Norges mest omtalte politiker de siste ukene heter uten tvil Sylvi Listhaug. En telling foretatt av medieanalysebyrået Retriever viser at de siste ti dagene har norske medier skrevet 3210 artikler om den nå tidligere justisministeren fra Fremskrittspartiet.

- Omtalen av Sylvi Listhaug eskalerte etter at hun publiserte Facebook-innlegget. Uken før ble hun omtalt i rundt 250 oppslag til sammen, mens hun bare den siste uken er omtalt i nesten 3000 oppslag. Det sier en hel del om konsekvensene av Listhaugs innlegg og hvordan saken har utviklet seg, sier assisterende analysesjef Sigmund Wøien i Retriever til Kampanje.

Les også: Listhaug går av etter «heksejakt» - slik var hun som PR-rådgiver

I de ti dagene forut for Listhaugs Facebook-post fikk hun 443 omtaler i norske medier. I de ti dagene etter Facebook-posten derimot, fikk hun 3210 omtaler. Statsminister Erna Solberg fikk til sammenlikning 887 omtaler i mediene i de ti dagene forut for Facebook-posten, og 2382 omtaler de ti dagene etterpå. Leder i Fremskrittspartiet Siv Jensen havner totalt i skyggen av partikollega Listhaug, med totalt 520 omtaler i mediene de siste ti dagene.

- Listhaug har lenge vært blant landets mest omtalte politikere, og ligger ofte foran sin partileder når det gjelder medieoppmerksomhet. Det er imidlertid ikke hverdagskost at en statsråd er mer omtalt enn statsministeren. Erna Solberg er til enhver tid på topplisten over de mest omtalte personene i landet, men etter Facebook-saken har Listhaug gått forbi Solberg med over 800 oppslag, sier Wøien til Kampanje.

Ikke vanlig:

- Det er ikke hverdagskost at en statsråd er mer omtalt enn statsministeren, sier assisterende analysesjef Sigmund Wøien i Retriever. Foto: Retriever

- Listhaug er A-kjendis
Da Kampanje fikk målt medieomtalen til Listhaug og sammenliknet dette med partilederne i norsk politikk i august i fjor, var det kun Erna Solberg og partileder Jonas Gahr Støre i  Arbeiderpartiet som var mer omtalt enn Listhaug.

- Vi har ikke mange politikere som er A-kjendiser i Norge, men Sylvi Listhaug er det. Omtalelisten forteller også at mediene har skjønt at Listhaug er en A-kjendis, uttalte analysesjef Guro Lindebjerg i Retriever til Kampanje den gang.

Les også: Mediene kaster seg over Listhaug: - A-kjendis i norsk politikk

  Medieomtale 27.02-08.03 Medieomtale 09.03-18.03
Sylvi Listhaug (Frp) 443 3210
Erna Solberg (H) 887 2382
Siv Jensen (Frp) 494 520

Kilde: Retriever

Tallene er basert på omtale i norske redaksjonelle medier. Dette inkluderer alle riksaviser og regionaviser på papir, samt papirutgavene av en rekke lokalaviser, magasiner og tidsskrift, alle landets nettaviser, samt de største og mest toneangivende tv- og radiosendingene.