Trigger forsvarer PR-seieren: - Litt lite ydmyke kan vi være i kveld

BYRÅPROFIL 2022: Men nå melder også Try Råd seg på i toppkampen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

- Jeg hadde trua, og vi kan ikke være for kjepphøye, men litt lite ydmyke kan vi være i kveld, sa daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, fra scenen da det ble klart at Trigger er kåret til årets PR-byrå i Byråprofil 2022.

Byrået ble seiersvante i perioden 2013 til 2017 da de dominerte denne kategorien i Byråprofil-undersøkelsen. Deretter hadde Zynk overtaket og «scoret» hat-trick i perioden 2018-2020 med tre seiere. I 2021 var imidlertid Trigger tilbake på toppen av pallen. Den plassen forsvarer de i år, men like bak følger en ny utfordrer.

For i år som i fjor er det et byrå som har sneket seg inn på andreplass mellom de to PR-kamphanene. Try Råd klatrer over Zynk og snapper til seg sølvmedaljen, som i fjor ble tildelt Apeland.

- Etter en liten nedgang i fjor fra tredje til fjerdeplass, gjør PR-byrået til Try et hopp på listen igjen og gjør sin beste prestasjon på «Byråprofil» med en andreplass. Det er sterkt, sa ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger, fra scenen.

Kategorien «Årets PR-byrå» ble innført som en del av Byråprofil-undersøkelsen i 2013 og har som nevnt blitt dominert av Trigger og Zynk. I 2014 delte byråene prisen og stillingen internt mellom dem har, med 2022-resultatene, blitt 7-4 til Trigger.

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets PR-byrå» i Byråprofil 2022Trigger forsvarer PR-tronen

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Trigger (1)
2. Try Råd (4)
3. Zynk (3)
4. Apeland (2)
4. Kruse Larsen (6)

Kruse Larsen og Apeland kom på delt fjerdeplass med like mange poeng

- Var overtenning

Kvam Kristoffersen forteller at «overtenning» og hardt arbeid har ligget grunn for å stikke av med seieren flere år på rad.

- I fjor hadde vi overtenning, for da kjempet vi veldig hardt. I år har vi kanskje hatt enda mer overtenning, men vi liker veldig godt å være i toppsjiktet. Der vil vi gjerne fortsette å være, sier Kvam Kristoffersen.

- Det er dere og Zynk som stikker av med den prisen her. Er det da like gøy hver gang?

- Ja, det er faktisk det. Det er en indikator på hvordan det ligger an og at det er kundene som bestemmer. Når man sender inn jobber til konkurranser så styrer man mye mer selv, for man sender inn jobber. Men den konkurransen her er for hele byrået. Det er veldig skummelt, og veldig gøy når det går bra.

- Betyr konkurransen noe for dere?

- Den betyr veldig mye. Man vil jo være best, samtidig har jeg veldig stor respekt for at det er vanskelig å nå opp. Så jeg tar ikke det for gitt at vi er på toppen. Det er beinhardt arbeid. Og det er det som er gøy - at hardt arbeid gir uttelling.

- Og til slutt. Det klassiske spørsmålet. Hvordan skal det feires?

- Alle folkene er på Kulturhuset fikk jeg melding om, så nå er det bobler og vodka i nebbet!

Fakta om Byråprofil 2022: Slik blir undersøkelsen til

  • I år er Byråprofil gjennomført av Kantar i samarbeid med Kampanje for 33. gang. Formålet med undersøkelsen har vært å måle reklamebyråenes profil og omdømme blant Norges største annonsører samt styrkeforholdet mellom byråene.
  • Undersøkelsen inkluderer fem byråtyper; Reklame, PR, mediebyråer, content-/performance og teknologi/digital tjenestedesign.
  • For å bli målt i Byråprofil 2022 må man ha en byråinntekt på minst 30 millioner kroner. Denne grensen er justert opp fra 25 millioner kroner i fjor for å gjenspeile den generelle pris- og lønnsveksten de siste årene, uten at det har gitt utslag i antall byråer i undersøkelsen.
  • Byråene må også ha lagt bak seg et helt driftsår og ha tydelige rikskunder i kundeporteføljen.
  • Et byrå må ha minst 20 vurderinger for å komme med i rangeringen. Det er ingen grense for hvor mange byråer man kan vurdere. Kravet er som tidligere at man må kjenne godt/noe til et byrå for å kunne evaluere det.
  • Totalt 60 byråer er med i målingen, og 59 byråer hadde nok antall vurderinger til å bli rangert. Byråene fordeler seg slik etter byråtype:
  • Bak rangeringen i Byråprofil 2022 ligger 9 250 byråvurderinger og over 46 250 svarresponser. Byråprofil er gjennomført i oktober 2022.
  • Undersøkelsen er web-basert. I utvalget er det i år 808 besvarelser (577 besvarelser i 2020).

Trigger forsvarer PR-seieren: - Litt lite ydmyke kan vi være i kveld