Fredag 19. januar lanserte NRK humorpodkasten «Desken brenner», som blandt annet ledes av komiker Odd-Magnus Williamson, som har omtalt podkasten som lillesøsteren til «Nytt på nytt». 

I tillegg til Williamson utgjør også Tara Lina Shahin, Marius Thorkildsen og Amalie Stuve også «Desken brenner».

- «Desken brenner» har et fast ensemble på fire komikere som jobber veldig godt sammen «på lufta». Og så er det viktig for oss at de har flinke folk rundt seg, og det har de. Det er en veldig bra gjeng som sammen lager denne podkasten., sier redaksjonssjef i NRK Underholdning, Rune Lind til Kampanje. 

En halv uke etter lansering har podkasten gått rett inn på en 24. plass på Podtoppen, og ifølge tall fra NRK har episoden blitt lastet ned hele 60.444 ganger. 

Redaksjonssjefen er veldig fornøyd med tallene. 

- Rett inn på 24. plass, etter det som egentlig bare er en halv uke for «Desken brenner», er imponerende. Og forståelig, for jeg synes virkelig teamet bak «Desken brenner» leverer kvalitetshumor, sier Lind.

- Er du enig i at «Desken brenner» er lillesøsteren til «Nytt på nytt»?

 - Sammenligningen med «Nytt på nytt» er nok gjort litt spøkefullt, for det er to forskjellige konsepter. Fellesnevneren er at begge programmene tar for seg nyhetsbildet, og lager humor av det.  

- Lyttermessig må det for min del gjerne bli sammenliknet med «Nytt på nytt» etter hvert. Jeg håper jo det, legger Lind til. 

I dag kunngjorde NRK at de lanserer nok et humorprogam på radio, kalt «Pønsj». Her skal programlederne Henning Bang og Sindre Reinholt «utfordre samfunnsaktualiteter ved å blande kødd og alvor.»

Lind forteller at publikum vil se mer til denne sjangeren fremover. 

- Humor og underholdning vet vi er etterspurt blant publikum, og da må vi i NRK gi publikum et godt tilbud på det området også. Det er et ansvar vi tar på alvor, så det kommer forhåpentligvis mer moro fra oss framover.    

Lind legger til at alle som lager humor og underholdning har fått en del å strekke seg etter, sånn rent lyttermessig. Særlig etter podkasten «Mysteriet Adam», som har tatt hele landet med storm. 

- Den har jo slått alle rekorder, noe som er fantastisk og veldig forståelig. Det varmer å se kolleger borti gangen få til en slik monsterhit på podkast. Og så får vi jobbe på og sørge for at vi også lager noe publikum også liker og vil lytte til, avslutter han. 

Les mer: Ny programlederduo skal servere pønsj på NRK: - Blir deilig frekt og tidvis ubehagelig