Lederbytte i Good Morning Naug når sjefen forsvinner til Maarud

Cathrine Moksnes går inn i ledergruppen til potetgullprodusenten. Ny byråleder er allerede på plass.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Cathrine Moksnes gir seg som daglig leder i reklamebyrået Good Morning Naug til fordel for en nyopprettet rolle hos Maarud med ansvar for HR, selskapskommunikasjon og bærekraft. Hun har ledet byrået siden Good Morning og Naug & Venner slo seg sammen i 2019, og var også konstituert leder i Naug & Venner før det.

Nå går hun tilbake til annonsørsiden hvor hun har erfaring fra selskaper som Coca-Cola, Fjordland og McDonald’s.

- Tankesettet til Maarud om å knytte HR, bærekraft og kommunikasjon tettere sammen, mener jeg er helt riktig. Skal man ha en lønnsom og bærekraftig vekst fremover så trengs en integrert tilnærming som inkludere alle delene av selskapet, sier Moksnes. 

Hun legger til at hun har hatt noen spennende og lærerike år på byråsiden, men denne muligheten gikk rett til kjernen av hva hun brenner for.

- Jeg gleder meg enormt til å bli kjent med menneskene i Maarud og det solide arbeidet som er gjort innen bærekraft gjennom mange år. Det er en tradisjonsrik bedrift med flotte historier som det skal bli gøy å få dele med både bransjen og forbrukere. Maarud er en knasende norsk suksesshistorie som har bygget en unik merkevare. Jeg føler meg heldig som får være med på reisen videre.

Skylstad tar over som byråleder

Partner og senior rådgiver Eldar Skylstad tar over rollen som daglig leder i Good Morning Naug inntil videre.

- Det er ingen annen dramatikk i dette enn at Cathrine Moksnes har hatt en lang karriere på annonsørsiden og brenner veldig for den delen av bransjen, og fikk et spennende tilbud i Maarud, sier Skylstad til Kampanje.

- Det synes vi selvfølgelig var synd. Hun er en kjempefin ressurs og har ledet oss gjennom en fusjon og et vanskelig år med pandemi, så all ære til henne for den innsatsen hun har lagt ned i byrået og for at hun har klart å manøvrere oss gjennom to så omfattende lederoppgaver. Vi skilles som veldig gode venner og håper hun får oppfylt alle sine ønsker i Maarud.

På lang sikt ligger det an til nok et lederbytte i byrået, forteller Skylstad.

- I utgangspunktet er jeg konstituert daglig leder. Vi kommer til å fylle opp plassen etter Cathrine over tid, men vi har ikke dårlig tid. Vi er en solid gjeng som klarer å dra denne skuta videre, så vi vil heller bruke tid på å finne den rette kandidaten, enn å begynne å framskynde noen prosesser, sier han.

I november kunne Kampanje skrive at også byråets kreative leder, Martine Flatlie, forlater byrået.

- Har dere blitt færre ansatte i Good Morning Naug, eller har dere også ansatt?

- I sum så har vi gått noe ned på antall. Det var en naturlig følge av pandemien, men vi er allerede i ferd med å oppbemanne og har gjort tre nyansettelser, som snart vil bli offentliggjort, sier Skylstad.

Tallene for 2020 er ikke klare ennå, men byrået klarer trolig å unngå underskudd.

- Vi måtte i likhet med resten av bransjen justere forventningene til 2020 relativt tidlig og håpet på å gå ut med et nullresultat. Så viser siste kvartal at vi sannsynligvis kommer ut med et lite pluss. Det er en behagelig fart i skuta i det vi går inn i 2021 og vi ser egentlig lyst på tilværelsen sånn som det er nå, men ingenting er skrevet i stein i disse dager.

Les også: Kostbar sammenslåing for Good Morning Naug: - Vi brukte god tid på å date i forkant

Ny sjef:

Eldar Skylstad har vært en del av Good Morning-systemet siden 2016 og blir konstituert daglig leder i byrået som fusjonerte med Naug & Venner i 2019.

- Vil løfte vår innsats for bærekraft

Cathrine Moksnes hadde sin første arbeidsdag i Maarud mandag denne uken og hun ønskes hjertelig velkommen av sin nye sjef.

- Cathrines bransjeerfaring, kommunikasjonsteft og engasjement for samfunnsansvar vil løfte vår innsats for bærekraft, samt tydeliggjøre selskapets posisjon fremover, sier Jon Kvam Kittilsen, administrerende direktør i Maarud. 

Moksnes understreker at det ikke blir noe kos uten klima.

- Maarud kjemper for at kommende generasjoner også skal kunne hygge seg. Derfor må man ta vare på naturen - det er den som gjør det mulig å lage verdens beste snacks. Maarud er like avhengige av å ta vare på naturen som de 72 bøndene man samarbeider med. Uten frisk luft, rent vann og dyrkbar jord blir det heller ingen chips, sier hun.

Lederbytte i Good Morning Naug når sjefen forsvinner til Maarud