Starten på 2021 har kanskje ikke blitt den festen mange hadde håpet på, men hos Rema 1000 står stemningen i taket, i hvert fall om vi skal tro deres nye reklamekampanje.

Der inviterer de til en heidundrende frukt- og grøntfest, komplett med en ny tolkning av 2015-slageren «Cake by the Ocean» av DNCE. I Rema 1000s reklamefilm har sangen blitt skrevet om til «Ferske og friske», og det er frukt og grønt, ikke kake, det er snakk om. Musikken er kurert, lisensiert og produsert av Goran Oban og Eivind Helgerød i Ohlogy.

- Det er ikke tilfeldig at en Rema-butikk vunnet NM i frukt- og grønt de to siste årene. Det skal derfor ikke være noe tvil om at dette er en kategori vi virkelig satser på. Vi vet også at mange kunder setter dette høyest når de velger butikk, så det føles riktig å dra på litt ekstra med frukt og grønt i markedsføringen vår når vi starter på et nytt og friskt år, sier Cathrine Stensaker, leder for marked i Rema 1000.

Gir jobben til nytt byrå
Det er The Oslo Company som står bak kampanjen, og det er første gang Rema 1000 jobber med dette byrået på en reklamekampanje. Samtidig fortsetter samarbeidet med Try for fullt.

- Det er Try som er vårt hovedbyrå, men vi tillater oss av og til å jobbe med andre byråer for å forsterke kompetansen og vår markedskommunikasjon, sier Stensaker.

- Hva synes du om jobben The Oslo Company har gjort for dere?

- De har kommet inn som et friskt pust på denne kampanjen. Det synes jeg den bærer preg av.

Saken fortsetter etter filmen.


- Kanskje litt annerledes

Konsulent i The Oslo Company, Christian Steen, forteller at målet deres har vært å skille seg ut i jungelen av frukt- og grøntreklamer.

- Kampanjen er kanskje litt annerledes enn tidligere Rema-kampanjer, men jeg tenker at folk flest kanskje synes at det er helt ok å ta fatt på det nye året med litt ny giv og energi. Kampanjen har et enkelt budskap, bruker enkle grep og oser av positivitet og glede. I sum synes jeg det kler Rema utmerket, sier Steen. 

De siste årene har Rema 1000 både skapt latter og sanket reklamepriser med sine filmer om den uheldige smarthus-mannen og hans krumspring, men det ligger ikke an til et gjensyn med dette konseptet med det første.

- Vi traff bra på det vi gjorde der, men vi jobber hele tiden for å være aktuelle, så akkurat nå tar vi en pause fra smarthus-mannen, sier Stensaker.

- Kjører som planlagt
Den nye kampanjen går på lufta denne uken og skal være synlig på tv, kino, digitalt, radio og utendørs.

- Har dere gjort noen justeringer som følge av de nye restriksjonene regjeringen la frem i helgen?

- Det er klart at noen flater ikke vil ha samme publikum som i en ordinær januarsituasjon, men foreløpig har vi valgt å kjøre som planlagt.

Filmen er produsert av Tangrystan og regissert av Steinjo Grieg Halvorsen.

Les også: Butikk-giganter tar nye koronagrep: - Har valgt å tone ned markedsføringen