Kostbar sammenslåing for Good Morning Naug: - Vi brukte god tid på å date i forkant

- Nå oppleves det bare som Good Norning Naug internt, sier byråleder Cathrine Moksnes.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

I 2019 drev byråene Good Morning og Naug & Venner sammen som et byrå for første gang. Det var i mai 2019 nyheten kom at de to reklamebyråene ville gå sammen og danne Good Morning Naug. Det nye byrået flyttet sammen etter sommeren i fjor og telte da 30 ansatte. Cathrine Moksnes har ledet byrået siden sammenslåingen, først som konstituert byråleder, før hun fikk jobben på permanent basis i fjor høst.

Moksnes sier hun er fornøyd med sammenslåingen.

- Vi er veldig fornøyd med fusjonsprosessen. Vi har tro på at vi er et medium byrå som kan levere som de store byråene. At vi har den bredden vi har med så få folk, det syntes jeg er spennende og gir mange muligheter, sier byrålederen.

Etter å ha drevet hver for seg i første halvdel av 2019, har Good Morning Naug nå jobbet sammen i ett år. 

 - Når man dater blir man forelsket i begynnelsen, men det er i ekteskapet man får testet forholdet, og det føltes veldig riktig. Vi har funnet riktig match og det er én enhet, og ikke to fusjonerte selskaper, sier Moksnes.

- Føles veldig riktig:

- Når man dater blir man forelsket i begynnelsen, men det er i ekteskapet man får testet forholdet, og det føltes veldig veldig riktig, sier byråleder Cathrine Moksnes. Foto: Bård Gundersen

- Det var betydelige fusjonskostnader

Good Morning Naugs resultat i 2019 endte på minus 1.1 million kroner før skatt. 

-Det var betydelige fusjonskostnader, mens driften er overskudd, sier Moksnes.

Hun sier fusjonskostnadene ofte blir litt mer enn forventet når man går inn i en slik prosess. 

- Vi brukte god tid på å date i forkant for å være sikker på at det skulle være riktig og det har vært full match. Vi er veldig glade vi gjorde det, sier byrålederen. 

- Og nå oppleves det bare som Good Norning Naug internt så da har vi glemt disse fusjonskostnadene, nå fokuserer vi fremover, fortsetter hun.

Blitt færre ansatte

I dag jobber det rundt 20 personer i Good Morning Naug, en tredjedel mindre enn da byrået flyttet sammen i fjor. 

- Har det vært en planlagt nedbemanning?

- Det spørs litt om man regner med freelancere eller ikke, så det er inne i tallene her. Også er det ofte naturlig i en fusjon at det skjer litt endringer, og det er naturlig at noen slutter inne mellom i vår bransje. Så er det ikke alle som er blitt erstattet, sier Moksnes.

I årsregnskapet kan en lese at «det pågår en stadig vurdering av behovet for permittering» og at «de ansatte er prosentvis permittert i forhold til oppdragsmengden til enhver tid». 

- Hvor mange er permittert nå i Good Morning Naug?

- Året har vært tøft for hele bransjen og vi har hatt permitteringer vi som de fleste andre. Nå etter sommeren hentes folk tilbake, svarer Moksnes.

Ifølge tall fra Skatteetaten søkte Good Morning Naug og fikk innviglet rundt 70.000 kroner i mars måned da koronakrisen inntraff. Det er likevel småpenger å regne når en ser omsetningsfallet på rundt 1.3 millioner kroner i 2020 for mars måned. 

- Ble dere hardt rammet av koronakrisen?

- Jeg er imponert over de ansatte med tanke på den omstillingsviljen de har hatt og positiviteten i en usikker tid. Noen kunder jobber vi enda tettere med enn før fordi vi har vært gjennom en sånn periode sammen. Også merker man samtidig hvor viktig det er å være sammen. Det er veldig fint å til dels kunne være tilbake på kontoret, og møte hverandre face-to-face igjen.

- Hvordan ser 2020 ut så langt?

- Det er vanskelig å si hvordan slutten av året blir, men vi ligger an til et lite pluss. Da vi gikk inn i korona ble budsjettene justert. Vi hadde ganske høye mål og måtte tilpasse oss tiden vi er inne i, men vi er pluss, sier Moksnes.

Her ser du tallene til Good Morning Naug. Alle tall i MNOK.Økte omsetningen etter fusjon - men tapte penger

Good Morning Naug 2019 2018*
Omsetning 35,2 22,6
Driftsresultat - 0,8 2,0
Resultat før skatt - 1,1 2,0

* Selskapene Good Morning og Naug og Venner hadde separate regnskapssystemer frem til 01.09.2019. 2018-tallene over gjelder kun Naug og Venner AS. 

Kostbar sammenslåing for Good Morning Naug: - Vi brukte god tid på å date i forkant