Trer til side etter å ha ledet reklamebyrået gjennom pandemien: - Det var aldri meningen at jeg skulle ha roret permanent

Det sier Eldar Skylstad som i stedet gleder seg over at Good Morning Naug har fått ny sjef.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det var aldri meningen at den erfarne reklamekonsulenten Eldar Skylstad skulle lede reklamebyrået Good Morning Naug. Skylstad tok på seg en lederjobb imidlertid da Cathrine Moxnes forsvant til Maarud. Nå gleder byrålederen seg til å få en egen sjef igjen.

- Er det noe jeg gleder meg til, så er det å få ny sjef. Det har vært utrolig gøy å lede byrået gjennom et 2021 som ga oss mange nye kunder og spennende prosjekter, men det var aldri meningen at jeg skulle ha roret permanent, men sitte til en ny byråleder var på plass. Med bakgrunn i pandemi og hjemmekontor har det tatt litt lenger tid enn det vi først så for oss, men det viktigste har vært å finne den riktige. Det er jeg trygg på at vi har gjort, sier Eldar Skylstad som har ledet byrået siden november 2020.

Den nye sjefen i Good Morning Naug, et byrå som ble til gjennom sammenslåingen av Naug & venner og Good Morning, heter Helen Selberg Johansen og kommer fra Anti.

- Jeg gleder meg skikkelig til å sette i gang. Good Morning Naug har samlet noen av de beste kreatørene, prosjektlederne, designerne og utviklerne som jeg har jobbet med tidligere i andre byråer og som jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med igjen. Selskapet har et trygt fundament, et sterkt fagmiljø og en miks av solide merkevarer og utfordrere i sin portefølje, og med vekstambisjoner, så tror jeg vi kan få til mye spennende fremover. I tillegg så er det jo litt gøy å snu på rollene og bli sjefen til Eldar, sier Helen Selberg Johansen til Kampanje.

Les også: Lederbytte i Good Morning Naug når sjefen forsvinner til Maarud

Jeg har vært med på å ansette Helen tidligere da hun kom inn som rådgiver og kundeansvarlig for McDonalds i DDB, og uten forkleinelse for andre, så er det den beste ansettelsen jeg har gjort. Eldar Skylstad, avtroppende sjef i Good Morning Naug

- Har ansatt Helene Selberg Johansen tidligere

Den nye byrålederen Helen Selberg Johansen har både fartstid fra byråsiden og kundesiden. Bakgrunnen hennes spenner fra rådgiverstillinger i Dinamo, DDB og nevnte Anti bak seg i tillegg til Circle K der hun til slutt endte opp som europeisk markedssjef for kjeden.

- Jeg har vært med på å ansette Helen tidligere da hun kom inn som rådgiver og kundeansvarlig for McDonalds i DDB, og uten forkleinelse for andre, så er det den beste ansettelsen jeg har gjort. Det gratulerte jeg også Anti med da de ansatte henne, sier Skylstad.

- Så nå er det bare å håpe at det funker like bra andre gangen?

- Det er bare å gjenta suksessen.

- Hvordan står det til i Good Morning Naug for tiden?

- Det står veldig bra til og vi har lagt bak oss et fint 2021. Vi har fått inn nye og større kunder, sier Skylstad som nå skal fortsette som seniorrådgiver.

- Skal bygge videre på den veksten vi har i dag

De nye kundene til Good Morning Naug er Lyse og Altibox, Landkreditt og Norgesgruppens nye kjede Gigabox, og Skylstad sier ambisjonene nå er store for det nye året.

- Vi går ut av 2021 med en grei pluss i boka etter et veldig bra annet halvår og lander trygt og pent for hele året. Nå budsjetterer vi med en pen økning i år også, sier han. 

Reklamebyrået har hatt et par ruglete år med underskudd i både 2019 og 2020, men nå skal det etter det Kampanje ha grunn til å tro, ligge an til et nytt og pent overskudd. Omsetningen til Good Morning Naug i 2020 endte på 31 millioner kroner. 

Totalt så teller Good Morning Naug 24 stykker som jobber med både design, digital produksjon og reklame. Byrået har i dag tre kreative team.

- Hva blir den nye byrålederens viktigste oppgave?

- Hun skal få peke ut kursen selv. Men vi er i en bra flow så det vil handle om å bygge videre på den veksten vi har i dag. Det er definitivt ambisjonen. Vi skal ikke bli kjempestore, men vi skal vokse i inntekt også har vi ambisjoner om å erte noen av de store på kreativt nivå, sier Skylstad. 

Styreleder i Good Morning Naug, Helge Onsum, er også veldig godt fornøyd med ansettelsen.

- Jeg må bare innrømme at jeg ikke hadde noe særlig kjennskap til Helen fra før av, men allerede etter det første møtet var jeg helt sikker på at dette var den framtidige lederen i byrået. Hun er en skikkelig bra og grepa kvinne med erfaring både fra kundesiden og byråsiden og har den tyngden som skal til. Det her var et skikkelig skup, sier Onsum.

Les også: Kostbar sammenslåing for Good Morning Naug: - Vi brukte god tid på å date i forkant

Må'ru så Maarud:

Cathrine Moksnes sluttet som sjef i Good Morning Naug ved inngangen til 2021 til fordel for en stilling i ledergruppen til potetgullprodusenten Maarud.

Trer til side etter å ha ledet reklamebyrået gjennom pandemien: - Det var aldri meningen at jeg skulle ha roret permanent