- Det føles fantastisk å få flere gull på rad og rekke, og dette tar vi aldri for gitt. Det deles ikke ut noe sølv og bronse i denne konkurransen, så man får gull eller ingenting, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder i Trigger.

European Excellence Awards regnes som et europamesterskap i PR og reklame og mottar flere tusen nominasjoner hvert år. I år var Trigger shortlistet til hele 12 nominasjoner.

Til sammen vant Trigger fem gull, hvor tre av dem kom fra kampanjen de lagde for dagligvarekjeden Kiwi.

- For oss er det viktig at vi beveger og engasjerer folk på ekte og at det skaper resultater for kundene våre. Dette prøver vi å gjøre gjennom å formidle samfunnsaktuelle problemstillinger. Det har vi klart å gjøre med Kiwi, sier Kristoffersen. 

I tillegg til Trigger, hentet også Try, Innovasjon Norge, Geelmuyden Kiese, Pol, Alexander Reklamebyrå og Hyper gull på fredagens utdeling.

Mandag var det klart for nye reklamepriser: Gull til Pol og Anorak i Eurobest: - En av de gjeveste prisene

- Prøver å utfordre faget
I fjor oppdaget Kiwi at mange unge kvinner opplever ubehagelige situasjoner når de har mensen i skoletiden og ikke har tilgang til bind og tamponger. Dette fikk Kiwi til å lansere kampanjen Skolekravet, et krav til myndighetene om gratis bind og tamponger på norske skoler.

Kampanjen oppfordrer også elevene til å snakke om mensen og aktivt å kreve tiltak på sin egen skole. Trigger har bistått Kiwi med å formidle dette kravet. Samfunnsansvar er noe Bente Kvam Kristoffersen mener gjorde at Trigger skilte seg ut. 

- Vi vet at den type kampanjer er veldig i vinden og er aktuelle. Bedrifter ønsker å ta samfunnsansvar og bidra til å formidle gode verdier. Vi prøver å utfordre faget vårt, finne nye vinklinger og løsninger, forteller Kristoffersen. 

Årets byrå
Med totalt fem gull ble Trigger også kåret til Agency of the Year. Dette er en utmerkelse som de ansatte setter særlig stor pris på.

- Det er det største gullet du kan få, du kan ikke komme høyere opp enn dette i Europa. Det ble en god feiring, forteller Kristoffersen.

Og selv om Trigger kan si seg stolte av å ta med seg flere gull hjem, så ønsker de å fortsette arbeidet med Kiwi og Skolekravet.

- Vi har ikke noen konkrete planer, men vi og Kiwi er veldig opptatte av at dette ikke bare var en engangs kampanje, men at skal føre til tiltak på skolene og at det blir en realitet. 

- Det er en stor jobb, så det er ikke bare opp til oss og Kiwi, men også opp til politikerne om de vil prioritere å bruke penger på dette ,noe vi virkelig håper de gjør. Som Skolekravet beviser, er dette etterlengtet blant de unge, legger hun til .