Etter over to år som kreativ leder i Good Morning Naug, tidligere Naug & Venner, er Martine Flatlie på vei ut av den norske byråbransjen. Nå skal hun i stedet investere både tid og penger i helse-startupen Legevisitt.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe i et ungt miljø med en fremoverlent merkevare som jeg kan få være med å utvikle og forvalte over tid, sier hun.

Legevisitt driver tjenestene Maja.no og Hanshelse.no som er digitalklinikker for henholdsvis kvinner og menn. Selskapet har det siste året opplevd en enorm vekst i digitale legekonsultasjoner. Bare i løpet av de siste ni månedene har Maja tatt tre prosent av prevensjonsmarkedet i Norge. Nå har bedriften hentet inn 11 millioner til videre vekst.

- Brenner for kvinnehelse
Martine Flatlie blir både markedsdirektør og medeier i selskapet.

- Kvinnehelse er noe jeg brenner for. Det er et tema som får altfor lite oppmerksomhet og det vil jeg gjøre noe med. Det er et stort kjønnsgap innenfor helse, altfor lite midler og ressurser settes av til forskning på kvinnehelse. De fleste medisiner og vaksiner testes kun på menn, og det kan innebære alvorlige konsekvenser for kvinner, sier Flatlie.

- I tillegg er det ganske mange tabuer forbundet med kvinnehelse og derfor er det ekstra fint å få jobbe med å bryte ned disse. Det som gjør meg skikkelig optimistisk er å se at det kommer en ny generasjon med unge kvinner som ikke skammer seg og som tar ansvar for kroppen sin. Det er dem vi er til for, og det føles veldig meningsfylt å få jobbe med akkurat det.

Administrerende direktør Harald Dobloug sier Flatlie har akkurat den profilen de trenger for å nå målet om å bli størst i Norge og Norden, og at hun kommer inn i selskapet i en utrolig spennende tid.

- Uavhengig av covid ser vi at etterspørselen etter enkel tilgang på digital hudlege, prevensjonsveiledning, hjelp mot hårtap og hjemmetester øker kraftig – og med Martine på laget har vi planen klar for å befeste vår posisjon som den beste aktøren i Norge.

- Kunne ikke si nei
Før hun begynte i jobben som kreativ leder i Naug & Venner var Flatlie med på å bygge den kreative avdelingen i We Are Live.  Hun har også erfaring fra Hyper, Creuna og Schibsted.

Nå gleder hun seg til å sitte på andre siden av bordet.

- Hjertet mitt er alltid i kreativ kommunikasjon og merkevarebygging og det er nettopp derfor jeg ikke kunne si nei til denne muligheten. Jeg har jobbet i ulike byråer de siste ti årene og det som ofte har frustrert meg er at vi kommer for sent inn i prosessen, sier hun.

- Mange annonsører tenker at kommunikasjon er siste post på programmet, men da blir det fort mange unødvendige begrensinger. Nå har jeg endelig muligheten til å jobbe hands on og endre og påvirke fra start. Jeg tror at tjeneste- og produktutvikling og virkningsfull kommunikasjon henger sammen.

Legevisitt har i dag et samarbeid med digitalbyrået Simpleness.