang at Lottomillionærer ikke er som alle andre millionærer, fortsatt Liberg.

Les også: Pol henter ny Sølvfisk for Lotto-reklame: - Ekstra gøy å høre ordene «ny vri»

Det er Gullfisken-grossist Janne Brenda Lysø og Christian Lauritzen som er kreatører bak vinnerfilmen.

- Lotto har som vane å produsere engasjerende filmer på en lest som vi nordmenn har omfavnet i mange år. Nå er de tilbake. Ikke bare med Lotto, men også med Otto. En sjarmerende film med hunden Otto i hovedrollen. Et solid arbeid i et kjent univers, men med en ny vri, heter det i juryens begrunnelse. 

Her kan du se vinnerfilmen som gikk til topps under Gullfisken i går. 

Lotto sjarmererte seg også til topps på Kampanjes reklamebørsen i fjor: Ingen andre filmer var bedre likt i målingen som gjennomføres av mediebyrået Mediacom.

Les mer: (L)Otto sjarmerer seg til topps i reklamebørsen – her er månedens vinnere og tapere

Det er produksjonsselskapet Tangrystan som har produsert reklamefilmen med Lars-Kristian Flemmen på regi og Beate Tangre som produsent.

Hadde to i superfinalen
Av de tolv månedsvinnerne var det tre filmer som gikk til superfinalen og det var reklamebyrået Pol som satt med flest vinnersjanser. Reklamebyrået ledet av Kjetil Botten Skogly hadde to filmer i superfinalen med sine reklamer for Norsk Tipping (oktober) og Redd Barna (november), mens den siste plassen i superfinalen gikk til Morgensterns film for kunden Finn.no.

Seks reklamebyråer kjempet om Gullfisken i 2020. Det var byråene Dinamo, Try, Anorak og fjorårets vinner Kitchen som alle hadde ett lodd hver i finalen, men det er to andre byråer som har dominert Sølvfisken 2020. Både Morgenstern og Pol har hele fire potensielle vinnerfilmer hver.

Se alle de nominerte filmene her: Disse tolv kjemper om gull